第70页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
Today I want to tell you something about different
Wang Ling is a 22-year-old girl. She is a
jobs
.Wang Ling is a 22-year-old girl. She is a
nurse
in a hospital. She goes to work by car. She usually works 10 hours a day. Sometimes she works 13 hours. She thinks her job is good, because she likes to help
others. Chen Lei is a policeman
. He works in a police station. He is brave and strong. He protects(保护) good people and catches bad
people. Tony is a hard-working man. He works in a small company. He is a businessman. He often goes to different places by plane. Zhao Yang is a worker
. He works in a big factory
. He makes
cars there.
答案:
jobs, nurse, help, policeman, bad, worker, factory, makes
六、阅读短文,完成下列各题。
Zhang Guimei is a 68-year-old teacher. She helps lots of girls in the mountainous area(山区). She volunteers(义务做;无偿做) to teach at a middle school in Huaping, Yunnan. 1. ____ Their parents think it is useless for girls to go to school. Zhang decides to do something for them. She founds(创办) the Huaping Senior High School for Girls—a free high school for girls in Yunnan. She walks for hours to students' houses in the mountains. 2. ____ About 2,000 girls from poor families go to universities from the school and have a new and nice life.
Now, Zhang is old and she is in poor health. 3. ____ “I will teach in the classroom, with all my effort(努力), giving out everything I have,” she says.
(一)新趋势句子回填从方框中选择合适的句子完成短文,填序号。
A. But she still teaches in the school.
B. She tries her best to persuade(说服;劝说) their parents to let the girls go to school.
C. She finds that many girls drop out of school(辍学).
1.
(二)根据短文内容,完成下列句子,每空一词。
1. Zhang Guimei is a
2. Zhang Guimei helps many
3. Zhang Guimei founds a
Zhang Guimei is a 68-year-old teacher. She helps lots of girls in the mountainous area(山区). She volunteers(义务做;无偿做) to teach at a middle school in Huaping, Yunnan. 1. ____ Their parents think it is useless for girls to go to school. Zhang decides to do something for them. She founds(创办) the Huaping Senior High School for Girls—a free high school for girls in Yunnan. She walks for hours to students' houses in the mountains. 2. ____ About 2,000 girls from poor families go to universities from the school and have a new and nice life.
Now, Zhang is old and she is in poor health. 3. ____ “I will teach in the classroom, with all my effort(努力), giving out everything I have,” she says.
(一)新趋势句子回填从方框中选择合适的句子完成短文,填序号。
A. But she still teaches in the school.
B. She tries her best to persuade(说服;劝说) their parents to let the girls go to school.
C. She finds that many girls drop out of school(辍学).
1.
C
2. B
3. A
(二)根据短文内容,完成下列句子,每空一词。
1. Zhang Guimei is a
teacher
.2. Zhang Guimei helps many
girls
in the mountainous area.3. Zhang Guimei founds a
free
high school for girls.
答案:
(一)1. C 2. B 3. A (二)1. teacher 2. girls 3. free
查看更多完整答案,请扫码查看