2025年创新设计高中英语必修第一册北师大版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年创新设计高中英语必修第一册北师大版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



C
(2025·襄阳市高一上期中)
The U.S. Open is in full swing—Carlos Alcaraz, Naomi Osaka, and Novak Djokovic are among the tennis stars on the stadiums. Tennis has steadily grown in popularity in the last few years. Playing tennis may help you live longer compared to other sports.
The Copenhagen City Heart Study, which followed over 8,500 people for 25 years, found tennis play - ers have a better chance of living longer than those who engaged in badminton, soccer, cycling, swimming and jogging. The study projects that people who love playing tennis will live an average of 9.7 years longer than they would have otherwise. Similarly, in a 2020 study published in the International Journal of Exercise Science, tennis players who play at least twice a week were less likely to get fat, felt more energetic and had better overall health.
The benefits are largely due to its influence on heart health. Playing tennis three hours a week can cut down your risk of heart disease by over 50%, according to the United States Tennis Association (USTA). Additionally, a British study found racket sports, as compared to football, cycling, and running, were uniquely associated with a lower risk for death rate.
While playing tennis, you have to hold your racket (球拍) firmly, always pay attention to the opponent's ball and then swing your racket with all your strength, which greatly keeps your brain active and improves your balance. Especially when you age, such exercise will stop muscle loss and support bone health, lowering the risk of injuries and falls.
Beyond physical fitness, tennis offers significant social benefits. Compared to going to the gym by your - self, running outside, or swimming (which are still all good forms of exercise!), tennis requires you to communicate with others. For older adults who are easier to suffer loneliness, tennis can bring different groups of people together through exercising in community. Maintaining strong social networks also helps prevent mental health conditions like anxiety and depression, helping people feel happier into older age.
If this is music to your ears, you're in luck, because tennis is popular among all ages and skill levels. So, it may just be the time to dust off your racket.
8. Why are the famous tennis players mentioned in paragraph 1?
[A] To introduce the topic.
[B] To set a good example for us.
[C] To show the talent of tennis players.
[D] To stress the importance of playing tennis.
9. What did Copenhagen City Heart Study find?
[A] Tennis players who play at least twice a week are less likely to get fat.
[B] People who play tennis may live longer than those who take part in other sports.
[C] More people like to engage in badminton, soccer, cycling, swimming and jogging.
[D] People who love playing tennis will live an average of 9.7 years shorter than others.
10. Which of the following is NOT a benefit of playing tennis?
[A] Sharpen your brain.
[B] Make more friends.
[C] Reduce the risk of heart disease.
[D] Increase muscle loss.
11. What does the underline part "music to your ears" mean in the last paragraph?
[A] A song that you like.
[B] A sound that is similar to music.
[C] A noise that you find annoying.
[D] Something you are pleased to hear about.
答案: [语篇解读] 本文是一篇说明文。文章主要介绍了打网球相较于其他运动更有益于延长寿命,其好处主要体现在对心脏健康的积极影响、提升脑力与平衡力、防止肌肉流失与支撑骨骼健康以及提供重要的社交益处等方面,且网球适合各年龄层和技能水平的人群。
8.A [写作目的题。根据第一段可知,该段中提到著名的网球运动员是为了引出文章的主题,即网球运动的好处,尤其是可以帮助人们活得更长。故选 A项。]
9.B [细节理解题。根据第二段中“The Copenhagen City Heart Study...soccer, cycling, swimming and jogging.”可知,哥本哈根市心脏研究(Copenhagen City Heart Study)发现,与从事羽毛球、足球、骑自行车、游泳和慢跑的人相比,网球运动员更有可能长寿,即打网球的人可能比从事其他运动的人活得更长。故选 B项。]
10.D [细节理解题。根据第三段“The benefits are largely due to its influence on heart health.”以及第四段中“While playing tennis,you have...and improves your balance.”以及第五段中“Beyond physical fitness,tennis offers significant social benefits.”可知,打网球可以锻炼脑力、交友以及降低患心脏病的风险,这些都是打网球的好处。而D选项并不是打网球的好处,第四段中“Especially when you age...the risk of injuries and falls.”强调打网球是阻止肌肉流失,因此 D选项是不正确的。故选 D项。]
11.D [词句猜测题。根据第三段“The benefits are largely due to its influence on heart health.”以及第四段中“While playing tennis,you have...and improves your balance.”以及第五段中“Beyond physical fitness,tennis offers significant social benefits.”可知,前面提到的网球运动的好处。故画线词“music to your ears”指的是“令你高兴的事;好消息”。故选 D项。]

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭