一、阅读教材 P31 的故事,回答下面的问题。
1. What is Zoom going to do tomorrow?
2. How does Zoom learn to swim at first(起初)?
3. Where are Zoom and Zip going to learn to swim?
4. Can Zoom swim in the end?
5. What does the story tell us?
1. What is Zoom going to do tomorrow?
He is going to learn how to swim.
2. How does Zoom learn to swim at first(起初)?
He learns from TV at first.
3. Where are Zoom and Zip going to learn to swim?
They are going to the swimming pool.
4. Can Zoom swim in the end?
Yes, he can.
5. What does the story tell us?
Learn by doing.
答案:
1. He is going to learn how to swim. 2. He learns from TV at first. 3. They are going to the swimming pool. 4. Yes, he can. 5. Learn by doing.
二、选择正确的一项补全对话。
Zip:What are you going to 1.______(
Zoom:I’m going to learn how 2.______(A. swim
Zip:OK. I’ll teach you.

Zoom:You?
Zip:Yes. I can swim very well.
Zoom:But 3.______(
Zip:Let’s go to the swimming pool.
Zoom:No. I’m afraid of water. I think I will drown(淹死).
Zip:But you should practise. Let’s dive into(跳进)the pool.
Zoom:OK. Oh … No. Help! Help!
Zip:Just try. This way … This way … OK,now can you do it?
Zoom:Oh,it’s easy.
Zip:We should always remember “Learn by 4.______(A. do
Zoom 想学习游泳,却因为害怕水而不敢下水学习。后来在 Zip 的鼓励和指导下,Zoom 通过实践学会了游泳,也明白了一个道理——从做中学。我们也要鼓励自己“从做中学”。

Zip:What are you going to 1.______(
A
. do B. go)tomorrow?Zoom:I’m going to learn how 2.______(A. swim
B
. to swim).Zip:OK. I’ll teach you.
Zoom:You?
Zip:Yes. I can swim very well.
Zoom:But 3.______(
A
. where B. when)are we going to learn?Zip:Let’s go to the swimming pool.
Zoom:No. I’m afraid of water. I think I will drown(淹死).
Zip:But you should practise. Let’s dive into(跳进)the pool.
Zoom:OK. Oh … No. Help! Help!
Zip:Just try. This way … This way … OK,now can you do it?
Zoom:Oh,it’s easy.
Zip:We should always remember “Learn by 4.______(A. do
B
. doing).”Zoom 想学习游泳,却因为害怕水而不敢下水学习。后来在 Zip 的鼓励和指导下,Zoom 通过实践学会了游泳,也明白了一个道理——从做中学。我们也要鼓励自己“从做中学”。
答案:
1. A 2. B 3. A 4. B
查看更多完整答案,请扫码查看