2024年世纪金榜高中全程学习方略高中英语必修第一册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2024年世纪金榜高中全程学习方略高中英语必修第一册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2024年世纪金榜高中全程学习方略高中英语必修第一册北师大版》

Task1 宏观建构.把握文脉
 1.Skim the text and fill in the blanks.
ontheteam
2.What's the main idea of this passage?
  ______________________________
答案: 1.
(1)basketball players 
(2)replacement
(3)game/competition 
(4)chance
(5)his place 2.The passage is mainly about why Paul didn't get a chance to make the team at first and how he earned his place on the team by practising harder at last.
Task2 微观探究.细节理解
  I.Read Para.1 of Part1 carefully and do the following exercises.
 1.Who does “the underdog" refer to in the text?  
A.1.         B.Paul.  
C.The Lions.    D.The Bears.
 2.Which team did Tyrone Bogues play for?  
A.The Lions.  
B.The Charlotte Hornets.  
C.The Bears.  
D.The school team.
答案: I.1.B 2.B 
 II.Read Paras.2−4 of Part1 carefully and do the following exercises.
 1.Why does Paul regard Bogues as his inspiration?
______________________________
2.What was really tough on Paul?
  ______________________________
语篇研析           答案解析P219
3.What is the main reason why Paul didn't get a chance to make the team?
A.His coach was not confident about his height. 
B.He didn't have the skills to play for the team. 
C.He didn't have a desire to play for the team. 
D. He didn't practise as hard as his teammates.
4.What was the attitude of Paul's teammates to him? 
A.Doubtful.     B.Confident. 
C.Indifferent.    D.Disapproving.
答案: II.1.They have the same height and Bogues is a good player in NBA. 2.He was still usually on the bench, being just a replacement. 3.A 4.B
III.Read Part2 carefully and do the following exercises.
1.Why did Paul get the chance to play for the team?
 ______________________________
2.What does the sentence “It's your time to shine.” mean? 
A.It's time to finish the game. 
B.It's your duty to play well. 
C.It's important to win the game. 
D.It's a good chance to show us your ability.
3.How did Paul take part in the competition?
A.By replacing others. 
B.By applying many times. 
C.By being interviewed by coach. 
D.By others’ recommendation.
4.According to the text, we can conclude that ______________________________.
5.What was the result of the match? 
A.Paul earned his place on the team. 
B.Paul performed badly in the match..
C.Paul was still a replacement. 
D.Paul was seriously injured in the match.
6.What lesson can we learn from the text?
A.Nobody is perfect. 
B.One false move may lead to losing the game. 
C.Hard work can make up for lack of talent.
D.Honesty is the best policy.
答案:  III.1.Because one player got hurt and could not play. 2.D 3.D 4.the Bears’ record wasn’t perfect this season 5.A 6.C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭