2025年单元评价江苏凤凰美术出版社五年级英语下册译林版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年单元评价江苏凤凰美术出版社五年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
五、完形填空。
It is the 12th of July. It is ______ and sunny. It is Lily's birthday. She is six years old. ______ her birthday,her parents usually buy her a cake. Today,Lily's mother takes her to a ______ shop and they make a birthday ______ there together. There ______ some fruit on the cake. It ______ very beautiful. Lily is very happy. She has a great time.
( )1. A. hot B. cold C. cool
( )2. A. In B. On C. After
( )3. A. clothes B. toy C. cake
( )4. A. cake B. fruit C. sweet
( )5. A. are B. is C. am
( )6. A. look B. looks C. looking
It is the 12th of July. It is ______ and sunny. It is Lily's birthday. She is six years old. ______ her birthday,her parents usually buy her a cake. Today,Lily's mother takes her to a ______ shop and they make a birthday ______ there together. There ______ some fruit on the cake. It ______ very beautiful. Lily is very happy. She has a great time.
( )1. A. hot B. cold C. cool
( )2. A. In B. On C. After
( )3. A. clothes B. toy C. cake
( )4. A. cake B. fruit C. sweet
( )5. A. are B. is C. am
( )6. A. look B. looks C. looking
答案:
1.A 2.B 3.C 4.A 5.B 6.B
解析:1. 七月天气炎热,hot“热的”符合语境,选A;2. 具体某一天用介词On,选B;3. 做生日蛋糕去蛋糕店,cake shop“蛋糕店”,选C;4. 制作生日蛋糕,选A;5. fruit是不可数名词,be动词用is,选B;6. 主语it是第三人称单数,谓语用looks,选B。
解析:1. 七月天气炎热,hot“热的”符合语境,选A;2. 具体某一天用介词On,选B;3. 做生日蛋糕去蛋糕店,cake shop“蛋糕店”,选C;4. 制作生日蛋糕,选A;5. fruit是不可数名词,be动词用is,选B;6. 主语it是第三人称单数,谓语用looks,选B。
六、阅读理解。
A
Thanksgiving Day is an important holiday in the US. It is on the fourth Thursday of November. People usually get together with their families. They eat roast turkey,pumpkin pies and sweet corn. They like watching football games on TV. There is often a Thanksgiving Day parade(游行). Thanksgiving Day is a great time for people to give thanks. Students often give thanks to their parents and teachers on this day.
根据短文,判断下列句子是否与短文内容相符,相符的写“T”,不相符的写“F”。
( )1. Thanksgiving Day is in November.
A
Thanksgiving Day is an important holiday in the US. It is on the fourth Thursday of November. People usually get together with their families. They eat roast turkey,pumpkin pies and sweet corn. They like watching football games on TV. There is often a Thanksgiving Day parade(游行). Thanksgiving Day is a great time for people to give thanks. Students often give thanks to their parents and teachers on this day.
根据短文,判断下列句子是否与短文内容相符,相符的写“T”,不相符的写“F”。
( )1. Thanksgiving Day is in November.
答案:
T
解析:文中“It is on the fourth Thursday of November.”可知感恩节在十一月,正确。
解析:文中“It is on the fourth Thursday of November.”可知感恩节在十一月,正确。
( )2. People eat some chocolate pies on Thanksgiving Day.
答案:
F
解析:文中“They eat...pumpkin pies”,不是chocolate pies,错误。
解析:文中“They eat...pumpkin pies”,不是chocolate pies,错误。
( )3. There is often a Thanksgiving Day parade in China.
答案:
F
解析:文中“Thanksgiving Day is an important holiday in the US.”可知游行在美国,不是中国,错误。
解析:文中“Thanksgiving Day is an important holiday in the US.”可知游行在美国,不是中国,错误。
( )4. Students often give thanks to their parents and teachers on this day.
答案:
T
解析:文中“Students often give thanks to their parents and teachers on this day.”可知正确。
解析:文中“Students often give thanks to their parents and teachers on this day.”可知正确。
( )5. Thanksgiving Day means “复活节” in Chinese.
答案:
F
解析:“复活节”是Easter,Thanksgiving Day意为“感恩节”,错误。
解析:“复活节”是Easter,Thanksgiving Day意为“感恩节”,错误。
B
Mr White is a very busy lawyer. He always works all day. Sometimes he can't have a rest on Saturdays,so he usually forgets the date.
One day,he remembers it is his wife's birthday. “I often forget her birthday,” he says to himself,“but not this time.” Then he goes to a flower shop and buys some beautiful flowers on his way home.
When Mr White arrives(到达) home,he gives Mrs White the flowers and says,“Happy Birthday! March 15 is your birthday. I don't forget it this time.”
“But it's March 16 today. Anyway,thank you all the same,” says Mrs White.
阅读短文,选择正确的答案。
( )1. Mr White is a ______ man,so he usually forgets the date.
Mr White is a very busy lawyer. He always works all day. Sometimes he can't have a rest on Saturdays,so he usually forgets the date.
One day,he remembers it is his wife's birthday. “I often forget her birthday,” he says to himself,“but not this time.” Then he goes to a flower shop and buys some beautiful flowers on his way home.
When Mr White arrives(到达) home,he gives Mrs White the flowers and says,“Happy Birthday! March 15 is your birthday. I don't forget it this time.”
“But it's March 16 today. Anyway,thank you all the same,” says Mrs White.
阅读短文,选择正确的答案。
( )1. Mr White is a ______ man,so he usually forgets the date.
答案:
(题目内容接下页)
查看更多完整答案,请扫码查看