第4页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
二、阅读理解
Liu Xuan is totally a homebody. Every weekend, this 14-year-old student from Tsinghua High School watches popular TV dramas like Love Between Fairy and Devil and plays with her mobile phone. She hates playing outdoor sports. “It’s too tiring,” she said.
She is not alone. In recent years, more and more Chinese teenagers are becoming homebodies. A survey of kids aged 2 to 14 showed about 60 percent of them spend less than one hour doing outdoor activities every day.
This problem may have to do with heavy academic pressure(学业压力). Hu Huilan, 12, from Shenzhen Nanshan Language School, is busy with much homework and many after-school classes on weekends. “I don’t want to get behind,” she said.
Even if this isn’t a problem, kids still prefer indoor life. Wang Di, 12, from Anhui No. 50 Middle School, often reads Harry Potter, listens to music and surfs the Internet at home. “I can do so many things I like at home rather than hanging out in smoggy weather,” she said.
The situation for foreign students is quite different. Tina Smith, 15, from a high school in Toronto, Canada, says her peers(同龄人) don’t like staying indoors at all. “They spend their free time outdoors even if it just means going to the park or reading a book under the tree. Nice weather, little homework and rich outdoor activities enable us to do that,” she said.
(
A. To introduce a good TV drama.
B. To show us some bad living habits.
C. To make it clear what a homebody is like.
D. To tell us the importance of outdoor activities.
(
A. They never play with mobile phones.
B. They hardly ever watch TV dramas.
C. They spend much time doing outdoor activities.
D. They like indoor life better than going outside.
(
A. Much homework.
B. After-school class.
C. Academic pressure.
D. Personal choice.
(
A. In a teenager magazine.
B. On a shopping website.
C. In a sports magazine.
D. On a traveling website.
Liu Xuan is totally a homebody. Every weekend, this 14-year-old student from Tsinghua High School watches popular TV dramas like Love Between Fairy and Devil and plays with her mobile phone. She hates playing outdoor sports. “It’s too tiring,” she said.
She is not alone. In recent years, more and more Chinese teenagers are becoming homebodies. A survey of kids aged 2 to 14 showed about 60 percent of them spend less than one hour doing outdoor activities every day.
This problem may have to do with heavy academic pressure(学业压力). Hu Huilan, 12, from Shenzhen Nanshan Language School, is busy with much homework and many after-school classes on weekends. “I don’t want to get behind,” she said.
Even if this isn’t a problem, kids still prefer indoor life. Wang Di, 12, from Anhui No. 50 Middle School, often reads Harry Potter, listens to music and surfs the Internet at home. “I can do so many things I like at home rather than hanging out in smoggy weather,” she said.
The situation for foreign students is quite different. Tina Smith, 15, from a high school in Toronto, Canada, says her peers(同龄人) don’t like staying indoors at all. “They spend their free time outdoors even if it just means going to the park or reading a book under the tree. Nice weather, little homework and rich outdoor activities enable us to do that,” she said.
(
C
)1. Why does the author write something about Liu Xuan as an example in the first paragraph?A. To introduce a good TV drama.
B. To show us some bad living habits.
C. To make it clear what a homebody is like.
D. To tell us the importance of outdoor activities.
(
D
)2. What are homebodies like according to the passage?A. They never play with mobile phones.
B. They hardly ever watch TV dramas.
C. They spend much time doing outdoor activities.
D. They like indoor life better than going outside.
(
C
)3. What does the underlined word “this” refer to in the fourth paragraph?A. Much homework.
B. After-school class.
C. Academic pressure.
D. Personal choice.
(
A
)4. Where can we probably read this passage?A. In a teenager magazine.
B. On a shopping website.
C. In a sports magazine.
D. On a traveling website.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于青少年是否喜欢户外活动的阅读材料,并针对材料内容提出了四个问题。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章第一段中找出作者提到Liu Xuan作为例子的目的。根据文章内容,Liu Xuan是一个典型的“宅家”学生,作者通过她的例子来阐明什么是“宅家”的人。
2. 第二题是推理判断题,需要根据文章内容推断出“宅家”人的特点。文章中提到“宅家”人更喜欢室内生活,而不是户外活动。
3. 第三题是词义猜测题,需要理解第四段中“this”的指代对象。根据上下文,“this”指的是前文提到的“学业压力”,这是导致学生更倾向于室内生活的一个原因。
4. 第四题是来源判断题,需要根据文章内容判断这篇文章可能来源于哪种类型的杂志或网站。文章主要讨论的是青少年的生活方式和选择,因此更可能出现在青少年杂志上。
【答案】:
1. C
文章第一段通过Liu Xuan的例子来阐明什么是“宅家”的人,即更喜欢室内生活,不喜欢户外活动。因此,作者提到Liu Xuan作为例子的目的是为了阐明什么是“宅家”的人。
2. D
根据文章内容,“宅家”人更喜欢室内生活,而不是户外活动。因此,选项D“他们更喜欢室内生活而不是外出”是正确的描述。
3. C
在第四段中,“this”指的是前文提到的“学业压力”。文章提到,即使这不是问题,孩子们仍然更喜欢室内生活。因此,“this”指的是导致孩子们更倾向于室内生活的学业压力。
4. A
文章主要讨论的是青少年的生活方式和选择,因此更可能出现在青少年杂志上。选项A“在青少年杂志上”是正确的答案。
这是一道英语阅读理解题,主要考查学生对文章内容的理解和分析能力。题目给出了一个关于青少年是否喜欢户外活动的阅读材料,并针对材料内容提出了四个问题。
1. 第一题是细节理解题,需要从文章第一段中找出作者提到Liu Xuan作为例子的目的。根据文章内容,Liu Xuan是一个典型的“宅家”学生,作者通过她的例子来阐明什么是“宅家”的人。
2. 第二题是推理判断题,需要根据文章内容推断出“宅家”人的特点。文章中提到“宅家”人更喜欢室内生活,而不是户外活动。
3. 第三题是词义猜测题,需要理解第四段中“this”的指代对象。根据上下文,“this”指的是前文提到的“学业压力”,这是导致学生更倾向于室内生活的一个原因。
4. 第四题是来源判断题,需要根据文章内容判断这篇文章可能来源于哪种类型的杂志或网站。文章主要讨论的是青少年的生活方式和选择,因此更可能出现在青少年杂志上。
【答案】:
1. C
文章第一段通过Liu Xuan的例子来阐明什么是“宅家”的人,即更喜欢室内生活,不喜欢户外活动。因此,作者提到Liu Xuan作为例子的目的是为了阐明什么是“宅家”的人。
2. D
根据文章内容,“宅家”人更喜欢室内生活,而不是户外活动。因此,选项D“他们更喜欢室内生活而不是外出”是正确的描述。
3. C
在第四段中,“this”指的是前文提到的“学业压力”。文章提到,即使这不是问题,孩子们仍然更喜欢室内生活。因此,“this”指的是导致孩子们更倾向于室内生活的学业压力。
4. A
文章主要讨论的是青少年的生活方式和选择,因此更可能出现在青少年杂志上。选项A“在青少年杂志上”是正确的答案。
查看更多完整答案,请扫码查看