2025年全优少年课时训练五年级英语下册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年全优少年课时训练五年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第14页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
五、阅读短文,回答下列问题。
Hi. My name is Jack. I’m a doctor. I work at night. I go to work at half past six in the evening. I eat dinner at ten o’clock. I usually go home at eight o’clock in the morning of the next day. After breakfast, I go to bed at nine o’clock. I usually get up at half past two in the afternoon. I eat my lunch at three o’clock. Then I play sports at four o’clock in the park. This is my day. I like my life.
1. When does Jack go to work?
______________________________
2. What does he usually do at 9:00 a.m.?
______________________________
3. Where does he play sports?
______________________________
4. Does he like his life?
______________________________
5. When does he have lunch?
______________________________
Hi. My name is Jack. I’m a doctor. I work at night. I go to work at half past six in the evening. I eat dinner at ten o’clock. I usually go home at eight o’clock in the morning of the next day. After breakfast, I go to bed at nine o’clock. I usually get up at half past two in the afternoon. I eat my lunch at three o’clock. Then I play sports at four o’clock in the park. This is my day. I like my life.
1. When does Jack go to work?
______________________________
2. What does he usually do at 9:00 a.m.?
______________________________
3. Where does he play sports?
______________________________
4. Does he like his life?
______________________________
5. When does he have lunch?
______________________________
答案:
1. He goes to work at half past six in the evening.
2. He usually goes to bed at 9:00 a. m.
3. In the park.
4. Yes, he does.
5. At three o'clock in the afternoon.
2. He usually goes to bed at 9:00 a. m.
3. In the park.
4. Yes, he does.
5. At three o'clock in the afternoon.
六、任务型阅读。
My name is May. I’m a nurse. I’m active and pretty. I go to work in the morning from Monday to Friday. Then I go home at about 5:00 in the afternoon. On Monday and Tuesday evenings, I read books. On Wednesday and Friday evenings, I have English classes. Sometimes I watch TV, too. On Thursday evenings, I often go shopping with my friend. On Sundays, I usually play sports, but not this Sunday. I will listen to music at home this Sunday. Because it’s going to rain.
(一)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. May can play sports this Sunday.
( )2. May goes to work in the morning from Monday to Friday.
(二)根据短文内容,选择正确的答案。
( )1. What classes does May have on Wednesday and Friday evenings?
A. Chinese. B. English.
C. Maths.
( )2. What does May do on Tuesday evenings?
A. She goes shopping.
B. She plays sports.
C. She reads books.
(三)将文中画线部分的句子翻译成中文。
______________________________
My name is May. I’m a nurse. I’m active and pretty. I go to work in the morning from Monday to Friday. Then I go home at about 5:00 in the afternoon. On Monday and Tuesday evenings, I read books. On Wednesday and Friday evenings, I have English classes. Sometimes I watch TV, too. On Thursday evenings, I often go shopping with my friend. On Sundays, I usually play sports, but not this Sunday. I will listen to music at home this Sunday. Because it’s going to rain.
(一)根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. May can play sports this Sunday.
( )2. May goes to work in the morning from Monday to Friday.
(二)根据短文内容,选择正确的答案。
( )1. What classes does May have on Wednesday and Friday evenings?
A. Chinese. B. English.
C. Maths.
( )2. What does May do on Tuesday evenings?
A. She goes shopping.
B. She plays sports.
C. She reads books.
(三)将文中画线部分的句子翻译成中文。
______________________________
答案:
(一)1~2 FT (二)1~2 BC
(三)然后我在下午大约五点钟回家。
(三)然后我在下午大约五点钟回家。
七、假如你是Tom,请根据下面的图片,向大家介绍一下你是怎样度过周六上午的,可适当发挥。不少于5句话。
提示词:usually, after, then
______________________________
提示词:usually, after, then
答案:
Hello! I'm Tom. I'm ten years old. I usually get up at 6:30 on Saturdays. I read books at 7:00. Then I eat breakfast at 8:00. I do my homework at 8:30 in the morning. I like to draw pictures at 10:30. I eat lunch at 11:40.(答案不唯一)
查看更多完整答案,请扫码查看