2025年快乐之星暑假篇八年级英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年快乐之星暑假篇八年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年快乐之星暑假篇八年级英语》

Ⅱ.阅读理解
My dream has come true. Now I'm studying in a great college in London. On the first day of school, I met my classmate Rose, an old woman.
“Why are you in college at such an age?” I asked her. She answered, “I always dreamed of having a college education in the past and now I'm successful!” We became friends quickly.
At the end of the term, I invited Rose to make a speech(演讲) to our basketball team. I'll never forget what she taught us. She said, “There are some secrets of staying young and being happy. You have to laugh and find happiness every day. You must have a dream. When you lose your dream, you will find life boring. There is a big difference between growing old and growing up. Anybody can grow old. That doesn't need any talent or ability. To grow up, you must always find the chance(机会) to change. Have no regrets(遗憾). The people who are afraid of death are those with regrets.”
At the end of the year, Rose finished her college. One week after graduation(毕业), Rose died in her sleep. I will never forget the great woman.
(
A
)1. From the passage we know that Rose ______.
A. went to college at an old age
B. was a teacher in a college
C. was afraid of death
D. had some regrets in her life
(
D
)2. The writer once invited Rose to ______.
A. have dinner
B. go to a party
C. play basketball
D. give a talk
(
B
)3. Rose's story tells us that if you want to stay young and be happy, you should ______.
A. help others
B. have a dream and never give it up
C. get on well with others
D. have much money
(
D
)4. What does the underlined word “ability” mean in Chinese?
A. 训练 B. 方法
C. 途径 D. 能力
(
C
)5. What is the best title of the passage?
A. Enjoy your school life.
B. How to get good grades.
C. Never too old to learn.
D. Don't be afraid of death.
答案: 1.A 2.D 3.B 4.D 5.C
Ⅲ.任务型阅读。
One evening I went out with my friend Neil for a quiet meal in a restaurant. We left the restaurant at 9:30. It was late so Neil asked me to drive him home. About 15 minutes later, something terrible happened on the road. A car in front of us crashed(碰撞) into a tree and caught on fire.
We stopped our car quickly and ran to the crashed car. When we got there, we saw three people in the car. They were scared and we knew we had to get them out. We opened the doors. It was very hot in the car.
First, we got the driver out. He had a head injury(损伤). Then we went back for the other two people. I had to climb over the front seat to get to them. Surprisingly, they were able to walk away from the car. At the same time, a street cleaner saw what happened and called the police.
A few minutes later, the police arrived. They sent the three people to the hospital. A policeman asked me for my name and address(住址). I just couldn't remember because I was still in shock(震惊).
The police thanked us for what we had done. But I don't think we did anything big. It's a nice feeling to know you've helped to save someone's life.
1. What time did the car crash happen?______
At 9:45.

2. How many people were there in the crashed car?______
Three.

3. Why didn't the writer tell the police his name and address?______
Because he was still in shock.

4. Do you think we should help others when they are in trouble? And why?
______
Yes, I do. Because helping others is a kind of virtue and it can make the world a better place. And when we help others, we may also get help from others in the future.
答案: 1. At 9:45.
2. Three.
3. Because he was still in shock.
4. Yes, I do. Because helping others is a kind of virtue and it can make the world a better place. And when we help others, we may also get help from others in the future.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭