2025年真题圈六年级英语下册通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年真题圈六年级英语下册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第7页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
八、新素材善待动物(大兴区)根据图片选择恰当的单词补全故事,并将其写在横线上。(10分)
play new duck happy father
Cathy keeps a pet dog, Biscuit. Yesterday she walked the dog. They met a lost duck. “Let’s bring the little 1. duck back to the pond,” said Cathy. Biscuit said, “Woof!Woof!” They went to the pond together. Cathy said to the little duck, “Little duck, here are your mother and your 2. father.” The little duck said, “Quack!Quack!” She wanted to play. Biscuit wanted to 3. play, too. Splash!Biscuit jumped into the pond. They played in the water. They were 4. happy. It was time to go home. The little duck followed them. Biscuit had a 5. new friend.
play new duck happy father
Cathy keeps a pet dog, Biscuit. Yesterday she walked the dog. They met a lost duck. “Let’s bring the little 1. duck back to the pond,” said Cathy. Biscuit said, “Woof!Woof!” They went to the pond together. Cathy said to the little duck, “Little duck, here are your mother and your 2. father.” The little duck said, “Quack!Quack!” She wanted to play. Biscuit wanted to 3. play, too. Splash!Biscuit jumped into the pond. They played in the water. They were 4. happy. It was time to go home. The little duck followed them. Biscuit had a 5. new friend.
答案:
1. duck 2. father 3. play 4. happy 5. new
九、(丰台区)读短文,判断下列句子与短文内容是否相符,相符的用“√”表示,不相符的用“×”表示。(10分)
I was born in a small river. When I was young, the river was my home. I didn’t know my parents, but I had many brothers and sisters. I swam and played all day with them. At that time I did not look like my parents. I had no legs, but I had a long tail. So I looked like a fish. Then my tail became shorter and shorter. And now I have four legs and a very short tail. I know I’m going to have no tail at all soon. I’m going to be like my parents. I’m going to live on the land and in the water. I’m going to eat a lot of bad insects(昆虫).
( )1. I had no brothers or sisters.
( )2. 易错点 I was a fish.
( )3. I have no legs or tail now.
( )4. When I was young, I did not look like my father or mother.
( )5. 疑难点 I am a frog.
I was born in a small river. When I was young, the river was my home. I didn’t know my parents, but I had many brothers and sisters. I swam and played all day with them. At that time I did not look like my parents. I had no legs, but I had a long tail. So I looked like a fish. Then my tail became shorter and shorter. And now I have four legs and a very short tail. I know I’m going to have no tail at all soon. I’m going to be like my parents. I’m going to live on the land and in the water. I’m going to eat a lot of bad insects(昆虫).
( )1. I had no brothers or sisters.
( )2. 易错点 I was a fish.
( )3. I have no legs or tail now.
( )4. When I was young, I did not look like my father or mother.
( )5. 疑难点 I am a frog.
答案:
1—5 ×××√√
1. × [解题思路] 由“I didn't know my parents, but I had many brothers and sisters.”可知“我不认识我的父母,但是我有很多兄弟姐妹”,故此题错误。
2. × 易错纠正 此题的易错点在于学生对短文内容的理解与分析。由“So I looked like a fish.”可知文中描述的是“我过去看起来像一条鱼,而不是一条鱼”,故此题错误。
3. × [解题思路] 由“And now I have four legs and a very short tail.”可知“我现在有 4 条腿和 1 条很短的尾巴”,故此题错误。
4. √ [解题思路] 由“When I was young, the river was my home.”“At that time I did not look like my parents.”可知“我小时候看起来不像我的父母”,故此题正确。
5. √ 疑难解析 短文主要内容为小蝌蚪变青蛙。由文中“我”的尾巴越来越短,还有了 4 条腿,以及将来会吃很多害虫可推断出“我”是一只青蛙(frog),故此题正确。
1. × [解题思路] 由“I didn't know my parents, but I had many brothers and sisters.”可知“我不认识我的父母,但是我有很多兄弟姐妹”,故此题错误。
2. × 易错纠正 此题的易错点在于学生对短文内容的理解与分析。由“So I looked like a fish.”可知文中描述的是“我过去看起来像一条鱼,而不是一条鱼”,故此题错误。
3. × [解题思路] 由“And now I have four legs and a very short tail.”可知“我现在有 4 条腿和 1 条很短的尾巴”,故此题错误。
4. √ [解题思路] 由“When I was young, the river was my home.”“At that time I did not look like my parents.”可知“我小时候看起来不像我的父母”,故此题正确。
5. √ 疑难解析 短文主要内容为小蝌蚪变青蛙。由文中“我”的尾巴越来越短,还有了 4 条腿,以及将来会吃很多害虫可推断出“我”是一只青蛙(frog),故此题正确。
查看更多完整答案,请扫码查看