2025年新领程小学总复习极速提分英语人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新领程小学总复习极速提分英语人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第60页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
真题演练 阅读短文,选择正确的答案。(湖北襄阳)
My name is William. This Children's Day was my 12th birthday. I wanted to have a smart phone (智能手机). But my mother bought some books for me and told me a lot about her childhood (童年).
There were no smart phones before. They couldn't watch cartoons or play games on the phone. She played with her friends after school. They played hide-and-seek and hopscotch (跳房子) in the yard (院子). They enjoyed themselves and they didn't have much homework. There weren't many interesting books for them. She really wanted to have a good book as (作为) her birthday gift. She said, "Books can help you see the world, but smart phones make you lonely (孤独的)."
(
A. July 1st
B. May 1st
C. June 1st
(
A. a smart phone
B. some books
C. a birthday cake
(
A. played games on the phone
B. watched cartoons on the phone
C. played with her friends in the yard
(
A. a good book
B. a birthday cake
C. a toy
(
A. smarter
B. cheaper
C. better
My name is William. This Children's Day was my 12th birthday. I wanted to have a smart phone (智能手机). But my mother bought some books for me and told me a lot about her childhood (童年).
There were no smart phones before. They couldn't watch cartoons or play games on the phone. She played with her friends after school. They played hide-and-seek and hopscotch (跳房子) in the yard (院子). They enjoyed themselves and they didn't have much homework. There weren't many interesting books for them. She really wanted to have a good book as (作为) her birthday gift. She said, "Books can help you see the world, but smart phones make you lonely (孤独的)."
(
C
) 1. William's birthday was on ______.A. July 1st
B. May 1st
C. June 1st
(
B
) 2. William's mother bought ______ for him.A. a smart phone
B. some books
C. a birthday cake
(
C
) 3. William's mother ______ after school when she was a child.A. played games on the phone
B. watched cartoons on the phone
C. played with her friends in the yard
(
A
) 4. Before, William's mother wanted to have ______ as her birthday gift.A. a good book
B. a birthday cake
C. a toy
(
C
) 5. According to the passage, books are ______ than smart phones.A. smarter
B. cheaper
C. better
答案:
方法点拨
第1小题,由文中“This Children's Day was my 12th birthday.”可知,William的生日在6月1日。故选C。
第2小题,由文中“But my mother bought some books for me...”可知,William的妈妈给他买了一些书。故选B。
第3小题,由文中“They couldn't watch cartoons...They played hide-and-seek and hopscotch (跳房子)...”可知,William的妈妈小的时候没有手机,她不能在手机上看动画片或玩游戏。她放学后经常和朋友们一起在院子里玩捉迷藏和跳房子。故选C。
第4小题,由文中“She really wanted to have a good book as (作为) her birthday gift.”可知,William的妈妈想要一本好书作为生日礼物。故选A。
第5小题,由文中最后一句妈妈说的话表明,书能帮人了解世界,而智能手机会让人感到孤独。因此书对人更有益。故选C。
【答案】1. C 2. B 3. C 4. A 5. C
查看更多完整答案,请扫码查看