第8页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
Ⅴ.阅读表达。
Hi, I’m Malee and I live in Thailand! The elephant is my favourite animal. I love elephants because they are strong and clever. They are also a symbol of good luck here. The elephant is our national animal. On 13 March, we celebrate Thai Elephant Day.
Elephants look very different from other animals. They are huge. They have large ears and long trunks. They can pick up and carry heavy things with their trunks.
Elephants are like us in some ways. They are very playful and love to play in the water. They are great swimmers. They are also clever. For example, they can remember one another and places with food and water after many years. Elephants are very kind too. They look after other elephants when they don’t feel well. The big elephants also help the baby ones.
Elephants are an important part of Thai life and culture. However, they are in danger. They live in forests, but people cut down too many trees. People also kill elephants for their ivory. Let’s save the forests and not buy things made of ivory.Every elephant counts.
根据短文内容,回答下列问题。
1. Why does Malee love elephants? ______________
2.What can elephants do with their trunks? ______________
3.In which way are elephants like us? ______________
4 Why are elephants in danger? ______________
5.What should we do to save elephants? ______________
Hi, I’m Malee and I live in Thailand! The elephant is my favourite animal. I love elephants because they are strong and clever. They are also a symbol of good luck here. The elephant is our national animal. On 13 March, we celebrate Thai Elephant Day.
Elephants look very different from other animals. They are huge. They have large ears and long trunks. They can pick up and carry heavy things with their trunks.
Elephants are like us in some ways. They are very playful and love to play in the water. They are great swimmers. They are also clever. For example, they can remember one another and places with food and water after many years. Elephants are very kind too. They look after other elephants when they don’t feel well. The big elephants also help the baby ones.
Elephants are an important part of Thai life and culture. However, they are in danger. They live in forests, but people cut down too many trees. People also kill elephants for their ivory. Let’s save the forests and not buy things made of ivory.Every elephant counts.
根据短文内容,回答下列问题。
1. Why does Malee love elephants? ______________
2.What can elephants do with their trunks? ______________
3.In which way are elephants like us? ______________
4 Why are elephants in danger? ______________
5.What should we do to save elephants? ______________
答案:
1. Because they are strong, clever and a symbol of good luck. 【解析】根据“I love elephants because they are strong and clever. They are also a symbol of good luck here.”可知答案是 Because they are strong, clever and a symbol of good luck.
2. They can pick up and carry heavy things. 【解析】根据“They can pick up and carry heavy things with their trunks.”可知答案是 They can pick up and carry heavy things.
3. They are playful. They love to play in the water. They are great swimmers and can remember one another and places with food and water after many years. 【解析】根据“Elephants are like us in some ways. They are very playful and love to play in the water. They are great swimmers. They are also clever. For example, they can remember one another and places with food and water after many years.”可知答案是 They are playful. They love to play in the water. They are great swimmers and can remember one another and places with food and water after many years.
4. Because people cut down too many trees and kill them for their ivory. 【解析】根据“They live in forests, but people cut down too many trees. People also kill elephants for their ivory.”可知答案是 Because people cut down too many trees and kill them for their ivory.
5. We should save the forests and not buy things made of ivory. 【解析】根据“Let’s save the forests and not buy things made of ivory.”可知答案是 We should save the forests and not buy things made of ivory.
查看更多完整答案,请扫码查看