2025年教材全练四年级英语下册冀教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年教材全练四年级英语下册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
一、阅读短文,判断句子正(T)误(F)。
(一)
Hi, I'm John. I'm a boy. I am in the park now. It's warm and sunny. I am playing football. My father and my mother are sitting on the grass. They are talking. Sam is my brother. He is sitting between my father and my mother. He is reading a book. The girl in a red dress is my sister, Linda. She is dancing. She likes to dance very much. We are happy.
( )1. There are four people in John's family.
( )2. It is warm and sunny today.
( )3. John is playing football with his brother.
( )4. John's mother is sitting between John's father and Sam.
(一)
Hi, I'm John. I'm a boy. I am in the park now. It's warm and sunny. I am playing football. My father and my mother are sitting on the grass. They are talking. Sam is my brother. He is sitting between my father and my mother. He is reading a book. The girl in a red dress is my sister, Linda. She is dancing. She likes to dance very much. We are happy.
( )1. There are four people in John's family.
( )2. It is warm and sunny today.
( )3. John is playing football with his brother.
( )4. John's mother is sitting between John's father and Sam.
答案:
(一)1. F
2. T 【解析】由“It’s warm and sunny.”可知。
3. F 【解析】由“Hi, I’m John.”“I am playing football.”“Sam is my brother.”“He is reading a book.”可知。
4. F 【解析】由“Sam is my brother. He is sitting between my father and my mother.”可知。
2. T 【解析】由“It’s warm and sunny.”可知。
3. F 【解析】由“Hi, I’m John.”“I am playing football.”“Sam is my brother.”“He is reading a book.”可知。
4. F 【解析】由“Sam is my brother. He is sitting between my father and my mother.”可知。
(二)
Hello, everyone. I'm your new friend. My name is Jim. There are four people in my family. My father's birthday is September 6. He is a worker. He loves New Year's Day. My mother's birthday is July 27. She is a teacher. She loves Teachers' Day. My birthday is April 30. I'm a pupil. I love Children's Day. My brother's birthday is April 30, too. He is also a pupil, but he loves the Spring Festival.
( )1. There are five people in my family.
( )2. My father is a worker.
( )3. My brother loves Children's Day.
( )4. My brother and I are pupils.
Hello, everyone. I'm your new friend. My name is Jim. There are four people in my family. My father's birthday is September 6. He is a worker. He loves New Year's Day. My mother's birthday is July 27. She is a teacher. She loves Teachers' Day. My birthday is April 30. I'm a pupil. I love Children's Day. My brother's birthday is April 30, too. He is also a pupil, but he loves the Spring Festival.
( )1. There are five people in my family.
( )2. My father is a worker.
( )3. My brother loves Children's Day.
( )4. My brother and I are pupils.
答案:
(二)1. F 【解析】由“There are four people in my family.”可知。
2. T 【解析】由“My father’s birthday is September 6. He is a worker.”可知。
3. F 【解析】由“My brother’s birthday is April 30, too. He is also a pupil, but he loves the Spring Festival.”可知。
4. T 【解析】由“I’m a pupil.”“He is also a pupil, but he loves the Spring Festival.”可知。
2. T 【解析】由“My father’s birthday is September 6. He is a worker.”可知。
3. F 【解析】由“My brother’s birthday is April 30, too. He is also a pupil, but he loves the Spring Festival.”可知。
4. T 【解析】由“I’m a pupil.”“He is also a pupil, but he loves the Spring Festival.”可知。
二、阅读短文,选择正确的答案。
(一)
Today is January the twenty - ninth. It's the Spring Festival. The weather is cold and snowy. The children are very happy. They eat dumplings and put on their new clothes. They go out to play with snow. They throw snowballs and make snowmen. They are having fun!
( )1. Today is ________.
A. Teachers' Day B. New Year's Day C. the Spring Festival
( )2. The children go out to play with ________.
A. toys B. water C. snow
( )3. The weather is snowy and ________.
A. rainy B. cold C. cool
( )4. The children eat ________ and put on their new ________.
A. cake;clothes B. hamburgers;sweaters C. dumplings;clothes
( )5. Are the children having fun?
A. Yes, they are. B. Yes, we do. C. No, they aren't.
(一)
Today is January the twenty - ninth. It's the Spring Festival. The weather is cold and snowy. The children are very happy. They eat dumplings and put on their new clothes. They go out to play with snow. They throw snowballs and make snowmen. They are having fun!
( )1. Today is ________.
A. Teachers' Day B. New Year's Day C. the Spring Festival
( )2. The children go out to play with ________.
A. toys B. water C. snow
( )3. The weather is snowy and ________.
A. rainy B. cold C. cool
( )4. The children eat ________ and put on their new ________.
A. cake;clothes B. hamburgers;sweaters C. dumplings;clothes
( )5. Are the children having fun?
A. Yes, they are. B. Yes, we do. C. No, they aren't.
答案:
(一)1. C 【解析】由“Today is January the twenty - ninth. It’s the Spring Festival.”可知。
2. C 【解析】由“The children are very happy.”“They go out to play with snow.”可知。
3. B 【解析】由“The weather is cold and snowy.”可知。
4. C 【解析】由“They eat dumplings and put on their new clothes.”可知。
5. A 【解析】由“They are having fun! ”可知。
2. C 【解析】由“The children are very happy.”“They go out to play with snow.”可知。
3. B 【解析】由“The weather is cold and snowy.”可知。
4. C 【解析】由“They eat dumplings and put on their new clothes.”可知。
5. A 【解析】由“They are having fun! ”可知。
(二)
Good morning! Here's the weather report for some places in China. It's very hot in Beijing. You should wear skirts, shorts, T - shirts and so on. In Hong Kong there's beautiful sunshine. People will feel hot in the daytime. It is cloudy in Guangzhou, and there's a heavy rain in the afternoon. It is rainy in Shanghai, too. But it's very hot. Tomorrow it will be sunny. That's the weather report for today, and thank you for listening.
( )1. How's the weather in Beijing today?

( )2. The weather is ________ in Hong Kong.
A. sunny B. snowy C. rainy
( )3. You need ________ in Guangzhou in the afternoon.

( )4. It is ________ in Shanghai today.
A. rainy and cold B. sunny and hot C. rainy but hot
Good morning! Here's the weather report for some places in China. It's very hot in Beijing. You should wear skirts, shorts, T - shirts and so on. In Hong Kong there's beautiful sunshine. People will feel hot in the daytime. It is cloudy in Guangzhou, and there's a heavy rain in the afternoon. It is rainy in Shanghai, too. But it's very hot. Tomorrow it will be sunny. That's the weather report for today, and thank you for listening.
( )1. How's the weather in Beijing today?
( )2. The weather is ________ in Hong Kong.
A. sunny B. snowy C. rainy
( )3. You need ________ in Guangzhou in the afternoon.
( )4. It is ________ in Shanghai today.
A. rainy and cold B. sunny and hot C. rainy but hot
答案:
(二)1. A 【解析】由“It’s very hot in Beijing.”可知。
2. A 【解析】由“In Hong Kong there’s beautiful sunshine.”可知。
3. B 【解析】由“It is cloudy in Guangzhou, and there’s a heavy rain in the afternoon.”可知。
4. C 【解析】由“It is rainy in Shanghai, too. But it’s very hot.”可知。
2. A 【解析】由“In Hong Kong there’s beautiful sunshine.”可知。
3. B 【解析】由“It is cloudy in Guangzhou, and there’s a heavy rain in the afternoon.”可知。
4. C 【解析】由“It is rainy in Shanghai, too. But it’s very hot.”可知。
查看更多完整答案,请扫码查看