第53页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
八、〔洛阳市〕阅读短文,选择正确答案。(15 分)
Pandas are lovely. Most pandas live in the forests of Sichuan Province(省). It’s in the southwest of China. They like bamboo best and they also eat other plants and small animals. They eat for twelve hours a day. They go down the mountains in winter and go up the mountains in summer. They sleep under the trees. They like climbing trees very much. They are heavy, but they can climb the trees easily. The panda is a national treasure of China.
(
A. southwest B. east C. west
(
A. An hour. B. Twelve hours. C. Twenty hours.
(
A. In the trees. B. Under the trees. C. In the sea.
(
A. Go down the mountains. B. Go up the mountains. C. Go to the sea.
(
A. 建筑 B. 天气 C. 宝物
Pandas are lovely. Most pandas live in the forests of Sichuan Province(省). It’s in the southwest of China. They like bamboo best and they also eat other plants and small animals. They eat for twelve hours a day. They go down the mountains in winter and go up the mountains in summer. They sleep under the trees. They like climbing trees very much. They are heavy, but they can climb the trees easily. The panda is a national treasure of China.
(
A
)1. Most pandas live in the ______ of China.A. southwest B. east C. west
(
B
)2. How many hours do they eat a day?A. An hour. B. Twelve hours. C. Twenty hours.
(
B
)3. Where do they sleep?A. In the trees. B. Under the trees. C. In the sea.
(
A
)4. Where do they go in winter?A. Go down the mountains. B. Go up the mountains. C. Go to the sea.
(
C
)5. What does the underlined word “treasure” mean in Chinese?A. 建筑 B. 天气 C. 宝物
答案:
1.A 2.B 3.B 4.A 5.C 【解析】文中画线单词所在的句子意为“熊猫是中国的国家______”,根据常识可知,熊猫是中国的国宝,由此可推测,treasure的意思是“宝物”。
九、书面表达。(15 分)
请以“My favourite animal”为题写一篇小短文,将你最喜欢的动物介绍给大家。
要求:语句通顺,句意明确,文章完整;不少于 6 句话;可以用下面的句型。
My favourite animal is... It has got... It lives...
It eats... It can/can’t... It’s...
My favourite animal
请以“My favourite animal”为题写一篇小短文,将你最喜欢的动物介绍给大家。
要求:语句通顺,句意明确,文章完整;不少于 6 句话;可以用下面的句型。
My favourite animal is... It has got... It lives...
It eats... It can/can’t... It’s...
My favourite animal
is pandas. It has got four legs. It lives in the zoo. It eats bamboo. And it eats for twelve hours a day. It can climb the tree. But it can't fly. It's lovely.
答案:
【参考范文】 My favourite animal My favourite animal is pandas. It has got four legs. It lives in the zoo. It eats bamboo. And it eats for twelve hours a day. It can climb the tree. But it can't fly. It's lovely.
查看更多完整答案,请扫码查看