第71页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
Ⅰ.阅读下面的短文,从每题所给的选项中选出最佳选项
Music is different from songs. Songs express feelings with lyrics, but music with tones(音调). Unlike songs, music tones in themselves have no specific meanings. Different people may get different things from the same musical performance. Though some music works are difficult to understand, people need music in their daily life because it brings fun to them. Different people like different music: some love classical music, and others take pleasure in pop music. Most young people like pop music.
Pop music began in the USA and became popular around the world during the 1950s and 1960s. The best known early kind of pop music was "rock and roll". Pop music has taken the place of native music in many parts of the world. It has caused the number of people for "jazz" music to become much smaller than in the 1950s and earlier and it has now begun to become the most popular. Much pop music is without artistic value, but the works of some pop singers such as the Beatles, Bob Dylan, the groups like Pink Floyd and Crosby are excellent. And there is still great interest in it today. Pop music concerts and festivals are held all over the world.
(
A. feelings B. lyrics and tones C. languages and countries D. meanings
(
A. much greater than B. much smaller than C. as great as D. as small as
(
A. Type. B. Class. C. Feature. D. Entertainment.
(
A. Native music. B. Jazz. C. Pop music. D. Classical music.
(
A. People can get different things from the same piece of music.
B. Pop music began to be popular in the mid twentieth century.
C. The best known early form of pop music was "rock and roll".
D. Much pop music is of great artistic value, so it interests young people greatly.
Music is different from songs. Songs express feelings with lyrics, but music with tones(音调). Unlike songs, music tones in themselves have no specific meanings. Different people may get different things from the same musical performance. Though some music works are difficult to understand, people need music in their daily life because it brings fun to them. Different people like different music: some love classical music, and others take pleasure in pop music. Most young people like pop music.
Pop music began in the USA and became popular around the world during the 1950s and 1960s. The best known early kind of pop music was "rock and roll". Pop music has taken the place of native music in many parts of the world. It has caused the number of people for "jazz" music to become much smaller than in the 1950s and earlier and it has now begun to become the most popular. Much pop music is without artistic value, but the works of some pop singers such as the Beatles, Bob Dylan, the groups like Pink Floyd and Crosby are excellent. And there is still great interest in it today. Pop music concerts and festivals are held all over the world.
(
B
)1. The biggest difference between music and songs is ____.A. feelings B. lyrics and tones C. languages and countries D. meanings
(
A
)2. According to the passage, the number of people for jazz in the 1950s and earlier was ____ it is today.A. much greater than B. much smaller than C. as great as D. as small as
(
A
)3. What does the underlined word "kind" mean?A. Type. B. Class. C. Feature. D. Entertainment.
(
C
)4. Which of the following has now become the most popular according to the passage?A. Native music. B. Jazz. C. Pop music. D. Classical music.
(
D
)5. Which of the following is NOT true according to this passage?A. People can get different things from the same piece of music.
B. Pop music began to be popular in the mid twentieth century.
C. The best known early form of pop music was "rock and roll".
D. Much pop music is of great artistic value, so it interests young people greatly.
答案:
【解析】:
1.第一题在文章第一段第二句“Songs express feelings with lyrics, but music with tones(音调).”提到歌曲用歌词表达情感,而音乐用音调,所以音乐和歌曲最大的区别在于歌词和音调,选择B。
2.第二题由文章第二段“It has caused the number of people for "jazz" music to become much smaller than in the 1950s and earlier...”可知在20世纪50年代及更早时候喜欢爵士乐的人数比现在多得多,所以20世纪50年代及更早时候喜欢爵士乐的人数比现在多,即the number of people for jazz in the 1950s and earlier was much greater than it is today,选择A。
3.第三题从“The best known early kind of pop music was 'rock and roll'.”可知“rock and roll”是流行音乐早期的一种类型,所以“kind”在这里是“类型”的意思,与“type”同义,选择A。
4. 第四题依据文章第二段“...it has now begun to become the most popular”,这里的“it”指代前面提到的“Pop music”,所以现在最受欢迎的是流行音乐,选择C。
5. 第五题由文章最后一段“Much pop music is without artistic value...”可知很多流行音乐没有艺术价值,所以选项D中“Much pop music is of great artistic value”的说法错误,选择D。
【答案】:
1.B
2.A
3.A
4.C
5.D
1.第一题在文章第一段第二句“Songs express feelings with lyrics, but music with tones(音调).”提到歌曲用歌词表达情感,而音乐用音调,所以音乐和歌曲最大的区别在于歌词和音调,选择B。
2.第二题由文章第二段“It has caused the number of people for "jazz" music to become much smaller than in the 1950s and earlier...”可知在20世纪50年代及更早时候喜欢爵士乐的人数比现在多得多,所以20世纪50年代及更早时候喜欢爵士乐的人数比现在多,即the number of people for jazz in the 1950s and earlier was much greater than it is today,选择A。
3.第三题从“The best known early kind of pop music was 'rock and roll'.”可知“rock and roll”是流行音乐早期的一种类型,所以“kind”在这里是“类型”的意思,与“type”同义,选择A。
4. 第四题依据文章第二段“...it has now begun to become the most popular”,这里的“it”指代前面提到的“Pop music”,所以现在最受欢迎的是流行音乐,选择C。
5. 第五题由文章最后一段“Much pop music is without artistic value...”可知很多流行音乐没有艺术价值,所以选项D中“Much pop music is of great artistic value”的说法错误,选择D。
【答案】:
1.B
2.A
3.A
4.C
5.D
查看更多完整答案,请扫码查看