2025年名师帮同步学案九年级英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年名师帮同步学案九年级英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年名师帮同步学案九年级英语全一册人教版》

( ) 21.According to the writer, Mid-Autumn Festival is the best time to .
C

( ) 22.The is the key part of the Mid-Autumn Festival.
B

( ) 23.The famous poem mentioned in Paragraph 3 is written by .
A

( ) 24.Which of the following sentences is NOT true?
D

( ) 25.What's the main purpose of this passage?
D
答案: 21. C 细节理解题。根据第一段的第一句和第二句可知,赏月的最佳时间是中秋节。
22. B 细节理解题。根据第二段的第一句话,这个节日的关键部分,月亮,对很多中国人来说是特别的。
23. A 细节理解题。第三段的倒数最后一句,提到了著名李白诗人写的诗。
24. D 细节理解题。A、B、C 均可在文中找到答案,只有 D 是错误的,根据第五段的第一句可知,西方人和我们对月亮的看法是不一样的。
25. D 推理判断题。根据全文的内容,本文主要是介绍了中秋节。
 B
A study suggests that the more teenagers watch television, the more likely they are to develop depression(抑郁症)as young adults.
The researchers made a national long-term survey of healthy young teenagers aged from 13 to 16, to find out the relationship between media(媒体)use and depression. They based(基于)their findings on more than 4, 000 young teenagers. They were not depressed since the survey began in 1995.
As a part of the survey. The young people were asked how many hours of television or videos they watched daily. They were also asked how often they played computer games and listened to the radio. Here was the result. The young people spent five and a half hours a day using media and more than two hours of that watching TV.
Seven years later, in 2001, more than 7% of the young people had signs of depression. The average age at that time was 21 years old. Brian Primack, at the University of Pittsburgh medical school was the leading researcher of the study.
The researchers say they did not find any such relationship with the use of other media such as movies, video games or radio. But the study did find that young men were more likely than young women to develop depression given the same amount of media use.
Doctor Primack says the study did not find out if watching TV caused depression directly. But one possibility, he says, is that it may take time away from activities. Those activities could help prevent depression, like sports and social activities. It might also prevent a person from sleeping well.
( ) 26.The survey began in .
A. 1996
B. 1995
C. 1997
D. 2001
( ) 27.Seven years later, researchers found about young people had depression.
A. 3
B. 30
C. 300
D. 3,000
( ) 28.The meaning of the underlined word "sign" in the passage is .
A. 迹象
B. 记号
C. 信号
D. 手势
鹏城金典·同步学案·英语·九年级·同步单元卷(广东版) Unit 2 第2页(共4页)
( ) 29.are more likely to develop depression if given the same amount of media use.
A. Young men
B. Young women
C. Old men
D. Old women
( ) 30.What is the main idea of this passage?
A. Stop young people from watching TV.
B. Stop teenagers from developing depression.
C. Tell the young people to do more sports.
D. Find the relationship between media use and depression.
答案: 26. B 细节理解题。根据第二段最后两句“They based their findings on more than 4,000 young teenagers. They were not depressed since the survey began in 1995.”可知 B 符合。
27. C 数字计算题。根据第二段的最后两句“They based their findings on more than 4,000 young teenagers. They were not depressed since the survey began in 1995.”以及第四段的第一句“Seven years later, in 2001, more than 7% of the young people had signs of depression.”可知共有 280 多人有了这种症状,为大约 300 人。
28. A 词义猜测题。根据上下文可推知此句句意为:七年后,在 2001 年这些年轻人中有百分之七的有抑郁症的迹象。只有 A 项最为合适。
29. A 细节理解题。根据第五段第二句“But the study did find that young men were more likely than young women develop depression given the same amount of media use.”可知所用媒体时间相同,年轻男士比年轻女士更可能患抑郁症。
30. D 主旨大意题。由文中第一段“A study suggests that the more teenagers watch television, the more likely they are to develop depression as young adults.”可知 D 选项描述符合。
 C
配对阅读。左栏是五个人对自己计划的描述,右栏是对于七种计划的看法或评价。请根据每个人的描述,为他们选择合适的评论,并将答案填写在相应位置上。
( ) 31.Mr. Li is going somewhere with heavy cultures this weekend. Yet, he hasn't chosen the place. His wife suggested him going to somewhere such as Suzhou, Huai'an...

A.It's a good idea to be a teacher. Working as a teacher, you can have holidays to do whatever you want. Nowadays, many young people choose to be a teacher.
( ) 32.Mike and his brother are planning to do some repairing work at home by themselves this weekend, because they will be free this weekend.
B.Reading books is a good habit. It not only helps us in study but also broadens our eyes. Have you ever made a plan for reading? It really does more work.
( ) 33.The Greens will have a picnic next month. Hearing the news, the children in the family are very excited because they have expected it for a long time.
C.Nowadays more and more people like to do some repairing work if they have time. With doing some repairing work, you can gain much experience in your daily life.
( ) 34.Li Hua wants to be a teacher after his college graduation. He thinks teachers can have two holidays in China. To realize his dream, he has prepared a lot since he came to the college.
D.At the beginning of a new term, making a learning plan can be helpful for study. For example, if you want to improve your English, you should practice as much as possible in writing, reading, listening and speaking according to your plan.
( ) 35.Tom likes reading very much. He planned to read 50 history books this year. Last year, he read about 20 foreign books which are related to his college courses.
E.It can build a good relationship with your families if you make a plan to go out with family members. Meanwhile, it is a good chance for families to make fun together.
F.Before shopping, making a shopping list can help you save time and money. An experienced housewife said in this way, "We know clearly what we should buy and what we shouldn't buy so that we can avoid(避免)waste."
G. Take a 2-day Huai'an Culture Group trip during weekend. A travel agency says Huai'an Culture Group trip could live in 3-star hotels with free meals and the price is ¥690 one person. If you want more details, please call at 800-817-7223.
答案: 31. G 左栏的关键信息“such as Suzhou, Huai'an...”对应右栏 G 中的关键词“Take a 2-day Huai'an Culture Group trip during weekend.”。
32. C 左栏的关键信息“Mike and his brother are planning to do some repairing work at home”对应右栏 C 中的关键词“Nowadays more and more people like to do some repairing work if they have time.”。
33. E 左栏的关键信息“Hearing the news, the children in the family are very excited”对应右栏 E 中的关键信息“It can build a good relationship with your families if you make a plan to go out with family members.”。
34. A 左栏的关键信息“Li Hua wants to be a teacher”对应右栏 A 中的关键信息“It's a good idea to be a teacher.”。
35. B 左栏的关键信息“Tom likes reading very much.”对应右栏 B 中的关键信息“Reading books is a good habit.”。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭