第14页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
- 第161页
- 第162页
- 第163页
- 第164页
- 第165页
- 第166页
- 第167页
- 第168页
六、阅读下面的短文,按要求完成后面的小题。
My name is Anna. Learning has become my life habit. I think learning is a lifelong journey because it brings something new every day. I will leave junior high school. So I must study harder.
By studying hard, I can write a large number of English words. At first I didn’t know many English words. I think it’s hard to memorize the words. But there was an English word competition at our school. I picked up a dictionary and prepared for it. I tried to understand the meaning of each word first. It helped me remember them quickly. My father thankfully gave me a hand. If he found some useful words, he would tell me in a special way. It made the whole thing more interesting.
In the competition, I won first prize, which made me really happy. This experience taught me to remember more English words.
Of all the dictionaries, I like the Oxford English Dictionary best. There are more than 10 Oxford English dictionaries at my home. I want to recite the whole dictionary. I should never give up trying to achieve my dream. It is really difficult but I believe nothing is impossible if you study hard.
1. What is Anna’s life habit?
2. How did Anna’s father help her remember English words?
3.请在文中①处填入一个适当的连词。
4.请将文中②处句子补充完整,使文意通顺、正确(不超过3个词)。
5.请将文中③处画线部分连词成句(标点符号已在括号内给出)。
My name is Anna. Learning has become my life habit. I think learning is a lifelong journey because it brings something new every day. I will leave junior high school. So I must study harder.
By studying hard, I can write a large number of English words. At first I didn’t know many English words. I think it’s hard to memorize the words. But there was an English word competition at our school. I picked up a dictionary and prepared for it. I tried to understand the meaning of each word first. It helped me remember them quickly. My father thankfully gave me a hand. If he found some useful words, he would tell me in a special way. It made the whole thing more interesting.
In the competition, I won first prize, which made me really happy. This experience taught me to remember more English words.
Of all the dictionaries, I like the Oxford English Dictionary best. There are more than 10 Oxford English dictionaries at my home. I want to recite the whole dictionary. I should never give up trying to achieve my dream. It is really difficult but I believe nothing is impossible if you study hard.
1. What is Anna’s life habit?
Learning.
2. How did Anna’s father help her remember English words?
If he found some useful words, he would tell her in a special way.
3.请在文中①处填入一个适当的连词。
because/and
4.请将文中②处句子补充完整,使文意通顺、正确(不超过3个词)。
difficult/hard/not easy
5.请将文中③处画线部分连词成句(标点符号已在括号内给出)。
Thankfully, my father gave me a hand.
答案:
1. Learning. 2. If he found some useful words, he would tell her in a special way. 3. because/and 4. difficult/hard/not easy(答案符合题意,表达正确即可) 5. Thankfully, my father gave me a hand.
查看更多完整答案,请扫码查看