2025年好卷五年级英语下册北京课改版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年好卷五年级英语下册北京课改版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年好卷五年级英语下册北京课改版》

十、阅读短文,判断句子正(T)误(F)。(10分)
Plants are very important to living things. Life can’t go on without plants. This is because plants can make food from air, water and sunlight. Animals and man can’t do so. Animals get their food by eating plants and other animals. Man gets his food by eating plants and animals, too. Therefore, animals and man need plants in order to live. If you look carefully at the plants around you, you will find that there are many types of plants. Some plants are large. Others are small. Most plants are green.
( )1. Life can go on without plants.
( )2. Plants can make food from air, water and sunlight.
( )3. Animals can make food from air and water.
( )4. Animals get their food by eating plants and other animals.
( )5. There are many green plants around us.
答案: 1. F 2. T 3. F 4. T 5. T
十一、阅读短文,选择正确的答案。(10分)
We want to move to a new place. So we decide to sell our house. We stick a piece of paper on the tree in front of our house. It says, “Come, look and buy. ”
One day a young man comes to our house. He doesn’t go into the house, but he goes to look at the tree. He asks, “How much is the tree?” Now the tree is not in front of our house. But we still live in that house.
( )1. What do we want to do?
A. We want to plant a tree.
B. We want to move to a new place.
C. We want to have a party in my house.
( )2. Do we decide to sell the house?
A. Yes, we do.
B. No, we don’t. We want to sell the tree.
C. No, we decide to buy a new house near our house.
( )3. What do we stick on the tree?
A. A piece of paper.
B. A piece of cake.
C. A new dress.
( )4. Who comes to our house one day?
A. An old man.
B. A young woman.
C. A young man.
( )5. What does the man buy?
A. The house.
B. The tree.
C. The piece of paper.
答案: 1. B 2. A 点拨:问题是我们决定卖房子吗?答案选A. Yes, we do. 依据是文章中这句话:So we decide to sell our house. 虽然后面还没有卖出去,但是开始是决定卖房子的,只不过后来一个年轻人买了他家的树,他家却还住在那个房子里。 3. A 4. C 5. B
十二、书面表达。(10分)
植物是非常重要的,请写一写什么是植物,它们为什么重要,我们怎样利用植物。(至少写出5句话)
______________________________
答案: Plants are very important. We can’t go on without plants. Trees are plants. We get many fruits from trees. We eat rice. Rice comes from plants. We can’t live without plants.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭