第120页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
四、任务型阅读。(39分)
(一)(山东省枣庄市)读Ann的日记,完成下列任务。(7分)

任务一:读Ann的日记,给日期选择相应的事件。(4分)


任务二:再读Ann的日记,选择正确的答案。(3分)
( )1. Jerry is Ann's ________.
A. cousin B. little brother
( )2. Jerry's birthday is on ________.
A. March 2nd B. March 3rd
( )3. Jerry can say "Mum" when he is about ________ old.
A. seven months B. eleven months
(一)(山东省枣庄市)读Ann的日记,完成下列任务。(7分)
任务一:读Ann的日记,给日期选择相应的事件。(4分)
任务二:再读Ann的日记,选择正确的答案。(3分)
( )1. Jerry is Ann's ________.
A. cousin B. little brother
( )2. Jerry's birthday is on ________.
A. March 2nd B. March 3rd
( )3. Jerry can say "Mum" when he is about ________ old.
A. seven months B. eleven months
答案:
(一)任务一:1. B 2. A 3. D 4. C任务二:1. B 2. A 3. B
(二)新形式.邀请函(浙江省金华市)阅读文章,完成下列任务。(5分)
Hello, boys and girls. I'm Amy. We'll have a bonfire party (篝火晚会) on May 21st on the playground in our school. It will start at 7:00 p.m. and last three hours. We'll play many games. We can listen to music. We can sing and dance, too. We will also enjoy the shining stars in the sky. But there are also some rules. For example, we should keep everywhere clean. If you want to come, please send me an email by May 7th.
任务一:根据文章内容,选择正确的内容完成邀请函。(4分)

( )1. A. on May 21st B. on May 7th C. on June 21st
( )2. A. Name B. Place C. Thing
( )3. A. read and write B. talk and laugh C. sing and dance
( )4. A. school B. party C. sports meet
任务二:根据邀请函的信息,选择合适的句子。(1分)
( )Which of the following rules can we see in the invitation?
A. No eating! B. Take turns! C. Keep quiet!
Hello, boys and girls. I'm Amy. We'll have a bonfire party (篝火晚会) on May 21st on the playground in our school. It will start at 7:00 p.m. and last three hours. We'll play many games. We can listen to music. We can sing and dance, too. We will also enjoy the shining stars in the sky. But there are also some rules. For example, we should keep everywhere clean. If you want to come, please send me an email by May 7th.
任务一:根据文章内容,选择正确的内容完成邀请函。(4分)
( )1. A. on May 21st B. on May 7th C. on June 21st
( )2. A. Name B. Place C. Thing
( )3. A. read and write B. talk and laugh C. sing and dance
( )4. A. school B. party C. sports meet
任务二:根据邀请函的信息,选择合适的句子。(1分)
( )Which of the following rules can we see in the invitation?
A. No eating! B. Take turns! C. Keep quiet!
答案:
(二)任务一:1. A 2. B 3. C 4. B任务二:A
(三)(安徽省合肥市)阅读短文,完成下列任务。(10分)
There are some animals living in a big house. They are Mr Sheep, Mr Frog, Miss Bird, Miss Snake and Miss Bear. They are good friends. They play together. In spring, Miss Bird is very happy. Because spring is her favourite season. She can sing and dance all day. In summer, Mr Frog is happy. Because he can swim in the river. But Mr Sheep doesn't like summer, because it's too hot. In autumn, Mr Sheep is very happy, because it's windy and cool. He can eat a lot of food. In winter, Miss Snake and Miss Bear are happy. Because they can sleep for a long time.
任务一:根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。(5分)
( )1. There are five animals living in a small house.
( )2. Mr Frog can swim in summer.
( )3. Miss Bird likes spring best because she can sleep for a long time.
( )4. Mr Sheep is happy in autumn.
( )5. Miss Snake and Miss Bear like winter because they can play in the snow.
任务二:根据短文内容,完成表格信息。(5分)

There are some animals living in a big house. They are Mr Sheep, Mr Frog, Miss Bird, Miss Snake and Miss Bear. They are good friends. They play together. In spring, Miss Bird is very happy. Because spring is her favourite season. She can sing and dance all day. In summer, Mr Frog is happy. Because he can swim in the river. But Mr Sheep doesn't like summer, because it's too hot. In autumn, Mr Sheep is very happy, because it's windy and cool. He can eat a lot of food. In winter, Miss Snake and Miss Bear are happy. Because they can sleep for a long time.
任务一:根据短文内容,判断句子正(T)误(F)。(5分)
( )1. There are five animals living in a small house.
( )2. Mr Frog can swim in summer.
( )3. Miss Bird likes spring best because she can sleep for a long time.
( )4. Mr Sheep is happy in autumn.
( )5. Miss Snake and Miss Bear like winter because they can play in the snow.
任务二:根据短文内容,完成表格信息。(5分)
答案:
(三)任务一:1. F 2. T 3. F 4. T 5. F任务二:1. spring 2. river 3. autumn 4. eat 5. Snake
(四)(广东省惠州市)阅读日记,完成下列任务。(7分)


任务一:阅读日记,判断句子正(T)误(F)。(3分)
( )1. The puppies are pink on July 3rd.
( )2. The puppies' eyes are closed on July 18th.
( )3. The puppies can jump and run when they are one month old.
任务二:阅读日记,根据三只小狗的生长过程用A、B、C、D给下列图片排序。(4分)

任务一:阅读日记,判断句子正(T)误(F)。(3分)
( )1. The puppies are pink on July 3rd.
( )2. The puppies' eyes are closed on July 18th.
( )3. The puppies can jump and run when they are one month old.
任务二:阅读日记,根据三只小狗的生长过程用A、B、C、D给下列图片排序。(4分)
答案:
(四)任务一:1. F 2. F 3. T任务二:1. A 2. D 3. C 4. B
(五)(浙江省嘉兴市)阅读邮件,根据要求完成下列任务。(10分)

任务一:根据邮件内容,判断句子正(T)误(F)。(4分)
( )1. Jenny can wear a sweater today.
( )2. Tim's birthday is on June 1st.
( )3. Jenny takes pictures with baby tigers and rabbits.
( )4. Jenny has a school trip with her friends.
任务二:根据邮件内容,选择正确的答案。(4分)
( )1. Which of the following is NOT mentioned(提及) in the passage?

( )2. Who is Tim?
A. Jenny's friend. B. Jack's brother. C. Jenny's brother.
( )3. What does the word "naughty" mean in Chinese in the passage?新考法.词义推断
A. 顽皮的 B. 害怕的 C. 受欢迎的
( )4. From the email, we can know ________ 新考法.细节理解
A. Jenny is happy today
B. Tim can sit and walk, and he can also run fast
C. Jenny's family sing the birthday song at noon
任务三:根据邮件内容,回答材料中画线部分问题,帮助Jack回复邮件。(至少写两句)(2分)

任务一:根据邮件内容,判断句子正(T)误(F)。(4分)
( )1. Jenny can wear a sweater today.
( )2. Tim's birthday is on June 1st.
( )3. Jenny takes pictures with baby tigers and rabbits.
( )4. Jenny has a school trip with her friends.
任务二:根据邮件内容,选择正确的答案。(4分)
( )1. Which of the following is NOT mentioned(提及) in the passage?
( )2. Who is Tim?
A. Jenny's friend. B. Jack's brother. C. Jenny's brother.
( )3. What does the word "naughty" mean in Chinese in the passage?新考法.词义推断
A. 顽皮的 B. 害怕的 C. 受欢迎的
( )4. From the email, we can know ________ 新考法.细节理解
A. Jenny is happy today
B. Tim can sit and walk, and he can also run fast
C. Jenny's family sing the birthday song at noon
任务三:根据邮件内容,回答材料中画线部分问题,帮助Jack回复邮件。(至少写两句)(2分)
答案:
(五)任务一:1. F 2. T 3. F 4. T任务二:1. C 2. C 3. A 4. A任务三:On Children's Day, I often have a party at school. I often sing and dance at the party.(答案不唯一)
五、书面表达。(18分)
(一)(浙江省湖州市)Bill想参加暑期志愿者活动,他写了自荐信。Lucy也想参加,请参考范文,发挥想象,将她的自荐信补充完整。(5分)



(一)(浙江省湖州市)Bill想参加暑期志愿者活动,他写了自荐信。Lucy也想参加,请参考范文,发挥想象,将她的自荐信补充完整。(5分)
答案:
(一)范文:
Dear Sir or Madam,
My name is Lucy. I'm 11 years old. My birthday is on December 2nd. I like winter best. Because I can make a snowman with my family. I often wash the clothes and play ping - pong with my friends on the weekend. I like sports so much. I hope I can offer my help in the activity.
Yours,
Lucy
Dear Sir or Madam,
My name is Lucy. I'm 11 years old. My birthday is on December 2nd. I like winter best. Because I can make a snowman with my family. I often wash the clothes and play ping - pong with my friends on the weekend. I like sports so much. I hope I can offer my help in the activity.
Yours,
Lucy
(二)(四川省成都市)暑假到了,John正在参加夏令营。请根据提供的信息,帮John写一篇自我介绍,至少写5句,可适当展开想象,注意语句通顺,书写规范。(7分)

______________________________
______________________________
答案:
(二)范文:
Hello, my name is John. I'm 12 years old. My birthday is on November 5th. I like spring best. I can fly a kite with my friends in the park. I can have a picnic with my parents. I often play football with my classmates on the weekend. What do you often do on the weekend?
Hello, my name is John. I'm 12 years old. My birthday is on November 5th. I like spring best. I can fly a kite with my friends in the park. I can have a picnic with my parents. I often play football with my classmates on the weekend. What do you often do on the weekend?
(三)(山东省枣庄市)下课了,同学们正在干什么呢?请结合信息提示,写一写。(6分)
提示: talk, clean the blackboard, draw a picture, listen to music, read a book
要求:语句通顺、书写规范、使用现在进行时态,不少于4句话。
Class is over. What are my classmates doing? Look! Dick and Dan are talking. Amy is______________________________
提示: talk, clean the blackboard, draw a picture, listen to music, read a book
要求:语句通顺、书写规范、使用现在进行时态,不少于4句话。
Class is over. What are my classmates doing? Look! Dick and Dan are talking. Amy is______________________________
答案:
(三)范文:
Class is over. What are my classmates doing? Look! Dick and Dan are talking. Amy is cleaning the blackboard. Ann is drawing a picture. Bob is listening to music. Mary is reading a book. They all look happy.
Class is over. What are my classmates doing? Look! Dick and Dan are talking. Amy is cleaning the blackboard. Ann is drawing a picture. Bob is listening to music. Mary is reading a book. They all look happy.
查看更多完整答案,请扫码查看