2025年同步练习江苏五年级英语下册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习江苏五年级英语下册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习江苏五年级英语下册译林版》

九、根据中文提示,完成句子。
1. ——我饿了,你有一些点心吗?
——不,我没有。
— I am hungry. ______ you ______ ______ ______?
— No, I ______.
2. ——你们为什么不吃这些蘑菇?
——因为它们对我们有坏处。
— ______ ______ ______ eat these mushrooms?
— Because they ______ ______ ______ us.
3. 汤姆拜访了他的叔叔,他玩得很开心。
Tom ______ his uncle. He ______ ______ ______ ______.
答案: 1. Do, have any snacks, don't 2. Why don't you, are bad for 3. visits, has a good time
十、阅读理解
(一)
Hello! My name’s Bob. There are six people in my family — my grandfather, my grandmother, my father, my mother, my sister and I. I like making model planes. Sometimes I like to play chess with my father. But my sister doesn’t. She often listens to music and makes beautiful clothes for her dolls. My mother can cook very well. She likes cooking nice food for us every day. So she goes shopping every day. My grandmother and grandfather have the same hobby. They like growing flowers, and they water the flowers every day. My grandfather has another hobby. He likes keeping cats and dogs. Sometimes my sister and I play with them.
根据短文,判断正误,正确的打“√”,错误的打“×”。
(   )1. Bob has a small happy family.
(   )2. Sometimes Bob plays chess with his father.
(   )3. Bob’s mother doesn’t go shopping every day.
(   )4. Bob’s grandfather doesn’t like growing flowers.
(二)
One day when Bob is on the way home from school, he sees a little bird at the foot of a tree. It has fallen out of its nest (鸟巢).
Bob takes the little bird up in his hand. He doesn’t know what to do with it, because the nest is too high. At last he says, “Poor little bird, I will take you home. When you are big and strong, you can fly to the nest at the top of the tree.” So Bob takes it home. He gives it good food and water, and puts it in a cage.
In a few months the bird grows big and strong, and it has fine long wings. One day Bob lets it out of the cage, and it flies away back to its home in the tree.
根据短文意思,选择正确的答案。
(   )1. Bob finds a bird ______.
A. on his way home B. at home C. in the school D. after supper
(   )2. Bob decides (决定) to ______.
A. give it to others B. take the little bird home C. put it in the tree D. let it still stay there
(   )3. Bob gives the bird ______.
A. nice food B. water C. a nice box D. both A and B
(   )4. When the bird is strong, it ______.
A. flies back to Bob B. flies back to the tree C. flies back to Bob’s house D. flies back to the cage
答案: (一) 1. × 2. √ 3. × 4. ×
(二) 1. A 2. B 3. D 4. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭