第33页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
十、襄阳市阅读短文,判断句子正(T)误(F)。(10分)
John is a Canadian.Many years ago he was very fat.But now he is thin.What did he do?He lived in a tall building in Toronto.There were eighteen floors in the building,and he lived on the fifteenth floor.Every day,he got up early.He left his home and walked to the lift(电梯).He got into it and it took him down to the first floor.He went out of the lift.Then he walked to a bus stop.The bus stop was200metres from his home.He worked in a factory.It was about10 kilometres from his home.He often took the No.11bus to work,but sometimeS he rode a shared bike(共享单车).After work,he got back home at five fifteen.He got into the lift,and went up to the twelfth floor.Then he got out ofit and climbed up to the fifteenth floorr on foot.
( )1.John is thinner than before.
( )2.John worked in a post office.
( )3.John walked to the bus stop after he got out ofthe lift.
( )4.John got back home at four fifteen.
( )5.John climbed from the12th floor to the15th floor.
John is a Canadian.Many years ago he was very fat.But now he is thin.What did he do?He lived in a tall building in Toronto.There were eighteen floors in the building,and he lived on the fifteenth floor.Every day,he got up early.He left his home and walked to the lift(电梯).He got into it and it took him down to the first floor.He went out of the lift.Then he walked to a bus stop.The bus stop was200metres from his home.He worked in a factory.It was about10 kilometres from his home.He often took the No.11bus to work,but sometimeS he rode a shared bike(共享单车).After work,he got back home at five fifteen.He got into the lift,and went up to the twelfth floor.Then he got out ofit and climbed up to the fifteenth floorr on foot.
( )1.John is thinner than before.
( )2.John worked in a post office.
( )3.John walked to the bus stop after he got out ofthe lift.
( )4.John got back home at four fifteen.
( )5.John climbed from the12th floor to the15th floor.
答案:
1.T
2.F [解析]由短文中“He worked in a factory.”可知,John在工厂工作,并不在邮局工作,故本题描述错误。
3.T
4.F [解析]短文中“After work, he got back home at five fifteen.”意为“工作结束以后,他5点15分到家”,本题中at four fifteen意为“在4点15分”,与文意不符。
5.T [解析]短文最后提到John回家进入电梯后,乘电梯至12楼,他从12楼下电梯后,步行上到15楼,故本题描述正确。
2.F [解析]由短文中“He worked in a factory.”可知,John在工厂工作,并不在邮局工作,故本题描述错误。
3.T
4.F [解析]短文中“After work, he got back home at five fifteen.”意为“工作结束以后,他5点15分到家”,本题中at four fifteen意为“在4点15分”,与文意不符。
5.T [解析]短文最后提到John回家进入电梯后,乘电梯至12楼,他从12楼下电梯后,步行上到15楼,故本题描述正确。
十一、(生活情境}书面表达。(10分)
WangYun特别喜欢猫,她十岁时奶奶送给她一只小猫。两年过去了,这只小猫有哪些变化呢?请根据所给提示,写一篇短文描述一下吧,可以适当发挥哟!
要求:条理清楚,行文连贯,不少于40词。

I like my cat very much.I had the cat____________years ago.____________________
WangYun特别喜欢猫,她十岁时奶奶送给她一只小猫。两年过去了,这只小猫有哪些变化呢?请根据所给提示,写一篇短文描述一下吧,可以适当发挥哟!
要求:条理清楚,行文连贯,不少于40词。
I like my cat very much.I had the cat____________years ago.____________________
答案:
[参考范文]I like my cat very much. I had the cat two years ago. It was small and short then. It was very thin. It liked fish and eggs. It couldn't play with me. But now, it is big and fat. It becomes strong. It likes fish, meat and bread. It can catch mice. It often plays with me. We're good friends now.
查看更多完整答案,请扫码查看