2025年5年中考3年模拟九年级英语下册沪教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟九年级英语下册沪教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟九年级英语下册沪教版》

典例剖析
(2024广东深圳南山实验教育集团二模)
阅读下面短文,并从方框里的六个句子中选择五个还原到原文中,使原文的意思完整、连贯。
What time is it? The answer you give can be different, because you are in different Earth’s time zones (时区). 1
Scientists are now thinking of creating a lunar(月球的) time zone. 2 At the moment, astronauts are using time zones of their own countries. But there could be safety problems caused by the differences in time - telling.
Setting up a lunar time zone is not easy. 3 Since gravity is weaker on the Moon, clocks run a bit faster there. After 24 hours, a lunar clock would be 56 microseconds ahead of a clock on the Earth. Another point to consider is that a full day on the Earth is about 24 hours. 4 This means that lunar nights can be around two weeks long. With all this to think about, scientists need to decide whether it would be better to follow a time zone on the Earth, or to have a lunar time zone.
5 For example, who should be responsible for keeping the time zone going? And how can it be made practical for astronauts to use?
There are more countries planning Moon trips in the future. The idea of creating a time zone on the Moon would make these easier.

1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______
素养方向 本文主要介绍了科学家们正在考虑建立一个月球时区,本题指向英语学科核心素养中的思维品质。
答案: 1.答案:D
2.答案:F
3.答案:C
4.答案:E
5.答案:A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭