2025年教材全练五年级英语下册外研版一起点
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年教材全练五年级英语下册外研版一起点 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
四、按要求完成下列各题。
1. My dress is fifty yuan.(就画线部分提问)
________ ________ is ________ dress?
2. Can I help you?(写出同义句)
________ can I ________ for you?
3. This red bag has got wheels.(变成否定句)
This red bag ________ ________ wheels.
4. carry,will,easy,be,It,her,for,to(.)(连词成句)
________
1. My dress is fifty yuan.(就画线部分提问)
________ ________ is ________ dress?
2. Can I help you?(写出同义句)
________ can I ________ for you?
3. This red bag has got wheels.(变成否定句)
This red bag ________ ________ wheels.
4. carry,will,easy,be,It,her,for,to(.)(连词成句)
________
答案:
1.How much,your 【解析】就价格提问用 how much,my 变 your。
@@2.What,do
@@3.hasn't got 【解析】此肯定句变否定句时,has got 变 hasn't got。
@@4.It will be easy for her to carry.
@@2.What,do
@@3.hasn't got 【解析】此肯定句变否定句时,has got 变 hasn't got。
@@4.It will be easy for her to carry.
五、从B栏中找出A栏各句的合适答语。
A
( )1. Happy birthday! This is a birthday card for you.
( )2. Is it a small box?
( )3. How much is this black schoolbag?
( )4. What's your favourite colour?
( )5. Has this bag got two wheels?
B
A. It's 50 yuan.
B. My favourite colour is purple.
C. Thank you very much.
D. Yes,it has.
E. No,it's a big box.
A
( )1. Happy birthday! This is a birthday card for you.
( )2. Is it a small box?
( )3. How much is this black schoolbag?
( )4. What's your favourite colour?
( )5. Has this bag got two wheels?
B
A. It's 50 yuan.
B. My favourite colour is purple.
C. Thank you very much.
D. Yes,it has.
E. No,it's a big box.
答案:
1.C 2.E 3.A 4.B 5.D
六、阅读短文,选择正确答案。
Amy's bag is broken. She can't take it to Beijing. Her mother will buy her a new one. So they go to a shop. Amy likes the blue bag,because it's small and light. But her mother likes that black one,because it's big and it has got wheels. It'll be very easy for Amy to carry. So Amy takes the black bag with wheels. Amy and her mother are very glad.
( )1. What will Amy and her mother buy?
A. A new bag. B. An old bag. C. A white bag.
( )2. Why does Amy like the blue bag?
A. Because it's small and heavy. B. Because it's small and light. C. Because it has got wheels.
( )3. Which bag does Amy's mother like?
A. The black one with pockets. B. The blue one with wheels. C. The black one with wheels.
( )4. Are they happy?
A. Yes,they are. B. No,they aren't. C. We don't know.
Amy's bag is broken. She can't take it to Beijing. Her mother will buy her a new one. So they go to a shop. Amy likes the blue bag,because it's small and light. But her mother likes that black one,because it's big and it has got wheels. It'll be very easy for Amy to carry. So Amy takes the black bag with wheels. Amy and her mother are very glad.
( )1. What will Amy and her mother buy?
A. A new bag. B. An old bag. C. A white bag.
( )2. Why does Amy like the blue bag?
A. Because it's small and heavy. B. Because it's small and light. C. Because it has got wheels.
( )3. Which bag does Amy's mother like?
A. The black one with pockets. B. The blue one with wheels. C. The black one with wheels.
( )4. Are they happy?
A. Yes,they are. B. No,they aren't. C. We don't know.
答案:
1.A 【解析】由“Amy's bag is broken.”“Her mother will buy her a new one.”“So Amy takes the black bag with wheels.”可知。
2.B 【解析】由“Amy likes the blue bag,because it's small and light.”可知。
3.C 【解析】由“But her mother likes that black one,because it's big and it has got wheels.”可知。
4.A 【解析】由“Amy and her mother are very glad.”可知。
2.B 【解析】由“Amy likes the blue bag,because it's small and light.”可知。
3.C 【解析】由“But her mother likes that black one,because it's big and it has got wheels.”可知。
4.A 【解析】由“Amy and her mother are very glad.”可知。
查看更多完整答案,请扫码查看