2025年英语听说读写能力培养九年级上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年英语听说读写能力培养九年级上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年英语听说读写能力培养九年级上册人教版》

( )5.Could you please tell me ____?

A.how can I get to the post office
B.how I can get to the post office
C.where is the post office
D.how is the post office
答案: B
( )6.Could you please ____ the newspaper to the teachers’ office?

A.take
B.to take
C.taking
D.took
答案: A
( )7.— Could you please help me choose an MP5 player online?
— ____. My computer doesn’t work.

A.I don’t agree
B.I hope so
C.I’m afraid I can’t
D.I don’t think so
答案: C
( )8.— Dear, where are you going this weekend?
— Paula ____ going to the zoo, but I’d like to go to park.

A.suggests
B.decides
C.wants
D.takes
答案: A
( )9.— Could you tell me ____ the Space Museum?
— Sure, next Monday.

A.when we visited
B.when did we visit
C.when we will visit
D.when will we visit
答案: C
( )10.— It’s my first time to come to Harbin. Could you tell me ____ to the Dragon Tower?
— Yes, go along Changjiang Road. It’s about 20 minute’s walk. It’s not far form here.

A.how can I get
B.which is the way
C.how to reach
D.where to go
答案: B
Ⅳ. 阅读理解。
Time is very important in our lives. It organizes our everyday moments. However, time never had any importance in my life until I received a watch from my father.
I received this gift on a cloudy day. I had to go to the airport (机场) at 9:00 a.m. to pick up my uncle and take him to my father’s house. However, I was late because I was hanging out with my friends. Later on that day, around 11:00 a.m., I remembered my uncle, but it was too late. He had left the airport and taken a taxi to my father’s house.
I got to my father’s house at 2:00 p.m. and looked at my angry father’s face. I felt ashamed of myself at that moment. After I said hello to my angry father and tired uncle, my father asked me to sit next to him and he gave me this watch which was a gift to him. Then he said, “John, did you have fun with your friends today? ”
I answered, “Yes, Dad, and I’m sorry about not picking up my uncle.”
He said, “What you did was not very nice and you should be sorry for that.”
I was ashamed and said, “Dad, I’ll never do it again.”
He said, “I hope today you learned something important, and this watch will be a reminder for you.”
I learned a very important lesson from my father: To be on time and never be late to get someone. This watch is important to me because of the lesson that I learned from it.
根据短文内容,选择最佳答案。
( )1. John didn’t pick up his uncle on time because ____.
A. he didn’t like his uncle
B. he was hanging out with his friends
C. he was busy with his study
D. he didn’t know where the airport was
( )2. When did John get to his father’s house?
A. The next day.
B. At 9:00 a.m.
C. At 11:00 a.m.
D. At 2:00 p.m.
( )3. John’s father gave him a watch to tell him he ____.
A. should be on time
B. shouldn’t make friends
C. should go home on time
D. should go to the airport
( )4. The underlined word “reminder” means “____” in Chinese.
A. 记忆
B. 纪念
C. 提醒
D. 惩罚
( )5. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. John’s uncle came to visit them by train.
B. John planned to take his uncle to his own house.
C. John and his friends didn’t have a good time that day.
D. John remembered to be on time.
答案: 1. B
2. D
3. A
4. C
5. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭