一、[新考法]Read. think and judge.根据实际情况,判断正(T)误(F)。
(
(
(
(
(
(
T
) 1. We should throw trash in the bin.(
T
) 2. We must save water.(
F
) 3. We should spit everywhere(到处).(
T
) 4. We can plant plenty of trees.(
T
) 5. We should pick up the trash in the park.
答案:
1. T 2. T 3. F 4. T 5. T
二、Read. choose and write.从方框中选择合适的词补全对话。
cleaning help welcome careful worry
(Tom and Lucy meet in the park.)
A: Good morning, Lucy.
B: Good morning, Tom.
A: Look! They're 1.
B: Oh! We can 2.
A: OK. Let's go.
B: Be 3.
A: Don't 4.
B: You're 5.
cleaning help welcome careful worry
(Tom and Lucy meet in the park.)
A: Good morning, Lucy.
B: Good morning, Tom.
A: Look! They're 1.
cleaning
the park. It's dirty.B: Oh! We can 2.
help
them.A: OK. Let's go.
B: Be 3.
careful
! There is glass on the ground!A: Don't 4.
worry
. I'm OK. Thank you.B: You're 5.
welcome
.
答案:
1. cleaning 2. help 3. careful 4. worry 5. welcome
三、Read and judge.根据短文内容,判断正(T)误(F)。
Most English people have four meals a day. They are breakfast, lunch, afternoon tea and dinner.
People usually have breakfast at any time from seven to nine in the morning. They like to have eggs, bread or milk. English people drink tea or coffee for breakfast. Lunch comes at 1:00 p. m. Afternoon tea is from three to five in the afternoon and dinner is at about half past seven. First they have soup, and then they have meat or fish with vegetables. After that they eat some other things such as bananas, apples or oranges. But not all English people eat like that. Some of them have their dinner in the middle of the day. But all meals are very necessary (必要的).
(
(
(
(
(
Most English people have four meals a day. They are breakfast, lunch, afternoon tea and dinner.
People usually have breakfast at any time from seven to nine in the morning. They like to have eggs, bread or milk. English people drink tea or coffee for breakfast. Lunch comes at 1:00 p. m. Afternoon tea is from three to five in the afternoon and dinner is at about half past seven. First they have soup, and then they have meat or fish with vegetables. After that they eat some other things such as bananas, apples or oranges. But not all English people eat like that. Some of them have their dinner in the middle of the day. But all meals are very necessary (必要的).
(
F
) 1. Most English people have three meals a day.(
T
) 2. English people usually have eggs or coffee for breakfast.(
F
) 3. For dinner, English people have meat or fish with vegetables first.(
F
) 4. Most English people have dinner at about half past six.(
F
) 5. All English people eat bananas, apples and oranges after dinner.
答案:
1. F 2. T 解析:由“They like to have eggs,bread or milk. English people drink tea or coffee for breakfast.”可知,大部分英国人早餐会吃鸡蛋或面包,喝牛奶、茶或咖啡。 3. F 4. F 5. F 解析:由“After that they eat some other things such as bananas,apples or oranges. But not all English people eat like that.”可知,晚饭后,并不是所有的英国人会吃这些东西。
四、Read and choose.根据短文内容,选择正确的答案。
We have only one earth. We get land(土地), air and water from the earth. We should take care of these things. We should keep them clean. Farmers grow food on land. Food from dirty land is bad for us, so we should keep the land clean. We can't build too many houses. There isn't much land on the earth for farming. We should save it.
We all need water. We cannot live without water. We drink and use it. But there is not much water in many places. In some places, dirty water pollutes the rivers. Some people waste water. We should keep the air clean, too. We need fresh air to live.
(
A. land
B. water and air
C. A and B
(
A. 有
B. 没有
C. 用
(
A. water
B. air
C. land
(
A. It tells us how to keep our city clean.
B. It tells us why we should protect the earth.
C. It tells us there are many things on the earth.
We have only one earth. We get land(土地), air and water from the earth. We should take care of these things. We should keep them clean. Farmers grow food on land. Food from dirty land is bad for us, so we should keep the land clean. We can't build too many houses. There isn't much land on the earth for farming. We should save it.
We all need water. We cannot live without water. We drink and use it. But there is not much water in many places. In some places, dirty water pollutes the rivers. Some people waste water. We should keep the air clean, too. We need fresh air to live.
(
C
) 1. We get ______ from the earth.A. land
B. water and air
C. A and B
(
B
) 2. What does the underlined word “without” in Paragraph 2 mean in Chinese?A. 有
B. 没有
C. 用
(
C
) 3. The underlined word “it” in Paragraph 1 refers to(指的是) ______.A. water
B. air
C. land
(
B
) 4. What is the main idea of this passage?A. It tells us how to keep our city clean.
B. It tells us why we should protect the earth.
C. It tells us there are many things on the earth.
答案:
1. C 2. B 3. C 4. B
查看更多完整答案,请扫码查看