2025年1加1轻巧夺冠完美期末七年级英语上册沪教版辽宁专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年1加1轻巧夺冠完美期末七年级英语上册沪教版辽宁专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年1加1轻巧夺冠完美期末七年级英语上册沪教版辽宁专版》

C

We live on the Earth. It's our home. But how much do you know about it?
Let me tell you something about our Earth.
The Earth is not flat as we see, but it is like a very big sphere in the space.
The picture on the right shows the shape of the Earth. Like the other seven planets, the Earth is running around the Sun. It's the third nearest one to the Sun. It takes the Earth about 365 days to run around the Sun.
At the same time, the Earth is going around itself. If you are in space, you can see lots of white clouds over the surface of the Earth. Through the clouds, you can see the blue colour of the oceans, and the brown colour of the land. About 70% of the Earth is covered with water. Why do we have day and night? When the half of the Earth is facing the Sun, it's daytime. As the Earth turns, and this half is away from the Sun, night is coming. And it's daytime for the other half.
9. How many planets are running around the Sun?
A. Seven.
B. Eight.
C. Nine.
D. Ten.
10. What does the underlined word "sphere" mean in Paragraph 2?
A. Ball.
B. Hair.
C. Bag.
D. Rock.
11. When
C
, it's daytime.
A. the Earth is away from the Sun
B. the Earth is running around the Sun
C. the half of the Earth is facing the Sun
D. the half of the Earth is away from the Sun
12. Where can we probably read the text?
A. In a history story.
B. In a language book.
C. In a science magazine.
D. On a travelling website.
答案: 9—12 BACC
本文主要介绍了关于地球的一些知识。
9.细节理解题。根据第二段中“Like the other seven planets,the Earth is running around the Sun.”可知,和其他七大行星一样,地球也绕着太阳转。所以有八颗行星围绕着太阳转。故选B。
10.词义猜测题。根据第二段可知,地球并不像我们看到的那样是平的,但它在太空中就像一个巨大的球体,右边的图片显示了地球的形状。故选A。
11.细节理解题。根据第三段中“When the half of the Earth is facing the Sun,it’s daytime.”可知,当地球的半面朝向太阳时,这半面就是白天。故选C。
12.文章出处题。本文是有关地球的一些知识,所以本文很可能来自科学方面的杂志。故选C。
D
What do you think of "double reduction (双减)"? Our readers from Teens have different ideas. Here are four of them.
Shen Yuzhe, 13, Beijing
The "double reduction" really helps me. Our homework is less than before. I can finish it at school. I'm also happy to find that there are fewer exams (考试).
Zhang Hangming, 13, Tianjin
The best thing about the "double reduction" is that we have more time to do after-school activities such as dancing, ping-pong and cooking. I can also learn a lot of things.
Yu Zhiyue, 14, Jiangsu
With the "double reduction", I have really got less homework to do. But I need to take classes on the Internet at home after I come back from school. I often feel tired. But I can still have happy weekends.
Cui Ruqi, 12, Liaoning
I have more time to read books and play sports. The art subjects become more important. So I need to learn music well. And I have less learning stress (压力) now.
13. With the "double reduction", Shen Yuzhe
D
now.
A. is sad to have fewer exams
B. is happy to have no homework
C. has more homework and exams
D. has less homework and fewer exams
14. Who needs to take classes on the Internet after coming back from school?
A. Shen Yuzhe.
B. Yu Zhiyue.
C. Zhang Hangming.
D. Cui Ruqi.
15. Why does Cui Ruqi need to learn music well?
A. Because she is good at art.
B. Because her friends learn music.
C. Because art is her favourite subject.
D. Because art becomes more important.
16. What is the best title for the text?
A. Hobbies
B. Homework
C. After-school activities
D. Changes after the "double reduction"
第二节 阅读短文,从方框内所给的选项中选出可以填入空白处的最佳选项,其中有一个多余的选项。
(沈阳市和平区期末)
Do you like travelling? As we know, many people like travelling. 17.
C
Do you know how to get ready for a trip? You should know some important things before going out for a trip.
First, learn to read maps and use a compass (指南针). Buy a compass and a map of the place that you want to visit.
18.
E
This can help you make a good plan for your trip. If it is sunny, it is a good day to go out.
Third, make sure that you have the right clothes for your trip. 19.
B
Remember that you have to wear different kinds of clothes in different seasons.
Besides, take the right food for your trip. Don't forget to bring some water. 20.
A

Try to remember the things above, and you are sure to have a wonderful trip!
A. Try not to take too much fast food.
B. Wear a pair of comfortable sports shoes.
C. A trip is a great way to relax and have fun.
D. It will be a long and boring train ride for us.
E. Second, listen to the weather report before a trip.
答案: 13—16 DBDD 17—20 CEBA
本文主要介绍了“双减政策”后学生学习生活的变化。
13.细节理解题。根据“Shen Yuzhe”的观点可知,Shen Yuzhe的作业比以前少了,在学校就可以完成,他很高兴地发现考试也少了。故选D。
14.细节理解题。根据“Yu Zhiyue”的讲述可知,Yu Zhiyue放学回家后要上网课。故选B。
15.细节理解题。根据“Cui Ruqi”的言论可知,艺术科目变得越来越重要,所以Cui Ruqi需要好好学习音乐。故选D。
16.标题归纳题。第一段引出话题:“双减政策”后学生感受到的学习生活的变化;下文为四个学生的叙述,具体介绍“双减政策”后学生学习生活的具体变化。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭