2025年教材全练四年级英语下册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年教材全练四年级英语下册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年教材全练四年级英语下册冀教版》

一、(邯郸邱县)阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
I'm Brain. It's six o'clock in the morning. It is time to get up. It is hot today. I will wear my new yellow T - shirt. And I will wear my green shorts. They are old. But they are my favourite clothes. I have PE today, so I will wear my white shoes. I like PE, but my favourite subject is science. In the afternoon, I will have a science class.
( )1. It's seven o'clock in the morning.
( )2. The weather is hot today.
( )3. My T - shirt is yellow and my shorts are blue.
( )4. My favourite subject is PE.
答案: 1. F 【解析】由“It’s six o’clock in the morning.”可知。
2. T 【解析】由“It is hot today.”可知。
3. F 【解析】由“I will wear my new yellow T - shirt. And I will wear my green shorts.”可知。
4. F 【解析】由“I like PE, but my favourite subject is science.”可知。
二、(衡水桃城区)阅读短文,选择正确的答案。
Tom and Jim are friends. They are in the same school. Tom is eleven years old and Jim is twelve years old. Tom likes science best. Jim’s favourite subject is English. Today is Monday. They go to school on foot together. Jim takes a big schoolbag. There are two pencils, three crayons, a ruler, an eraser, a pencil box and a toy in it. But Tom takes a small schoolbag. There’s only a science book in it.
( )1. Tom is Jim’s ______.
A. brother B. father C. friend
( )2. Jim’s favourite subject is ______.
A. art B. English C. science
( )3. Jim doesn’t take ______.
A. a ruler B. a pen C. crayons
( )4. Tom takes ______ to school.
A. a big schoolbag B. his pens C. a science book
答案: 1. C 【解析】由“Tom and Jim are friends.”可知。
2. B 【解析】由“Jim’s favourite subject is English.”可知。
3. B 【解析】由“Jim takes a big school - bag. There are two pencils, three crayons, a ruler, an eraser, a pencil box and a toy in it.”可知。
4. C 【解析】由“But Tom takes a small schoolbag. There’s only a science book in it.”可知。
三、(邯郸邱县)学校社团正在招新,Sarah和Mike想要报名参加社团。请根据他们的自我介绍完成下列任务。
Hello! My name is Mike. I’m ten years old. I love PE. I like to play basketball with my friends. That’s my favourite school work. I like to read books, too. I have many books about sports.
Hi, I’m Sarah. I’m nine years old. I like to dance and sing. My favourite day is Thursday. Because I have music on Thursday afternoon. I like to play with my toys, too. There are thirty toys in my bedroom.
任务(一)选择正确的选项帮助Sarah和Mike完成报名表。(有一项多余)
Favouritesubject4Favouritesubject2
任务(二)根据他们的自我介绍判断句子正(T)误(F)。
( )1. Sarah has 40 toys in her bedroom.
( )2. Mike has many books about sports.
( )3. Mike doesn’t like to read books.
任务(三)为Sarah和Mike选择合适的社团。(有一项多余)
1. Sarah: ______ 2. Mike: ______
A CB
答案: 任务(一)
1. D 【解析】由“Hi, I’m Sarah.”“I like to dance and sing.”“I like to play with my toys, too.”可知。
2. C 【解析】由“My favourite day is Thursday. Because I have music on Thursday afternoon.”可知。
3. A 【解析】由“My name is Mike.”“I like to play basketball with my friends.”可知。
4. E 【解析】由“I love PE.”可知。
任务(二)
1. F 【解析】由“There are thirty toys in my bedroom.”可知。
2. T 【解析】由“I have many books about sports.”可知。
3. F 【解析】由“I like to read books, too.”可知。
任务(三)
1. A 【解析】由“I like to dance and sing. My favourite day is Thursday. Because I have music on Thursday afternoon.”可知。
2. B 【解析】由“I love PE. I like to play basketball with my friends. That’s my favourite school work.”可知。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭