2025年初中英语阅读教程九年级英语下册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中英语阅读教程九年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中英语阅读教程九年级英语下册外研版》

Classic(经典美文)
PASSAGE 2
难度:★☆☆

words: 241 time: 8 min.
UK schools are allowed to punish pupils who break the school rules. Detention is a method that UK schools use to punish children. It means that students are asked to stay at school at the end of the school day. They usually stay for 30 minutes or an hour.
Freya MacDonald was a 15 - year - old student from Scotland. She made the news in the UK when she refused to accept her school's punishment and took legal action (提起法律诉讼). Freya's family said that she was given detention many times for little things such as having drinks in class and coming into school through a fire door. The teenager said that it was not legal to keep a pupil in the school building if the student didn't want to be there.
According to Scottish law, every child has the right to get an education. Freya said that repeated detention had a bad influence on her education and made it difficult for her to study. She refused to return to school until the school respected (尊重) her rights.
Hundreds of schools in Scotland were told not to use detention as a punishment because of Freya's legal action.

So many schools in the UK now make a contract (合同) with parents. This is a contract explaining the school rules. Parents must agree to the terms of the contract and accept the school's rules.
Choose the best answer.
( ) 1. What does the word “detention” mean in Chinese?
A. 留级
B. 警告
C. 留校
D. 记过
( ) 2. What did Freya want her school to do?
A. Respect her educational right.
B. Let her have more lessons.
C. Give her lessons at home.
D. Never punish her at school.
( ) 3. Which can be one of the terms of the school contract most probably?
A. The school students must obey the school rules.
B. Parents can ask the school to punish their children.
C. Parents can ask the children not to follow the school rules.
D. Teachers have to talk to a student's parents before they punish him.
( ) 4. What's the best title of this passage?
A. Why do some UK schools punish students with detention?
B. Should the girl take legal action against her school?
C. Is detention the most serious problem in UK schools?
D. Why does detention disappear in some UK schools?
答案: 1.C【解析】词义猜测题。根据第一段中“It means that students are asked to stay at school at the end of the school day.(这意味着学生要在放学的时候留在学校。)”可知detention表示“留校”,故选C。2.A【解析】细节理解题。根据第三段中“She refused to return to school until the school respected her rights.”可知Freya想让她的学校尊重她的权利,故选A。3.A【解析】推理判断题。根据最后一段“So many schools in the UK now make a contract with parents. This is a contract explaining the school rules. Parents must agree to the terms of the contract and accept the school's rules.(英国许多学校现在都与家长签订了合同。这是一份解释学校规则的合同。家长必须同意合同条款并接受学校的规定。)”可推知A选项“在校学生必须遵守校规。”可能是学校合同的条款之一,故选A。4.D【解析】主旨大意题。通读全文可知本文主要讲述了英国学校被允许惩罚违反校规的学生,但是由于Freya的法律行动,苏格兰数百所学校被告知不得将留校作为惩罚,现在英国许多学校都与家长签订了解释学校规则的合同。所以D选项“为什么留校现象在英国一些学校消失了?”最符合文意,故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭