2025年暑假生活指导二十一世纪出版集团四年级英语冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假生活指导二十一世纪出版集团四年级英语冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第51页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
( ) 1. According to the passage, it isn't right to ______ when there is an earthquake.
A. take the lift
B. stay under a strong table
C. move away from windows
( ) 2. Why do we need to move away from the building after an earthquake?
A. Because the building is dirty.
B. Because people need to relax.
C. Because the building may fall down.
( ) 3. The underlined word "calm" in the last paragraph means "______" in Chinese.
A. 乐观的
B. 沉着的
C. 幽默的
( ) 4. The passage is mainly to tell us how to ______.
A. live after an earthquake
B. know there will be an earthquake
C. keep safe during and after an earthquake
A. take the lift
B. stay under a strong table
C. move away from windows
A
( ) 2. Why do we need to move away from the building after an earthquake?
A. Because the building is dirty.
B. Because people need to relax.
C. Because the building may fall down.
C
( ) 3. The underlined word "calm" in the last paragraph means "______" in Chinese.
A. 乐观的
B. 沉着的
C. 幽默的
B
( ) 4. The passage is mainly to tell us how to ______.
A. live after an earthquake
B. know there will be an earthquake
C. keep safe during and after an earthquake
C
答案:
【解析】:
本题主要考查对文章细节的理解和词汇的理解。
1. 题目问的是在地震时做什么是不对的。根据文章中的“Do not use the lift because it is far safer to stay where you are.”可知,在地震时乘坐电梯是不安全的,因此选项A是正确答案。
2. 题目问的是地震后为什么要远离建筑物。根据文章中的“After an earthquake, many buildings are less strong. If you stay indoors, go out of the building. If outdoors, move away from the building because it may fall down.”可知,地震后建筑物可能倒塌,因此需要远离,所以选项C是正确答案。
3. 题目要求解释最后一段中划线单词“calm”的中文意思。根据文章中的“Keep calm at all times and do not panic. It may help you survive without getting hurt.”可知,“calm”在这里的意思是保持沉着,不惊慌,因此选项B是正确答案。
4. 题目问的是文章的主要内容。根据文章整体内容可知,文章主要讲述了在地震期间和地震后如何保持安全,因此选项C是正确答案。
【答案】:
1. A
2. C
3. B
4. C
本题主要考查对文章细节的理解和词汇的理解。
1. 题目问的是在地震时做什么是不对的。根据文章中的“Do not use the lift because it is far safer to stay where you are.”可知,在地震时乘坐电梯是不安全的,因此选项A是正确答案。
2. 题目问的是地震后为什么要远离建筑物。根据文章中的“After an earthquake, many buildings are less strong. If you stay indoors, go out of the building. If outdoors, move away from the building because it may fall down.”可知,地震后建筑物可能倒塌,因此需要远离,所以选项C是正确答案。
3. 题目要求解释最后一段中划线单词“calm”的中文意思。根据文章中的“Keep calm at all times and do not panic. It may help you survive without getting hurt.”可知,“calm”在这里的意思是保持沉着,不惊慌,因此选项B是正确答案。
4. 题目问的是文章的主要内容。根据文章整体内容可知,文章主要讲述了在地震期间和地震后如何保持安全,因此选项C是正确答案。
【答案】:
1. A
2. C
3. B
4. C
查看更多完整答案,请扫码查看