2025年真题圈六年级英语下册通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年真题圈六年级英语下册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第55页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
十一、读信件,根据信件内容在表格中填写人物信息。(5分)
Hi,Bob,
Look! This is my friend Linda. She is twelve years old. She is a new student in our class. That is her brother. His name is Jack. They are from Beijing. Linda is good at sports. Her favourite subject is PE. Jack is two years younger than his sister. He is good at maths. His favourite subject is science. He isn’t good at sports. We often play together.
Tongtong

Hi,Bob,
Look! This is my friend Linda. She is twelve years old. She is a new student in our class. That is her brother. His name is Jack. They are from Beijing. Linda is good at sports. Her favourite subject is PE. Jack is two years younger than his sister. He is good at maths. His favourite subject is science. He isn’t good at sports. We often play together.
Tongtong
答案:
1. Beijing 2. brother 3. PE
4. 10 疑难解析 此题的疑难点为学生对短文的理解及年龄的计算。由“This is my friend Linda. She is twelve years old.”“That is her brother. His name is Jack.”“Jack is two years younger than his sister.”可知“Linda 12 岁,Jack 比 Linda 小 2 岁,即 10 岁”。
5. science
4. 10 疑难解析 此题的疑难点为学生对短文的理解及年龄的计算。由“This is my friend Linda. She is twelve years old.”“That is her brother. His name is Jack.”“Jack is two years younger than his sister.”可知“Linda 12 岁,Jack 比 Linda 小 2 岁,即 10 岁”。
5. science
十二、读短文,完成下列任务。(8分)
Marco Polo was the first westerner(西方人) to write about China. When Marco was 17 years old,he went to China with his father and uncle. Marco was very clever. He could speak four languages,including(包含) Mongolian(蒙古语). He talked with Kublai Khan(忽必烈). They both learned a lot.
Marco Polo travelled to many places around China. He loved Hangzhou very much. Hangzhou had a beautiful lake and many canals. It was like Marco’s home,Venice(威尼斯).
In 1292,Marco Polo left China. When he came home to Italy,he told many stories about China. People are still reading these stories today! Do you know these stories?
任务(一)请在文中找到下列问题的答案,用指定符号圈出来。(2分)
1.新素材旅行文学 Who was the first westerner to write about China? 请用“
”圈出来。
2. Which city in China did Marco Polo like very much? 请用“
”圈出来。
任务(二)根据短文内容回答下列问题。(4分)
1.易错点 How old was Marco Polo when he came to China?
______________________________
2.易错点 How many languages could Marco Polo speak?
______________________________
任务(三)根据短文内容选择恰当的选项。(2分)
( )Where was Marco Polo from?
A. China. B. Italy. C. Mongolia.
Marco Polo was the first westerner(西方人) to write about China. When Marco was 17 years old,he went to China with his father and uncle. Marco was very clever. He could speak four languages,including(包含) Mongolian(蒙古语). He talked with Kublai Khan(忽必烈). They both learned a lot.
Marco Polo travelled to many places around China. He loved Hangzhou very much. Hangzhou had a beautiful lake and many canals. It was like Marco’s home,Venice(威尼斯).
In 1292,Marco Polo left China. When he came home to Italy,he told many stories about China. People are still reading these stories today! Do you know these stories?
任务(一)请在文中找到下列问题的答案,用指定符号圈出来。(2分)
1.新素材旅行文学 Who was the first westerner to write about China? 请用“
2. Which city in China did Marco Polo like very much? 请用“
任务(二)根据短文内容回答下列问题。(4分)
1.易错点 How old was Marco Polo when he came to China?
______________________________
2.易错点 How many languages could Marco Polo speak?
______________________________
任务(三)根据短文内容选择恰当的选项。(2分)
( )Where was Marco Polo from?
A. China. B. Italy. C. Mongolia.
答案:
任务(一)
1. Marco Polo 新点评价 此题属于新素材。短文讲述了第一个写中国的西方人马可波罗,使学生初步了解中世纪的旅行文学,拓宽文化视野。
2. Hangzhou [解题思路]由“He loved Hangzhou very much.”可知“他非常喜欢杭州”。
任务(二)
1. He was 17 years old. 易错纠正 此题的易错点为时态易错。此题时态应用一般过去时,is 的过去式是 was。
2. He could speak four languages. 易错纠正 此题的易错点为时态易错。此题时态应用一般过去时,can 的过去式是 could。
任务(三)
B [解题思路]由“In 1292, Marco Polo left China. When he came home to Italy, he told many stories about China.”可知“Marco Polo 来自意大利”,故选 B。
1. Marco Polo 新点评价 此题属于新素材。短文讲述了第一个写中国的西方人马可波罗,使学生初步了解中世纪的旅行文学,拓宽文化视野。
2. Hangzhou [解题思路]由“He loved Hangzhou very much.”可知“他非常喜欢杭州”。
任务(二)
1. He was 17 years old. 易错纠正 此题的易错点为时态易错。此题时态应用一般过去时,is 的过去式是 was。
2. He could speak four languages. 易错纠正 此题的易错点为时态易错。此题时态应用一般过去时,can 的过去式是 could。
任务(三)
B [解题思路]由“In 1292, Marco Polo left China. When he came home to Italy, he told many stories about China.”可知“Marco Polo 来自意大利”,故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看