第42页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
(
A.larger and larger r
B.smaller and smaller
C.less and less
D.fewer and fewer
D
)9.There are __________ sea horses in the world.We must do something to help them.A.larger and larger r
B.smaller and smaller
C.less and less
D.fewer and fewer
答案:
D 【点拨】根据“We must do something to help them.”可知,用 fewer and fewer 修饰可数名词复数 sea horses。故选 D。
(
__ ________.Hope you will get better soon.
A.Please don't say so
B.Bad luck
C.I'm sorry to hear that
D.Sounds terrible
C
)10.−I can't go skating with you.My leg was hurt last night.__ ________.Hope you will get better soon.
A.Please don't say so
B.Bad luck
C.I'm sorry to hear that
D.Sounds terrible
答案:
C 【点拨】根据“My leg was hurt last night.”可知,对方受伤了,此处应说“听到这个消息,我感到很遗憾”。故选 C。
( )1.
( )2.
( )3.
( )4.
( )5.
( )6.
( )7.
( )8.
( )9.
( )10.
B
( )2.
A
( )3.
B
( )4.
D
( )5.
A
( )6.
C
( )7.
D
( )8.
A
( )9.
B
( )10.
B
答案:
1.B 【点拨】根据上文可知,鸟需要看到颜色,因为它们飞行的时候,需要找到地方着陆,所以颜色能够帮助它们知道那个地方有多远。故选 B。
2.A 【点拨】other 其他的,形容词;another 另一个;others 其他人或物,代词;the other 两者中的另一个。此处说的是除了鸟以外其他的动物,作定语修饰 animals。故选 A。
3.B 【点拨】根据下文“They can hear 4 when the animals they hunt move.”可知,狼捕杀动物的时候,能够听到猎物的移动,所以它们是靠敏锐的听觉来寻找食物。故选 B。
4.D 【点拨】clearly 清楚地。根据语境可知选 D。
5.A 【点拨】根据上下文可知,狼是通过听动物的移动来捕杀动物,一些动物知道这个,所以当有危险的事物时,它们就会停止移动,这样狼就不会发现它们了。故选 A。
6.C 【点拨】should 应该;must 必须;may 可能,可以;need 需要。如果猎物不移动的话,狼可能就不会发现它们了,这里只表示有这种可能。故选 C。
7.D 【点拨】根据 than 可知,这里是把鸟的视力和人的视力相比,再根据“They can see dead insects from far away.”可知,鸟的视力更好。故选 D。
8.A 【点拨】这里说的是鸟,它们是在空中飞的,这里是 when 引导时间状语从句,表示“当……时候”。故选 A。
9.B 【点拨】根据短文的开头“Birds can see colours”可知,鸟可以看到颜色,这是它们比较容易找到食物的原因。故选 B。
10.B 【点拨】根据“if(是否)there are other animals that are dangerous to them”可知,此处指查明的结果。故选 B。
2.A 【点拨】other 其他的,形容词;another 另一个;others 其他人或物,代词;the other 两者中的另一个。此处说的是除了鸟以外其他的动物,作定语修饰 animals。故选 A。
3.B 【点拨】根据下文“They can hear 4 when the animals they hunt move.”可知,狼捕杀动物的时候,能够听到猎物的移动,所以它们是靠敏锐的听觉来寻找食物。故选 B。
4.D 【点拨】clearly 清楚地。根据语境可知选 D。
5.A 【点拨】根据上下文可知,狼是通过听动物的移动来捕杀动物,一些动物知道这个,所以当有危险的事物时,它们就会停止移动,这样狼就不会发现它们了。故选 A。
6.C 【点拨】should 应该;must 必须;may 可能,可以;need 需要。如果猎物不移动的话,狼可能就不会发现它们了,这里只表示有这种可能。故选 C。
7.D 【点拨】根据 than 可知,这里是把鸟的视力和人的视力相比,再根据“They can see dead insects from far away.”可知,鸟的视力更好。故选 D。
8.A 【点拨】这里说的是鸟,它们是在空中飞的,这里是 when 引导时间状语从句,表示“当……时候”。故选 A。
9.B 【点拨】根据短文的开头“Birds can see colours”可知,鸟可以看到颜色,这是它们比较容易找到食物的原因。故选 B。
10.B 【点拨】根据“if(是否)there are other animals that are dangerous to them”可知,此处指查明的结果。故选 B。
( )1.The robot Nicky can __________
( )2.The robot Susan is __________ than the other three robots.
( )3.Sara wants to buy two robot toys,but she only has 380.She can buy __________.
C
( )2.The robot Susan is __________ than the other three robots.
A
( )3.Sara wants to buy two robot toys,but she only has 380.She can buy __________.
D
答案:
1.C 【点拨】根据“Nicky can make simple dishes.”可知,Nicky 会做简单的菜。故选 C。
2.A 【点拨】根据“It is the smallest robot in our store”可知,Susan 是最小的。故选 A。
3.D 【点拨】萨拉想买两个机器人玩具,但她只有380 美元。根据文中的机器人玩具价格可知,她可以买 Susan 和 Cow。故选 D。
2.A 【点拨】根据“It is the smallest robot in our store”可知,Susan 是最小的。故选 A。
3.D 【点拨】萨拉想买两个机器人玩具,但她只有380 美元。根据文中的机器人玩具价格可知,她可以买 Susan 和 Cow。故选 D。
B
In the Tang Dynasty,there lived a man called Meng Jiao.He was born in a poor family.
Meng loved poems.He spent time studying them.He gave all of his life to the art.And luckily,his hard work paid off.It helped him become an excellent poet.
Meng made a living by writing poems,but it was not really a paying job at that t time..
Meng was poor most of his life.When he got older,he wanted to change this..He needed to make more money,so he decided to take Ke ju exams..
The Ke ju was China's official test system at that time.Anyone could take the exams.
The Ke ju gave everyone a chance and it was highly pos sib lle for them to become off fic ers after passing the exams.
Meng practised very hard for the tests.He took them a few times.Each time,he failed.
But he never gave up.He studied harder and harder.At the age of 46,Meng final ll y made it.
Meng put on his new clothes and rode on a horse through Chang'an city.During his ride,
Meng wrote a poem.“ On the crest of success(成功的顶峰),with my horse trotting(疾走)in
the breeze(和风),I viewed all the flowers in Chang'an in one day.” Meng described his
exciting feelings.On that day,he was able to let go of the disappointed feeling of the past.
( )4.What can we learn about Ke ju exams from the passage?
A.They needed a lot of practice and study.
B.They were only for the rich.
C.They can make people be officers for sure..
D.They were easy to pass.
( )5.What does the underlined word “ disappointed ” mean?
A.Cheerful. B.Sad. C.Excited. D.Nervous.
( )6.What is the best title for the passage?
A.A poet's dream:to make more money
B.Poets and poems:a Tang Dynasty story
C.Meng Jiao:the poet's journey to success
__ Ke ju exams:the most difficult exam in history
In the Tang Dynasty,there lived a man called Meng Jiao.He was born in a poor family.
Meng loved poems.He spent time studying them.He gave all of his life to the art.And luckily,his hard work paid off.It helped him become an excellent poet.
Meng made a living by writing poems,but it was not really a paying job at that t time..
Meng was poor most of his life.When he got older,he wanted to change this..He needed to make more money,so he decided to take Ke ju exams..
The Ke ju was China's official test system at that time.Anyone could take the exams.
The Ke ju gave everyone a chance and it was highly pos sib lle for them to become off fic ers after passing the exams.
Meng practised very hard for the tests.He took them a few times.Each time,he failed.
But he never gave up.He studied harder and harder.At the age of 46,Meng final ll y made it.
Meng put on his new clothes and rode on a horse through Chang'an city.During his ride,
Meng wrote a poem.“ On the crest of success(成功的顶峰),with my horse trotting(疾走)in
the breeze(和风),I viewed all the flowers in Chang'an in one day.” Meng described his
exciting feelings.On that day,he was able to let go of the disappointed feeling of the past.
( )4.What can we learn about Ke ju exams from the passage?
A.They needed a lot of practice and study.
B.They were only for the rich.
C.They can make people be officers for sure..
D.They were easy to pass.
( )5.What does the underlined word “ disappointed ” mean?
A.Cheerful. B.Sad. C.Excited. D.Nervous.
( )6.What is the best title for the passage?
A.A poet's dream:to make more money
B.Poets and poems:a Tang Dynasty story
C.Meng Jiao:the poet's journey to success
__ Ke ju exams:the most difficult exam in history
答案:
4.A 【点拨】根据“Meng practised very hard for the tests. He took them a few times. Each time,he failed. But he never gave up. He studied harder and harder.”可知,科举考试需要大量的练习和学习。故选 A。
5.B 【点拨】根据“On that day,he was able to let go of the disappointed feeling of the past.”可知,孟郊在成功那天能够放下过去的某种情感,这种情感应该是指他多次参加科举考试但每次都失败所产生的悲伤或失望感。故选 B。
6.C 【点拨】通读全文可知,文章主要讲述了唐代诗人孟郊的一生,包括他对诗歌的热爱、生活的贫困、参加科举考试的决心和努力,以及最终的成功。文章以孟郊为中心,描述了他的奋斗历程和成功之路。选项 C 与文章相符。故选 C。
5.B 【点拨】根据“On that day,he was able to let go of the disappointed feeling of the past.”可知,孟郊在成功那天能够放下过去的某种情感,这种情感应该是指他多次参加科举考试但每次都失败所产生的悲伤或失望感。故选 B。
6.C 【点拨】通读全文可知,文章主要讲述了唐代诗人孟郊的一生,包括他对诗歌的热爱、生活的贫困、参加科举考试的决心和努力,以及最终的成功。文章以孟郊为中心,描述了他的奋斗历程和成功之路。选项 C 与文章相符。故选 C。
C
Populations of white−tailed deer(白尾鹿)are growing rapidly in many parts of the
United States.As populations grow,food becomes a problem.Many deer die of hunger..
__ the rs grow up small and unhealthy.In search of food,hungry deer move closer to where
humans live.They eat farm crops,vegetables and even trees.Besides,increased numbers of
deer near roads can cause traffic accidents.People admire the grace and fast speed of deer.
Most people don't want these animals to be hungry and ill.Should people take action to
control the growing deer populations?
Should People Take Direct Action?
Many people think that hunting is the best way to control the animal populations.
Wildlife managers will see if there's enough food in an area and decide its carrying capacity
(容量).Then hunters with licenses are sent to help control(控制)the number of deer.
Hunting is usually not allowed in cities or suburbs(郊区),however,some people have the
idea to catch the deer and move them to other places.But this method is expensive and
requires finding another place that can accept the deer without breaking the balance of
ecosystem(生态系统).Scientists are also working to develop chemicals(化学药品)to control
the birth rate(率)in deer populations.But this plan works for only one year at a time.
Should People Take Indirect Action?
Some suggest bringing in natural enemies(敌人)of deer,such as wolves,lions and
bears,to areas with too many deer.But these animals could also hurt dogs,cats,and even
humans.__ ther communities have built tall fences(篱笆)around areas to keep out the deer.
However,this is impossible for farmers.
Some people are against any kind of action.They support(支持)leaving the deer alone.
Animal populations in an area naturally go up and down over time.Doing nothing means that
some deer will die of hunger or illness.But finally,the population will reach a size within the
carrying capacity(容量)of the environment.
So,let nature go its own way..
( )7.新考法 According to the passage,increased numbers of deer can bring ________ to
people in the area.
A.water pollution B.traffic accidents
C.serious illnesses D.growing populations
( )8.Which one can be put into 奎 ?
A.Should People Do Nothing?
B.Should People Protect the Deer?
C.Should People Take Special Action?
D.Should People Drive the Deer Away?
( )9.新考法 The writer most probably agrees that ________.
A.farmers can build fences to keep the deer out
B.people should leave the deer alone in the wild
C.hunting is the best way to control the deer populations
D.It's great to catch the deer and eat them
( )10.新考法 The writer organizes(组织)his passage by ________.
A.telling stories B.using numbers
C.giving opinions D.describing scenes(场景)
Populations of white−tailed deer(白尾鹿)are growing rapidly in many parts of the
United States.As populations grow,food becomes a problem.Many deer die of hunger..
__ the rs grow up small and unhealthy.In search of food,hungry deer move closer to where
humans live.They eat farm crops,vegetables and even trees.Besides,increased numbers of
deer near roads can cause traffic accidents.People admire the grace and fast speed of deer.
Most people don't want these animals to be hungry and ill.Should people take action to
control the growing deer populations?
Should People Take Direct Action?
Many people think that hunting is the best way to control the animal populations.
Wildlife managers will see if there's enough food in an area and decide its carrying capacity
(容量).Then hunters with licenses are sent to help control(控制)the number of deer.
Hunting is usually not allowed in cities or suburbs(郊区),however,some people have the
idea to catch the deer and move them to other places.But this method is expensive and
requires finding another place that can accept the deer without breaking the balance of
ecosystem(生态系统).Scientists are also working to develop chemicals(化学药品)to control
the birth rate(率)in deer populations.But this plan works for only one year at a time.
Should People Take Indirect Action?
Some suggest bringing in natural enemies(敌人)of deer,such as wolves,lions and
bears,to areas with too many deer.But these animals could also hurt dogs,cats,and even
humans.__ ther communities have built tall fences(篱笆)around areas to keep out the deer.
However,this is impossible for farmers.
Some people are against any kind of action.They support(支持)leaving the deer alone.
Animal populations in an area naturally go up and down over time.Doing nothing means that
some deer will die of hunger or illness.But finally,the population will reach a size within the
carrying capacity(容量)of the environment.
So,let nature go its own way..
( )7.新考法 According to the passage,increased numbers of deer can bring ________ to
people in the area.
A.water pollution B.traffic accidents
C.serious illnesses D.growing populations
( )8.Which one can be put into 奎 ?
A.Should People Do Nothing?
B.Should People Protect the Deer?
C.Should People Take Special Action?
D.Should People Drive the Deer Away?
( )9.新考法 The writer most probably agrees that ________.
A.farmers can build fences to keep the deer out
B.people should leave the deer alone in the wild
C.hunting is the best way to control the deer populations
D.It's great to catch the deer and eat them
( )10.新考法 The writer organizes(组织)his passage by ________.
A.telling stories B.using numbers
C.giving opinions D.describing scenes(场景)
答案:
7.B 【点拨】根据“Besides,increased numbers of deer near roads can cause traffic accidents.”可知,白尾鹿数量增加会导致交通事故。故选 B。
8.A 【点拨】根据上下文内容,尤其是“Some people are against any kind of action. They support(支持)leaving the deer alone.”可知,选项 A“人们应该什么都不做吗?”符合语境。故选 A。
9.B 【点拨】根据“But finally,the population will reach a size within the carrying capacity(容量)of the environment.”和“So,let nature go its own way.”可知,作者认为应该让白尾鹿在野外自由生长。故选 B。
10.C 【点拨】根据“Many people think that... some people have the idea... Some suggest... Some people are against”可知,作者在列举人们是否应该采取措施控制鹿的数量时,给出了一些人们的意见和观点。故选 C。
8.A 【点拨】根据上下文内容,尤其是“Some people are against any kind of action. They support(支持)leaving the deer alone.”可知,选项 A“人们应该什么都不做吗?”符合语境。故选 A。
9.B 【点拨】根据“But finally,the population will reach a size within the carrying capacity(容量)of the environment.”和“So,let nature go its own way.”可知,作者认为应该让白尾鹿在野外自由生长。故选 B。
10.C 【点拨】根据“Many people think that... some people have the idea... Some suggest... Some people are against”可知,作者在列举人们是否应该采取措施控制鹿的数量时,给出了一些人们的意见和观点。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看