2025年智慧学堂九年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年智慧学堂九年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年智慧学堂九年级英语下册人教版》

五、阅读理解。
This is a story from a meeting held by some people and two things in nature. We call it the Four - Sided Talk. Let's “listen to” everyone carefully and find out what they think.
An old tree
I am thousands of years old, but I have fewer and fewer friends. I'm afraid that I will be cut down some day. People cut down many trees to make paper and chopsticks. Soon there will be no trees to make air clean and to protect people from floods. Mother Nature is making many disasters to teach the people a lesson.
The river
What the old tree said is right. I not only make the earth more beautiful, but also provide the clean water for people and animals. Now I'm sad because people put waste into me, which kills many animals and plants that drink my water. Some people drink this kind of water and get sick, too.
People
We have lived on the earth since ancient times. The earth is our home. We have done some harm to our home! From now on, we should make full use of the resources on the earth and protect the earth. Let's try our best!
The United Nations
We know a little about the environmental problems. Hearing what all of you said, we've decided to protect the earth and love the earth. We've also made the June 5th World Environment Day.
(  )1. What doesn't the old tree tell us?
A. He's afraid to be cut down some day.
B. He has fewer and fewer friends.
C. The tree has the longest life in the world.
D. The trees can make air clean and protect people from floods.
(  )2. What does the underlined word “disasters” mean?
A. 神话     B. 奇迹
C. 灾难     D. 传说
(  )3. Why do some people get sick after drinking the water from the river?
A. Because the river is polluted.
B. Because the river makes the earth more beautiful.
C. Because there are too many animals and plants in the river.
D. Because the river provides the clean water for people.
(  )4. What have the United Nations made up their minds to do from the passage?
A. Set an Earth Protecting Day.
B. Protect and love the earth.
C. Hold an international meeting.
D. Set up an earth group.
(  )5. What will people do according to the passage?
①Overuse the resources.
②Make good use of the resources.
③Start a global group.
④Protect the earth.
A. ①④ B. ②③ C. ①③ D. ②④
答案: 1. C 2. C 3. A 4. B 5. D
六、(乐山中考)任务型阅读。
根据短文内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项。
保护野生动植物,让世界更美好
World Wildlife Day falls on March 3 every year. It's a global(全球的)celebration of all the wonderful wild animals and plants on the planet. 1. ________ Check out the suggestions below.
◆Learn more about the wildlife in your areas. You can visit your local wildlife saving center and botanical garden(植物园). 2. ________
◆If you find a wild animal or plant somewhere, don't take it home. 3. ________ Wild animals and plants need to stay in their home environment to live.
◆4. ________ Some animals can get sick from eating human food. Others may depend on your food little by little and forget how to search for food on their own.
◆5. ________ The rubbish may make wild animals dangerous.
◆If you find a hurt wild animal, call your local wildlife saving center. The workers there will help care for the animals.
placeforthem
答案: 1. E 2. D 3. A 4. B 5. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭