2025年一本同步阅读五年级英语人教版浙江专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年一本同步阅读五年级英语人教版浙江专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年一本同步阅读五年级英语人教版浙江专版》

6 What do you have?
老师做了一个关于饮食的调查,学生们给出了不同的回答。
Li Yiyi

I often have bread, eggs and milk for breakfast. For lunch, I have vegetables, meat and rice. Sometimes I have soup. An apple a day keeps the doctor away. So I eat one after lunch every day. I often have tomato and egg noodles for dinner.
I want to keep healthy, so I eat different vegetables every day. My favourite vegetable is onions. They are delicious. I have carrots every day. They are good for my eyes. Do you want to have strong teeth? Eat some beans. They are good for our teeth.
Zhao Zihua
Liu Ning
I have a Rainbow Menu (彩虹菜单). Monday is Yellow Day. I have potatoes and chicken. Tuesday is Orange Day. I have oranges and carrots. Wednesday is Green Day. I have green beans and fish. Thursday is Red Day. I have apples and tomatoes. Tomorrow is Friday. It is Purple Day. What should I have?
思维新题
一、根据文章内容,选出李依依的一日三餐。
1. Breakfast: ______
2. Lunch: ______
3. Dinner: ______
A.
B.
C.
D.
E.
F.
G.
H.

二、根据文章内容,选择正确答案。
( )4. If we want to have good eyes, we can have ______.
A. onions
B. carrots
C. beans
( )5. Liu Ning might have ______ on Friday.
A. grapes and broccoli
B. bananas and eggplants
C. grapes and onions
( )6. Which one is not right?
A. Zhao Zihua loves carrots best.
B. Liu Ning has fish on Wednesday.
C. Li Yiyi has an apple every day.
答案: 一、1. B、D、G 【细节理解题】由李依依说的“I often have bread, eggs and milk for breakfast.”可知,李依依的早餐有面包、鸡蛋和牛奶。
2. E、F、H 【细节理解题】由李依依说的“For lunch, I have vegetables, meat and rice.”可知,李依依的午餐有蔬菜、肉和米饭。
3. C 【细节理解题】由李依依说的“I often have tomato and egg noodles for dinner.”可知,李依依的晚餐是西红柿鸡蛋面。
二、
4. B 【细节理解题】由赵子华说的“I have carrots every day. They are good for my eyes.”可知,胡萝卜对眼睛好。
5. C 【推理判断题】由刘宁说的“Tomorrow is Friday. It is Purple Day.”可知,星期五是紫色日。结合生活常识可知,葡萄和洋葱是紫色的。由此可推知,刘宁可能会在星期五吃葡萄和洋葱。
6. A 【细节理解题】由赵子华说的“My favourite vegetable is onions.”可知,赵子华最喜欢洋葱。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭