2025年快乐暑假天天练七年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年快乐暑假天天练七年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
一、根据句意或音标提示完成句子
1. —Please remember to turn off the lights before you leave.
—Thanks. I won’t ______ that.
2. —I wasn’t so ______ just now. I must say sorry to you.
—It doesn’t matter. I may be impolite(不礼貌的) sometimes.
3. There is a river running ______ /θru:/ our village.
4. Don’t play football on the ______ /rəud/.
5. Boys set good ______ /igzamplz/. We should learn from them.
1. —Please remember to turn off the lights before you leave.
—Thanks. I won’t ______ that.
2. —I wasn’t so ______ just now. I must say sorry to you.
—It doesn’t matter. I may be impolite(不礼貌的) sometimes.
3. There is a river running ______ /θru:/ our village.
4. Don’t play football on the ______ /rəud/.
5. Boys set good ______ /igzamplz/. We should learn from them.
答案:
1. forget;2. polite;3. through;4. road;5. examples
二、根据中文提示完成句子
1. Sally is a good student. She ______ (坚持) asking her teacher questions.
2. Lily ______ (和……打架) her sister yesterday. So their mother was very angry.
3. Please always ______ (注意) to your behaviors.
4. Don’t drive ______ (酒后). It’s dangerous(危险的).
5. The police took the man away because he ______ (违法).
1. Sally is a good student. She ______ (坚持) asking her teacher questions.
2. Lily ______ (和……打架) her sister yesterday. So their mother was very angry.
3. Please always ______ (注意) to your behaviors.
4. Don’t drive ______ (酒后). It’s dangerous(危险的).
5. The police took the man away because he ______ (违法).
答案:
1. keeps on
2. fought with
3. pay attention
4. after drinking
5. broke the law
2. fought with
3. pay attention
4. after drinking
5. broke the law
三、根据情景提示,用得体的英语完成下列各题
1. 你提醒对方不要熬夜到太晚,可以这样说:
______
2. 别人对你说“Thanks for helping me.”时,你可以这样回答:
______
3. 假如你是班级新来的学生,询问同学班级有什么班规,可以这样问:
______
4. 假如你是收银员,提醒消费者排队付款,可以这样说:
______
1. 你提醒对方不要熬夜到太晚,可以这样说:
______
2. 别人对你说“Thanks for helping me.”时,你可以这样回答:
______
3. 假如你是班级新来的学生,询问同学班级有什么班规,可以这样问:
______
4. 假如你是收银员,提醒消费者排队付款,可以这样说:
______
答案:
1. Don't stay up too late.
2. You're welcome.
3. What are the class rules?
4. Please wait in line to pay.
2. You're welcome.
3. What are the class rules?
4. Please wait in line to pay.
四、阅读短文,选择正确的答案
In a small town, there was an active boy named Tom.
Last Friday afternoon, Tom and his friends were playing in the park. They saw a sign in the park. The sign said, “Don’t walk on the grass.” But Tom didn’t care about it. He ran and played on the grass happily. When he was having a good time, a park keeper came. He said to Tom, “Walking on the grass is not allowed. Didn’t you see the sign?” Tom said sorry and left the grass.
On a school day, Tom had a self-study class. Most of the students kept quiet. But he talked loudly with his deskmate and made a lot of noise. When the teacher knew that, she punished(惩罚) him.
After these two experiences, Tom understood that we all should follow the rules. He decided to follow the rules and try to be a good boy from now on.
()1. What did Tom do in the park last Friday afternoon?
A. He cleaned up the park.
B. He ran and played on the grass in a park.
C. He volunteered to help the park keeper.
D. He rode a bike there.
()2. What does the underlined word “allowed” in Paragraph 2 mean in Chinese?
A. 被反对的
B. 被禁止的
C. 被提倡的
D. 被允许的
()3. What is Paragraph 3 mainly about?
A. Tom’s classroom rules.
B. Tom’s colorful school life.
C. Tom’s bad behavior in class.
D. Tom’s teacher and classmates.
()4. What did Tom decide to do after these two experiences?
A. Respect his teachers and classmates.
B. Protect the environment.
C. Follow the rules and try to be a good boy.
D. Listen to teachers carefully.
()5. What’s the writer’s purpose in writing this text?
A. To tell people some bad behaviors.
B. To tell people how to be a good person.
C. To tell people the importance of protecting the environment.
D. To tell people to follow the rules.
In a small town, there was an active boy named Tom.
Last Friday afternoon, Tom and his friends were playing in the park. They saw a sign in the park. The sign said, “Don’t walk on the grass.” But Tom didn’t care about it. He ran and played on the grass happily. When he was having a good time, a park keeper came. He said to Tom, “Walking on the grass is not allowed. Didn’t you see the sign?” Tom said sorry and left the grass.
On a school day, Tom had a self-study class. Most of the students kept quiet. But he talked loudly with his deskmate and made a lot of noise. When the teacher knew that, she punished(惩罚) him.
After these two experiences, Tom understood that we all should follow the rules. He decided to follow the rules and try to be a good boy from now on.
()1. What did Tom do in the park last Friday afternoon?
A. He cleaned up the park.
B. He ran and played on the grass in a park.
C. He volunteered to help the park keeper.
D. He rode a bike there.
()2. What does the underlined word “allowed” in Paragraph 2 mean in Chinese?
A. 被反对的
B. 被禁止的
C. 被提倡的
D. 被允许的
()3. What is Paragraph 3 mainly about?
A. Tom’s classroom rules.
B. Tom’s colorful school life.
C. Tom’s bad behavior in class.
D. Tom’s teacher and classmates.
()4. What did Tom decide to do after these two experiences?
A. Respect his teachers and classmates.
B. Protect the environment.
C. Follow the rules and try to be a good boy.
D. Listen to teachers carefully.
()5. What’s the writer’s purpose in writing this text?
A. To tell people some bad behaviors.
B. To tell people how to be a good person.
C. To tell people the importance of protecting the environment.
D. To tell people to follow the rules.
答案:
1. B;2. D;3. C;4. C;5. D
查看更多完整答案,请扫码查看