第26页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
B 传统文化
_____
Nian is strong. It has a very big mouth. It lives in the sea. On the eve of Spring Festival, it wakes up. It is hungry. It wants to eat animals and people. When that day comes, people run to the mountains. They are afraid of Nian. “Help me!” A young man says. An old woman says, “Don't be afraid. 12. ________” She puts red paper on the door. She lights some firecrackers(放烟火)and wears red clothes. Nian is scared(害怕的). It runs away very fast.
That is why, on Spring Festival, people put red paper on the door, wear red clothes and light firecrackers.
(一)判断下列句子与故事内容是否相符,相符的写“T”,不相符的写“F”。(5 分)
( )6. Nian lives on the mountains.
( )7. Nian always wants to eat plants and people.
( )8. People run to the mountains because they are afraid of Nian.
( )9. Nian is scared of black clothes.
( )10. On Spring Festival, people usually put red paper on the door.
(二)根据故事内容选择正确的标题,将对应的字母标号填入题前括号内。(2 分)
( )11. The title(标题)of the story is “________”.
A. Spring Festival B. The Story of Nian C. The Monster
(三)根据上下文语境,在文中空白处写一个合理的、正确的句子,不少于三个词。(3 分)
12. ______________________________
_____
Nian is strong. It has a very big mouth. It lives in the sea. On the eve of Spring Festival, it wakes up. It is hungry. It wants to eat animals and people. When that day comes, people run to the mountains. They are afraid of Nian. “Help me!” A young man says. An old woman says, “Don't be afraid. 12. ________” She puts red paper on the door. She lights some firecrackers(放烟火)and wears red clothes. Nian is scared(害怕的). It runs away very fast.
That is why, on Spring Festival, people put red paper on the door, wear red clothes and light firecrackers.
(一)判断下列句子与故事内容是否相符,相符的写“T”,不相符的写“F”。(5 分)
( )6. Nian lives on the mountains.
( )7. Nian always wants to eat plants and people.
( )8. People run to the mountains because they are afraid of Nian.
( )9. Nian is scared of black clothes.
( )10. On Spring Festival, people usually put red paper on the door.
(二)根据故事内容选择正确的标题,将对应的字母标号填入题前括号内。(2 分)
( )11. The title(标题)of the story is “________”.
A. Spring Festival B. The Story of Nian C. The Monster
(三)根据上下文语境,在文中空白处写一个合理的、正确的句子,不少于三个词。(3 分)
12. ______________________________
答案:
6. F 7. F 8. T 9. F 10. T 11. B 12. I can help you.
十二、书面表达。(10 分)
英国的 Linda 明年二月要来北京,她给张鹏写了一封邮件了解情况。请你根据提示,发挥想象,帮助张鹏完成回复。
提示:冬季——寒冷,刮风,雪,可以堆雪人;有寒假和春节;jiaozi
Hi, Linda!
It is ______________ in ______________ here in Beijing. There is lots of snow. We can ______________.
We have a few fun things. We have ______________ and Spring Festival. ______________
All the best,
Zhang Peng
英国的 Linda 明年二月要来北京,她给张鹏写了一封邮件了解情况。请你根据提示,发挥想象,帮助张鹏完成回复。
提示:冬季——寒冷,刮风,雪,可以堆雪人;有寒假和春节;jiaozi
Hi, Linda!
It is ______________ in ______________ here in Beijing. There is lots of snow. We can ______________.
We have a few fun things. We have ______________ and Spring Festival. ______________
All the best,
Zhang Peng
答案:
例文: Hi, Linda! It is cold and windy in winter here in Beijing. There is lots of snow. We can make a big snowman. We have a few fun things. We have winter vacation and Spring Festival. We don't go to school. We can go to the Great Wall. Spring Festival is my favourite festival. We always eat jiaozi. We usually visit our friends and relatives. We say, “Happy Spring Festival!” All the best, Zhang Peng
查看更多完整答案,请扫码查看