2025年好卷五年级英语下册北京课改版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年好卷五年级英语下册北京课改版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年好卷五年级英语下册北京课改版》

二、阅读理解。
A
There are four people in my family. They are my parents, my sister and I. My father is a policeman. He is friendly. He is forty - three years old. He enjoys playing chess. My mother is a doctor. She works very hard. She often walks to work. My parents were born in the same year. My sister is seventeen years old. She is seven years older than me. She is in high school now. She studies very hard. I am a pupil. I have a happy family.
( )1. How many people are there in my family?
A. Four.
B. Five.
C. Six.
( )2. Does my father like playing chess?
A. Yes, he is.
B. Yes, he does.
C. No, he doesn’t.
( )3. How old is my mother?
A. Thirty - five.
B. Forty - three.
C. Forty - five.
( )4. How old am I?
A. Ten.
B. Eleven.
C. Twelve.
( )5. What does my sister do?
A. She is a worker.
B. She is a nurse.
C. She is a student
答案: A 1. A
2. B 点拨:由短文第六句可知。
3. B
点拨:由“My parents were born in the same year. ”可知父母的年龄是相同的,父亲43岁,母亲也就是43岁了,故选B。
4. A
点拨:姐姐17岁,比我大7岁,所以我是10岁,故选A。
5. C
点拨:由“She is in high school now. ”可知我姐姐是学生,故选C。
B
The summer holiday is coming soon. The pupils in Class Three are talking about their plans for the summer holiday. Sam is going back to England to see his parents. Lingling is going to Hong Kong. She wants to go shopping with her mum. Amy is going to Sanya. Sanya is famous for its sandy beaches. She will go swimming in the sea. Xiao Hong is going to visit Beijing. She wants to see more of Beijing. She will visit many interesting places. Mike wants to go to Hohhot. He will ride a horse there. He also wants to take some photos of the grassland.
根据短文内容将下列相关内容连线。
1. Sam A. Hong Kong a. go swimming
2. Lingling B. Beijing b. see his parents
3. Amy C. England c. ride a horse
4. Xiao Hong D. Sanya d. visit Beijing
5. Mike E. Hohhot e. go shopping
答案: B 1—C—b 2—A—e 3—D—a 4—B—d 5—E—c
C
Today is Children’s Day. There is a show (表演) in the zoo. Many children are in the zoo. Look at the animals. They are very cute. The birds are flying and singing in the sky. The tigers are running. The pandas are climbing trees. They are good climbers. The kangaroos (袋鼠) are jumping. Look at the mother elephant and the baby elephant. The mother elephant is eating bananas and the baby elephant is drinking water with its trunk. Look! What are those? They are two lions. They are playing with a ball. And the monkeys are swinging (荡秋千).
( )1. Where are the children?
A. At school.
B. In the park.
C. In the zoo.
( )2. Today is ______ .
A. June 1
B. August 1
C. October 1
( )3. How many kinds of animals are there in the passage (文章)?
A. Five.
B. Six.
C. Seven.
( )4. What's the meaning (意思) of the underlined word “trunk”?
A. 树干
B. 象鼻
C. 行李箱
( )5. What is the mother elephant doing?
A. Running.
B. Eating bananas.
C. Drinking water.
答案: C 1. C
2. A 点拨:“儿童节”是六月一日,即“June 1”。
3. C 4. B 5. B
D
I have many dream jobs, such as a teacher, an artist, a manager, an accountant and so on. But I really want to be an actor.
Actors are always handsome and active. They are good at acting, dancing and singing. I like them very much. I hope my dream can come true.
“No pains, no gains.” I should work hard. I will practice singing and dancing every day.
In ten years, you will see me on TV. My dream will come true.
根据短文内容判断句子正(T)误(F)。
( )1. The writer has a lot of jobs.
( )2. He wants to be an actor.
( )3. Actors are always handsome and active.
( )4. We will see him next year.
( )5. He is going to practice singing and dancing every day.
答案: D 1. F 点拨:由短文第一句话可知,“我”有很多梦想的工作,而不是“我”有很多工作。
2. T 3. T
4. F
点拨:next year为“明年”的意思,由短文最后一段可知应在十年以内“In ten years”,故此题错。
5. T
E
Tomorrow is Saturday. Julia and I are going to watch a basketball game. It’s between the Japanese team and the Chinese team. The game is going to begin at 2:00 in the afternoon. Our teachers Mr. Li and Mr. Zhang are going to watch the basketball game with us. We are going there by bus. We will come back at 6:00 in the afternoon.
根据短文内容判断句子正(T)误(F)。
( )1. Julia and I are going to watch a football game.
( )2. The game is between the Japanese team and the Chinese team.
( )3. The game is going to begin at 2:30 in the afternoon.
( )4. We are going there by bus.
( )5. We can come back at 6:00 in the afternoon.
答案: E 1. F 2. T 3. F 4. T 5. T
F
A: Tomorrow is Tree Planting Day. Let’s plant some trees in the park.
B: Why do we celebrate Tree Planting Day?
A: Planting trees is very important to us.
B: Can you give me an example?
A: Of course. Trees can help us in many ways. For example, they can protect our environment. We can get many kinds of fruits from trees, such as apples, peaches, pears and so on.
B: Yes. And many trees bloom (开花) in spring. They can make our world more beautiful.
A: So we should plant more trees.
B: Yes. Let’s plant trees tomorrow.
根据对话内容判断句子正(T)误(F)。
( )1. Tomorrow is Mother’s Day.
( )2. They will plant trees on the hill.
( )3. Trees are not important to us.
( )4. We can make use of (利用) trees in many ways.
( )5. Many trees can bloom in spring.
答案: F 1. F 点拨:由对话第一句可知明天是“植树节”。
2. F 3. F 4. T 5. T
G
Today is my first appointment (预约) with a dentist. I really do not want to go. My mom says, “You must go to keep your teeth healthy.” The dentist's office is nice. There are lots of toys to play with. The nurse calls, “Bob.” I cry because I am scared. The nice nurse smiles and says, “It will be all right!” The dentist smiles at me, too. He lets me lie down. “Now, let me look at your teeth.” On the wall is a TV. I watch a cartoon show. The dentist brushes and cleans my teeth. The cartoon show is over. The dentist finishes his work, too. The nice nurse gives me a big toy. Now, I like going to see the dentist.
根据短文内容判断句子正(T)误(F)。
( )1. I really want to visit the dentist at first.
( )2. The dentist's office is nice.
( )3. I lie down when the dentist is going to check my teeth.
( )4. The dentist gives a toy to me.
( )5. At last, I like going to see the dentist.
答案: G 1. F 2. T 3. T
4. F
点拨:由短文倒数第二句话可知,一个美丽的护士给了我一个大玩具,而不是牙医给的。
5. T

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭