2025年初中英语阅读教程九年级英语下册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中英语阅读教程九年级英语下册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年初中英语阅读教程九年级英语下册外研版》

(
A
) Which of the following can be called polite?

答案: A
Reading
Bikes are usually a common choice for teenagers to get around. But imagine our favorite bike breaks halfway while we are cheerfully riding it to a friend's house or school. How sad! Unlike the helpless situation we just imagined, a kid named Daniel had local police come to his help.

Daniel, a young teen from Texas, USA, was pushing his broken bike on the way home from school. Two police officers, Padula and Ludy, saw this young man on the road. They stopped their police car and made small talk with him. To their surprise, the officers found Daniel a “pleasure” to talk with. Impressed by this kid's politeness, they decided to help him fix the broken chain. They also noticed that the bike was old and not in top condition.
A short while later, they fixed the bike for Daniel and watched him ride the bike off to his house. After the boy was gone, the officers started thinking it was not OK to leave it at that. So they decided to treat the polite kid with something more than fixing an old bike.
Another day, Padula and Ludy knocked on Daniel's door. He and his parents seemed confused at first, but then the officers began the conversation by thanking the kind kid for the good talk they had that day. They told their “old friend” they had a surprise for him — a brand-new bike. Even before the officers asked Daniel whether he liked the bike, the kid rode it with a smile all the way.
Maybe that is what politeness can bring to people!
Vocabulary
1.cheerfully ______
高兴地

2.situation ______
状况

3.chain ______
链条

4.confused ______
迷惑的

Practice
◆ A:Choose the best answer.
(
B
) 1.What happened to Daniel's bike while he was going home?
A.It was stolen.
B.The chain broke.
C.It was in good condition.
(
C
) 2.What was Daniel doing when the police officers met him at first?
A.He was riding his bike.
B.He was talking to his friends.
C.He was walking with his broken bike.
(
A
) 3.What did the officers do after fixing Daniel's bike?
A.They watched him ride the bike off.
B.They asked him to take care of his bike.
C.They asked him to pay them for their services.
(
A
) 4.How did Daniel react(反应)when he received the new bike?
A.He rode it with a smile.
B.He had a good talk with the officers.
C.He was upset when meeting the officers.
◆ B:Answer the questions.
1.Why did the officers decide to help Daniel fix his bike?______
Because they were impressed by his politeness.

2.What does the underlined sentence “Maybe that is what politeness can bring to people!” mean in the passage?______
It means that politeness brings Daniel two friends and a brand-new bike.

3.According to the passage, what is important in life?______
Politeness.

◆ C:Fill in the blanks.

Daniel was pushing his broken bike on the way home from 1.______
school
.

Two police officers saw him and made small talk with him. They are impressed by Daniel's 2.______
politeness
.

The officers decided to help Daniel fix the broken 3.______
chain/bike
.

They also had a surprise for Daniel — a 4.______
brand-new
bike.
Postreading
Is one behavior polite in China also polite in other countries?Give an example to support your idea.______
No, it isn't.When you give seats to the elder, in China it is polite. However, it isn't in the USA./Yes, it is.We should shake hands with others home and abroad.(合理即可)
答案: Vocabulary 1. 高兴地 2. 状况 3. 链条 4. 迷惑的 Practice A: 1.B【解析】细节理解题。由第二段中“...they decided to help him fix the broken chain.”可知,丹尼尔的自行车链条断了。故选B。 2.C【解析】细节理解题。由第二段内容可知,警员们看到丹尼尔推着坏了的自行车走路。故选C。 3.A【解析】细节理解题。由第三段中“A short while later, they fixed the bike for Daniel and watched him ride the bike off to his house.”可知,修好丹尼尔的自行车之后,他们看着丹尼尔离开了。故选A。 4.A【解析】细节理解题。由第四段内容可知,当丹尼尔收到新自行车时,他一直面带微笑地骑着它。故选A。 B: 1.Because they were impressed by his politeness. 2.It means that politeness brings Daniel two friends and a brand-new bike. 3.Politeness. C: 1.school 2.politeness 3.chain/bike 4.brand-new Post-reading No, it isn't.When you give seats to the elder, in China it is polite. However, it isn't in the USA./Yes, it is.We should shake hands with others home and abroad.(合理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭