2025年作业本江西教育出版社五年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年作业本江西教育出版社五年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年作业本江西教育出版社五年级英语上册人教版》

九、一位同学别出心裁,以一首朗朗上口的韵律诗作为自己作品的独特介绍。请欣赏这首韵律诗,完成下列任务。
There is an old man living in an old house.
There is a pretty garden in front of the old house.
There are many flowers in the pretty garden.
There are many rooms in the old house.
There are green plants in the rooms.
The old man draws pictures very well.
But he makes the rooms dirty(脏的),and the pencils are everywhere.
I help clean the dirty rooms and water the green plants.
He says,“Thank you very much. You are a kind girl.”
任务一:选出韵律诗中提到的事物,画“√”。

( )
( )
( )
( )
( )
任务二:选择正确的答案。
( )1. Where does the old man live?
A. In an old house.
B. In a pretty garden.
C. In a new house.
( )2. Where is the garden?
A. It's behind the house.
B. It's in front of the house.
C. It's beside the house.
( )3. What can the old man do?
A. He can draw pictures.
B. He can plant trees.
C. He can do kung fu.
( )4. What's in the rooms?
A. Flowers and plants.
B. Plants and pencils.
C. Pencils and flowers.
( )5. What's the girl like?
A. Tall and strong.
B. Clever and strict.
C. Kind and helpful.
答案:
任务一:
 任务二:1.A 2.B 3.A 4.B 5.C
十、Joe是怎么介绍他的作品的呢?阅读他的作品介绍词,选择正确的答案。
Hi,everyone! I'm Joe. Look at my picture. Today I'm going to show you my room. Are you ready? Come with me!
This is my room. It's small but clean. There is a brown bed in my room. I like brown best. Beside the bed,there is a desk and a chair. I often read books and do my homework in my room. I also like to draw cartoons in my room. There are lots of flowers near the windows. How beautiful! And you can see a photo of my family on the wall. The cute girl in the photo is my little sister. She is funny. I love my family.
I like my room very much. Do you like it?
(
C
)1. Joe's room is________.
A. big and nice
B. big and clean
C. small but clean
(
A
)2. What's Joe's favourite colour?
A. Brown.
B. Black.
C. Blue.
(
B
)3. Where are the flowers?
A. They are beside the bed.
B. They are near the windows.
C. They are on the table.
(
B
)4. What does Joe often do in his room?
①read books ②watch TV ③do his homework ④draw cartoons
A. ①②③
B. ①③④
C. ①②④
答案: 1. C  解析:短文中明确提到 “This is my room. It's small but clean”,因此 Joe 的房间是 “小但干净”。
2. A 解析:短文中指出 “I like brown best”,说明 Joe 最喜欢的颜色是棕色。
3. B 解析:短文中说明 “There are lots of flowers near the windows”,因此花在窗户附近。
4. B 解析:短文中提到 Joe 在房间里 “often read books and do my homework”,同时 “also like to draw cartoons”,未提及 “watch TV”,因此对应的①③④正确。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭