2025年好卷五年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年好卷五年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年好卷五年级英语下册人教版》

八、学科素养.语言能力小记者Linda正在采访Diandian,询问他的日常生活情况。请选择正确的选项,补全他们的对话。(10分)
   Linda:Excuse me. Can I ask you some questions?
 
Diandian:Of course.
   Linda:When do you finish your class?
 
Diandian:1.____
   Linda:What do you do on the weekend?
 
Diandian:I like drawing. 2.____
   Linda:This week we will draw four seasons in the art class. 3.____
 
Diandian:I will draw summer.
   Linda:4.____
 
Diandian:Because I like summer vacation.
   Linda:Ha ha! 5.____
    
答案: 1. D 2. A 3. E 4. B 5. C
九、阅读理解。(20分)
(一)跨学科.数学Diandian和Linda做了一项调研,统计学生们是怎样丰富课余生活的。阅读他们的调研报告,判断句子正(T)误(F)。(10分)
   We asked 1,000 students in our school. They do different things for fun, for exercise or for knowledge. They may visit different places, do exercise, read in the library, get close to nature and so on. Now we have the following result.
   First, many students think that visiting different places makes a difference to their lives. It not only brings them a lot of fun, but also helps them open up their eyes. Second, it is a good chance for them to get close to nature and relax themselves. Third, they can know more about the world by reading and can be inspired to think deeply. What's more, they can do exercise, go to the cinema, and take part in some social activities as volunteers to help those in need. Look at the following charts(图表). You can know more about the survey.
   meetdifferentpeople
   Why do they think visiting different places is meaningful?
 (   )1.Many students in the survey like to visit different places.
 (   )2.10% of the students think doing exercise is meaningful.
(   )3.Seven things are mentioned(提到) in the first chart.
 (   )4.If you want to know more about the world and think deeply, you can read books.
 (   )5.The main reason why the students choose to visit different places is that they can open up their eyes.
答案: (一)
1. T
2. T
3. F
4. T
5. F
(二)Linda收到了好朋友Lily的来信,并给她回了信。阅读信件内容,选择正确的答案。(10分)


 (   )1.Which is the best picture for Lily's letter?
     A
 (   )2.Linda can wear ____ in Beijing.
     CAB
 (   )3.What can Linda do in Beijing?    
A.Make a snowman.    B.Play in the snow.    C.Eat some ice cream.
 (   )4.What are Linda's classmates like?新考法.细节理解   
A.Strict.    B.Helpful.   C.Funny.
 (   )5.Does Linda like summer in Beijing?新考法.信息推测
A.Yes, she does.      B.No, she doesn't.     C.No, she isn't.
答案: (二)
1. A
2. C
3. C
4. B
5. A
十、假如你是Linda,你已经了解同学们的日常生活了,请你也写一篇短文分享自己的日常生活吧。(10分)
   提示词汇:get up, clean my room, autumn, fly kites
   Hello, I'm Linda.____
答案: Hello, I'm Linda. I am happy to share my life with you. On the weekend, I often get up at 6:30 a.m. Then I will do morning exercises. After breakfast, I often clean my room. Autumn is my favourite season. The weather is good and the colours are beautiful. In autumn, I can fly kites with my friends. I can pick fruit with my family. What fun!

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭