2025年通城学典小学英语阅读组合训练五年级上册通用版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通城学典小学英语阅读组合训练五年级上册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年通城学典小学英语阅读组合训练五年级上册通用版》

Making his mark
刻舟求剑
There is a man living in the Chu Kingdom. He has a nice sword. He loves it very much. He always brings it with him.

One day, he crosses a river by boat. He shows his sword to other people on the boat proudly. Some men look at his sword and praise his sword. When he gets back his sword, he puts it on the chair.
It becomes windy and cloudy later. The wind blows hard. Suddenly, the man's sword falls into the water. The man is sad. He can't live without his sword. First,
b
. He has an idea. Next,
c
. The mark is where his sword falls off. Then, when the boat stops by the river bank,
d
. Finally,
a
. How foolish he is!
词汇积累
proudly /'praʊdli/ adv. 自豪地 praise /preɪz/ v. 赞美
Read and choose. (根据文章内容,选择最佳答案。)
(
A
) 1. It becomes ______ later.
A. windy and cloudy B. cloudy and rainy C. windy and rainy
(
B
) 2. What's the RIGHT order of these parts for the blanks(空格)?
a. he can't find his sword. He gets out of the water sadly
b. he thinks hard to find a way to get the sword back
c. he uses a knife to make a mark on the side of the boat
d. he jumps into the water to look for his sword below the mark
A. b: d: c: a B. b: c: d: a C. a: b: d: c
(
C
) 3. Where does the man put his sword after showing the sword to other people?
A. In his bag. B. On the table. C. On the chair.
(
C
) 4. What's the Chinese meaning of the word "bank" in the passage?
A. 银行 B. 云团 C. 岸
(
C
) 5. Why doesn't the man get his sword back?
A. Because he doesn't like his sword.
B. Because he doesn't mark on the boat.
C. Because he doesn't think of a right way.
答案: 1. A 解析:根据“It becomes windy and cloudy later.”可知,后来天气变得多风多云。
2. B
3. C
4. C
5. C 解析:根据“He has a nice sword. He loves it very much.”可知男人喜欢剑,排除A选项;根据“Next,he uses a knife to make a mark on the side of the boat.”可知,男人在船的侧面做了一个标记,排除B选项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭