2025年教材全练五年级英语下册外研版一起点
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年教材全练五年级英语下册外研版一起点 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
词汇积累练
一、按要求写一写。
1. act(名词)____________
2. early(反义词)____________
3. child(复数形式)____________
4. is(动词过去式)____________
5. have(第三人称单数形式)____________
一、按要求写一写。
1. act(名词)____________
2. early(反义词)____________
3. child(复数形式)____________
4. is(动词过去式)____________
5. have(第三人称单数形式)____________
答案:
1.(仅供参考)actor
@@2. late
@@3. children
@@4. was
@@5. has
@@2. late
@@3. children
@@4. was
@@5. has
二、根据句意及图片提示补全句子。
1. He is a __________ driver.
2. Hurry up! It’s a __________ to eleven.
3. I’ll be home at 7 __________.
4. My father is an __________.
1. He is a __________ driver.
2. Hurry up! It’s a __________ to eleven.
3. I’ll be home at 7 __________.
4. My father is an __________.
答案:
1. taxi 2. quarter 3. o'clock 4. actor
语句应用练
三、按要求完成下列各题。
1. Will you still be home at 7 o’clock? (作肯定回答)
________,I ________.
2. I get up at 7 o’clock. (变成否定句)
I ________ get up at 7 o’clock.
3. I’ll be home at 4 o’clock. (就画线部分提问)
________ ________ will you be home?
4. goes to work,at,7 o’clock,Dad(.)(连词成句)
______________________________
三、按要求完成下列各题。
1. Will you still be home at 7 o’clock? (作肯定回答)
________,I ________.
2. I get up at 7 o’clock. (变成否定句)
I ________ get up at 7 o’clock.
3. I’ll be home at 4 o’clock. (就画线部分提问)
________ ________ will you be home?
4. goes to work,at,7 o’clock,Dad(.)(连词成句)
______________________________
答案:
1. Yes,will 【解析】“Will you...?”的肯定回答通常为“Yes,I/we will.”
@@2. don't
@@3. What time 【解析】就时间提问可用“What time...?”
@@4. Dad goes to work at 7 o'clock.
@@2. don't
@@3. What time 【解析】就时间提问可用“What time...?”
@@4. Dad goes to work at 7 o'clock.
四、从B栏中找出A栏各句的合适答语。
A
( )1. What time will you be home?
( )2. What time do you get up?
( )3. What time is it?
( )4. Do you get up at 6 o’clock every morning?
( )5. Happy birthday!
B

A
( )1. What time will you be home?
( )2. What time do you get up?
( )3. What time is it?
( )4. Do you get up at 6 o’clock every morning?
( )5. Happy birthday!
B
答案:
1. B 2. E 3. D 4. C 5. A
五、阅读短文,完成表格。
Amy gets up at 6:00. She has breakfast at 6:30. Then she does her homework at about 7:00. Then she reads books at 7:30. She has lunch at 11:30. She visits her grandparents at 13:00. She goes home at 16:00. At about 17:00 she has dinner. She watches TV at 18:00. She goes to bed at 21:00.
|6:00|get up|13:00|4.__________|
|6:30|1.__________|16:00|go home|
|7:00|do homework|17:00|5.__________|
|7:30|2.__________|18:00|watch TV|
|3.__________|have lunch|21:00|go to bed|

Amy gets up at 6:00. She has breakfast at 6:30. Then she does her homework at about 7:00. Then she reads books at 7:30. She has lunch at 11:30. She visits her grandparents at 13:00. She goes home at 16:00. At about 17:00 she has dinner. She watches TV at 18:00. She goes to bed at 21:00.
|6:00|get up|13:00|4.__________|
|6:30|1.__________|16:00|go home|
|7:00|do homework|17:00|5.__________|
|7:30|2.__________|18:00|watch TV|
|3.__________|have lunch|21:00|go to bed|
答案:
1. have breakfast 【解析】由“She has breakfast at 6:30.”可知。2. read books 【解析】由“Then she reads books at 7:30.”可知。3. 11:30 【解析】由“She has lunch at 11:30.”可知。4. visit her grandparents 【解析】由“She visits her grandparents at 13:00.”可知。5. have dinner 【解析】由“At about 17:00 she has dinner.”可知。
查看更多完整答案,请扫码查看