2025年课课练江苏七年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年课课练江苏七年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年课课练江苏七年级英语下册译林版》

一、从课文中找到对应的英文词组,完成练习
1. 得名于 ______
2. 一千多年的历史 ______
3. 中国古代作家和画家 ______
4. 主要材料 ______
5. 花费一年多时间 ______
6. 因……而出名 ______
答案: 1. get its name from
2. a history of over 1,000 years
3. ancient Chinese writers and painters
4. main material
5. take over a year
6. be famous for
二、从课文中找到对应的英文句子,完成练习
1. 徽州墨条是同类产品中的佼佼者。
The Huizhou inkstick ______.
2. 有人说墨条本身就是一种艺术品。
Some people say ______.
答案: 1. is among the best of its kind
2. the inkstick itself is a work of art
短文填空
阅读短文,在空格处填入一个适当的单词或括号中单词的正确形式。
Do you love flying a kite? (1) ______ (child) like playing with kites. A kite is usually made of wood or bamboo for the frame, and paper (2) ______ silk for the body.
Kites have (3) ______ long history. They may date back to a long time ago. They were (4) ______ (make) of bamboo and silk in ancient China. How or when did people start (5) ______ (fly) kite? Nobody is sure. (6) ______ there are many stories about how and when the (7) ______ (one) kite was born.
Long ago, a Chinese philosopher (思想家), Mozi, spent three years (8) ______ (make) a wooden bird out of light wood. Some people thought the inventor (发明者) was General (将军) Han Xin of the Han Dynasty. He once flew a kite over the wall of Weiyang Palace. He wanted to know how far (9) ______ (he) army would have to dig to get into the palace secretly.
In the 13th century, Marco Polo brought stories of kites to Europe. He wrote about kites in his book and it made more and more people in Europe (10) ______ (know) about this Chinese folk art.
答案: 1. Children
2. or
3. a
4. made
5. flying/to fly
6. But
7. first
8. making
9. his
10. know
一、
一、阅读短文,回答问题
Over the past three years, Kang Jian has made more than 400 dough sculptures (面塑) and become famous in his hometown in Mohe, Heilongjiang Province.
Kang showed great interest in making dough sculptures when he was a child. Every time his parents made dumplings, he would ask for a small piece of dough to make animals—a rabbit or a fish. However, Kang didn’t learn art in college. Kang left college in 2016 and worked as a civil servant.
Then in 2018, during a visit to a museum in Beijing, Kang learnt something about dough sculpting. Then he had the idea of taking his childhood interest up. He visited some famous artists and learnt from them. His skills improved a lot.
As a fan of Chinese literature, Kang would like to make dough sculptures of Chinese heroes, such as the Monkey King and Guan Yu. In April 2022, he finished the dough sculptures of 108 heroes from the novel Outlaws of the Marsh after 16 months of work.
When Kang is free, he gives classes at schools to teach students to make dough sculptures. He is happy to have a chance to tell young people about dough sculptures and stories about Chinese folk heroes. He hopes more young people learn this traditional art.
1. Where is Kang Jian from?______
2. What does the underlined part “his childhood interest” in paragraph 3 refer to?______
3. How did Kang Jian improve his skills of making dough sculptures?______
4. How long did it take Kang Jian to finish the dough sculptures of 108 heroes from the novel Outlaws of the Marsh?______
5. What is Kang Jian’s wish?
______
答案: 1. He is from Mohe, Heilongjiang Province.
2. Making dough sculptures.
3. He learnt from some famous artists./By learning from some famous artists.
4. 16 months.
5. He hopes more young people learn this traditional art.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭