2025年快捷英语时文阅读理解小升初


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年快捷英语时文阅读理解小升初 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年快捷英语时文阅读理解小升初》

Week 12 Tuesday 阅读理解A
主题:人物故事 语篇类型:记叙文 词数:151 难度:★★★★ 建议用时:8分钟 答案页码:P31 文章音频 精讲视频
Granny Nyima is 79 years old this year. She lives in a village near the China-Mongolia border (边境). She has done a great job. She was rewarded (授予) "Model Individual for National Ethnic Unity and Progress". She deserves this honor.
In 1971, Nyima became a border guard. She has walked over 180,000 kilometers along the border. She has stopped about 1,000 people from crossing the border without permission (允许). People call her "Living Boundary Stone".

▶ Why do people call Granny Nyima "Living Boundary Stone"?
① Because she always takes a small boundary stone with her.
② Because she has walked a long way along the border.
③ Because she always watches the border on boundary stones.
④ Because she has stopped many border-crossing people without permission.
A. ①② B. ①③ C. ②③ D. ②④
▶ When do Nyima and her son start to patrol every day?
A. At 5:00 am. B. At 11:00 am. C. At 5:00 pm. D. At 9:00 pm.
▶ Which can be put in " ▲ " in Paragraph 3?
A. The life here is very hard. B. Many villagers join them to help.
C. They learned a lot from that. D. They always have a good time.
▶ How many people in Nyima's family guard the border?
A. One. B. Two. C. Three. D. Four.
▶ Which of the following is NOT right?
A. Nyima lives near the China-Mongolia border.
B. Nyima got a lot of money for protecting the border.
C. Nyima became a border guard when she was young.
D. Nyima thinks protecting the border is her duty.
答案: 1. D 细节理解题。由第二段第二、三句 She has walked over 180,000 kilometers along the border. She has stopped about 1,000 people from crossing the border without permission. 可知,人们称她为“活界碑”是因为她沿着边境走了很长的路并且阻止了很多非法越境的人。
2. C 细节理解题。由第三段第二句 At 5:00 pm, they start to patrol. 可知,尼玛和她的儿子每天下午 5 点开始巡逻。
3. A 句子还原题。由第三段第四句 But Nyima never gives up. 可知,横线处所填的内容与此处语义存在转折。再结合第一段第二句 She lives in a village near the China-Mongolia border. 可知,她居住在边境附近,故 A 项“这个地方生活条件很苦”符合语境。
4. C 细节理解题。由第三段第一句 Every day, Nyima and her son herd camels and watch the border. 以及最后一段第一句 Now, Granny Nyima's grandson has also joined in. 可知,尼玛家有她、她儿子和她孙子三个人守护边境。
5. B 细节理解题。由第一段第二句 She lives in a village near the China-Mongolia border. 可知,A 项正确;文章未提及尼玛因保护边境得到很多钱,B 项错误;由第二段第一句 In 1971, Nyima became a border guard. 可知,C 项正确;由第三段最后一句 She thinks it is her duty to protect the border. 可知,D 项正确。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭