2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年同步练习册山东人民出版社高中英语选择性必修第一册外研版》

B
Hard work really does pay off. Scientists have found that perseverance leads to better grades and higher achievements in school.
“Being passionate is not enough to ensure academic success,” say researchers, who thought of “courage” as a key to success. This is also regarded as effort required to reach long - term goals, and the determination to continue one's efforts in spite of hardships.
Researchers think that the finding could help create new training to help children develop the skill and help ensure their future success.
Researchers from the Academy of Finland studied more than 2,000 students from Helsinki. They were followed through their academic career from 12 to 16, the sixth grade until the ninth grade in local school years. Researchers found that the factor that best predicts courage is related to goal - setting, with previous academic achievements playing no role in developing the skill.
Professor Salmela - Aro, who led the study, said, “Courage means a young person is really interested in his or her studies and does not give up easily. A key element of courage is maintaining high perseverance when facing difficulties and hardships. The important finding is that these factors are the key to success and well - being. Our study shows the power of courage.”
Professor Salmela - Aro also emphasises it is important to develop new practices and qualities to improve courage in teenagers. She added, “Young people should view everyday schoolwork as part of their life in a broader context and establish achievable goals for themselves. Schools must also serve as a place where it is safe to fail and learn to deal with setbacks. One must not be discouraged by setbacks, but draw strength and new energy from them!”
5. What can we learn about the research?
A. It takes at least three years.
B. It helps students make progress.
C. It makes many discoveries.
D. It follows 2,000 students abroad.
6. What should students do according to the researchers?
A. Focus on former grades.
B. Achieve their goals.
C. Try all their best.
D. Forget sadness.
7. What does the underlined word “setbacks” in Paragraph 6 mean?
A. Strengths.
B. Difficulties.
C. Weaknesses.
D. Efforts.
8. Where is the text probably taken from?
A. A picture book.
B. A literature book.
C. A geography textbook.
D. An educational magazine.
答案: 5.A 细节理解题。根据第四段中的“They were followed through their academic career from 12 to 16, the sixth grade until the ninth grade in local school years.”可知,研究人员密切跟踪参与研究的学生从6年级一直到9年级,总共研究了近4年的时间。故选A。
6.C 推理判断题。根据第二段的内容可知,研究人员认为尽管有困难,学生们也应该有勇气,有决心继续努力学习。故选C。
7.B 词义猜测题。根据最后一段中的“One must not be discouraged by setbacks”可知,setbacks与difficulties意义相近。故选B。
8.D 文章出处题。本文介绍了一项新的研究——勇气是获得成功至关重要的因素,这项研究鼓励学校培养学生要有敢于面对困难、持之以恒实现目标的勇气。因此,本文应该是关于教育的。选项D(一本教育杂志)符合题意。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭