2025年亮点给力提优班五年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年亮点给力提优班五年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年亮点给力提优班五年级英语上册译林版》

Hello! It is
autumn
here in Sydney. I want to introduce(介绍)two kinds of
animals
. They are koalas(考拉)and kangaroos. They live in
Australia
. They eat
leaves
. Koalas like
sleeping
very much. They always sleep
in
the trees. They can sleep about 20 hours every
day
. Kangaroos like
jumping
,and they can jump very fast. Sometimes you can see
baby
kangaroos stay in their mother’s pouch(育儿袋)for months. I like these two kinds of animals very much. Which
animal
do you like best? Please tell me.
答案: autumn, animals, Australia, leaves, sleeping,in,day,jumping,baby,animal
六、亮点原创·阅读短文,完成下列各题。
For some farm animals, getting old is a very sad thing. They can’t work the way they used to(过去). Their owners might get rid of(扔掉)them. 1. ____ They may get sick or injured(受伤的). Thanks to the Retired Animals Farm(退休动物农场)in Türkiye, these poor old animals can have a warm home. 2. ____ They include horses, donkeys, some sheep and chickens from all over Türkiye. People on the farm don’t just look after the animals . 3. ____ Look! In the picture, a worker kisses a donkey. You can see how happy the donkey is!
(一)新趋势句子回填从方框中选择合适的句子,将其序号填在短文中相应的横线上。
A. They also comfort(抚慰)them.
B. Now, many old animals live on the farm.
C. They have no home to live in.
(二)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
(
F
)1. For all farm animals, getting old is a very sad thing.
(
F
)2. Many animals from all over the world live on the farm now.
答案: (一) 1. C 2. B 3. A (二) 1. F 解析·由短文中“For some farm animals,getting old is a very sad thing.”可知,并不是对于所有的农场动物来说,老去都是一件难过的事,故填F。 2. F

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭