2025年新课程课堂同步练习册九年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新课程课堂同步练习册九年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新课程课堂同步练习册九年级英语上册人教版》

Ⅳ.用方框内所给词的适当形式填空,完成短文。(每词限用一次)
rise slow enemy energy certain
The Stonehenge in Britain is a rock circle. It was built 1.
slowly
over a long period of time many centuries ago. Many people like to go there especially in June as they want to see the sun 2.
rising
on the longest day of the year. Historians have been trying to find out what it was built for.
A popular idea about it is that Stonehenge might be a kind of calendar. The large stones were put together in a 3.
certain
way. Other people believe it must have a medical purpose. They think the stones can prevent illness and keep people healthy. “As you walk there,you can feel the 4.
energy
from your feet move up your body,” said one visitor. No one is sure what Stonehenge was used for,but most agree that the position of the stones must be for a special purpose. Some think it might be a burial place or a place to honor ancestors. Others think it was built to celebrate a victory over 5.
enemies
. We might never find out the answer,but we know for sure that people who built Stonehenge must have been hard-working—and great planners.
答案: 1. slowly 2. rising 3. certain 4. energy 5. enemies
Ⅴ.阅读理解。
Is there something strange high up in the world’s tallest mountains? If so,is it a big bear? Is it a monkey? Or is it a kind of man?
No one knows. This mystery has puzzled the world for years.
In 1887,a mountain climber found large footprints(脚印) in the snow. They looked like the footprints of a very large man. But men don’t walk without shoes in the snow!
In 1906,another climber saw more than footprints. Far off,he saw a very large animal standing on two legs. When he stopped to watch,it ran away very quickly.
Fifteen years later,newspapers had new stories about the “something”. A mountain climber said he had seen the “Snowman” walk slowly across the snow,far below him. He said it looked like a very large man.
From then on,more and more people had stories to tell. But not until 1951 did a mountain climber bring back pictures of large footprints. The pictures showed that the Snowman walked on two legs. So it was not a bear or a monkey. Could it be an ape(猿) man? The mystery grew! And the mystery keeps growing. Someday we may find out just what it is that makes the large footprints.
根据短文内容,完成下列各题。
(
C
)1. The passage is about ______.
A. some large footprints
B. some mountain climbers
C. the mystery of the Snowman
(
C
)2. A mountain climber took the pictures of large footprints in ______.
A. 1887 B. 1906 C. 1951
(
B
)3. Why did the mystery grow when a mountain climber brought back pictures of large footprints?
A. They were footprints of an ape man.
B. The pictures showed clearly how the Snowman walked.
C. The pictures showed clearly how an ape man walked on two legs.
(
A
)4. What does the underlined word “puzzled” mean according to the passage?
A. Confused. B. Influenced. C. Prevented.
5. What makes the large footprints? Write down your idea and reasons. (使用本单元表示推测的词语)
It might be a kind of ape man. Because the pictures showed that the Snowman walked on two legs. And it looked like a very large man. So it could be an ape man.
答案: 1. C
2. C
3. B
4. A
5. It might be a kind of ape man. Because the pictures showed that the Snowman walked on two legs. And it looked like a very large man. So it could be an ape man.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭