2025年假期总动员年度系统复习八年级英语四川师范大学出版社
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年假期总动员年度系统复习八年级英语四川师范大学出版社 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
When we think about disasters, we may think of car accidents, floods, earthquakes or something else. Have you ever thought of a big fire? It is a kind of disasters, too. It can cause deaths and destroy buildings. Let's see a fire that happened in our city yesterday.
There was a fire at a gas station yesterday. A mechanic spilled some oil on the floor. He then lit a cigarette and accidentally dropped it onto the oil. The oil caught fire immediately. Soon the fire spread to other parts of the workshop.
The other workers called the fire police at once. When the firefighters arrived, the whole building was burning. The firefighters ran to the building and tried to put out the fire. Six fire trucks and 20 firefighters took three hours to put out the fire. No one was hurt but the building was completely destroyed.
This is the second big fire in the city this week. The first was also caused by carelessness. It was in a restaurant. A cook spilled some fat onto the gas. Within a few seconds, the kitchen was burning.
( )1. What happened to the mechanic's cigarette?
A. He threw it away.
B. He smoked it.
C. He dropped it.
D. He lost it.
( )2. How long did it take to put out the fire?
A. Six hours
B. Twenty hours.
C. Two hours.
D. Three hours.
( )3. Who was hurt in the fire?
A. The mechanic.
B. Six firefighters.
C. A cook.
D. No one.
( )4. Where was the first fire that week?
A. At a gas station.
B. In a restaurant.
C. At a fire station.
D. In a workshop.
( )5. Which of the following is true according to the passage?
A. The mechanic spilled some fat on the floor of the gas station.
B. Both fires were caused by carelessness.
C. The other workers at the gas station didn't call the fire police.
D. Except for fire, only earthquake is mentioned in the passage.
There was a fire at a gas station yesterday. A mechanic spilled some oil on the floor. He then lit a cigarette and accidentally dropped it onto the oil. The oil caught fire immediately. Soon the fire spread to other parts of the workshop.
The other workers called the fire police at once. When the firefighters arrived, the whole building was burning. The firefighters ran to the building and tried to put out the fire. Six fire trucks and 20 firefighters took three hours to put out the fire. No one was hurt but the building was completely destroyed.
This is the second big fire in the city this week. The first was also caused by carelessness. It was in a restaurant. A cook spilled some fat onto the gas. Within a few seconds, the kitchen was burning.
( )1. What happened to the mechanic's cigarette?
A. He threw it away.
B. He smoked it.
C. He dropped it.
D. He lost it.
( )2. How long did it take to put out the fire?
A. Six hours
B. Twenty hours.
C. Two hours.
D. Three hours.
( )3. Who was hurt in the fire?
A. The mechanic.
B. Six firefighters.
C. A cook.
D. No one.
( )4. Where was the first fire that week?
A. At a gas station.
B. In a restaurant.
C. At a fire station.
D. In a workshop.
( )5. Which of the following is true according to the passage?
A. The mechanic spilled some fat on the floor of the gas station.
B. Both fires were caused by carelessness.
C. The other workers at the gas station didn't call the fire police.
D. Except for fire, only earthquake is mentioned in the passage.
答案:
1.【剖析】选C 结合第二段中的“He then lit a cigarette and accidentally dropped it onto the oil.”可知答案为C。
2.【剖析】选D 结合第三段中的“Six fire trucks and 20 firefighters took three hours to put out the fire.”可知,他们花了3个小时扑灭了大火。故答案为D。
3.【剖析】选D 结合第三段结尾处的描述“No one was hurt but the building was completely destroyed.”可知,在加油站的失火事件中,没有人受伤。故答案为D。
4.【剖析】选B 本题是问第一场火灾发生在什么地方。由最后一段中的“It was in a restaurant.”可知答案为B。
5.【剖析】选B 通读全文,尤其是最后一段中的“The first was also caused by carelessness.”可知,这两场火灾都是由于粗心大意引发的。故答案为B。
2.【剖析】选D 结合第三段中的“Six fire trucks and 20 firefighters took three hours to put out the fire.”可知,他们花了3个小时扑灭了大火。故答案为D。
3.【剖析】选D 结合第三段结尾处的描述“No one was hurt but the building was completely destroyed.”可知,在加油站的失火事件中,没有人受伤。故答案为D。
4.【剖析】选B 本题是问第一场火灾发生在什么地方。由最后一段中的“It was in a restaurant.”可知答案为B。
5.【剖析】选B 通读全文,尤其是最后一段中的“The first was also caused by carelessness.”可知,这两场火灾都是由于粗心大意引发的。故答案为B。
查看更多完整答案,请扫码查看