2025年金优教辅培优优选卷七年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年金优教辅培优优选卷七年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年金优教辅培优优选卷七年级英语上册人教版》

B(河南安阳期末)
My name is Sam. I have a brother and his name is David. We are in the same school. We like music and we always sing at home. But we're different in many ways.
David likes history and maths. I like English and art. David's favourite TV program (节目)is Extreme Sports. I don't watch sports on TV. Because I don't think it is interesting. But I play basketball. David plays football and tennis.
I write (写) a lot of e-mails and I like computer games. David doesn't use the computer every day. He only uses my computer every Tuesday for his homework.
I'm a vegetarian,so I don't eat meat (肉). David's favourite food is hamburgers and chicken. He doesn't like vegetables. But we love ketchup (番茄酱). We put it on everything that we eat!
根据材料内容选择最佳答案。
(
D
)26. What do Sam and David like?
A. Vegetables.
B. Meat.
C. Art.
D. Music.
(
B
)27. What sports does Sam like to do?
A. Extreme Sports.
B. Basketball.
C. Football.
D. Tennis.
(
A
)28. Why does David use the computer on Tuesday?
A. To do his homework.
B. To play computer games.
C. To watch sports prograMs
D. To write e-mails.
(
B
)29. What can a vegetarian like to eat?
A. Chicken.
B. Carrots.
C. Hamburgers.
D. Fish.
(
C
)30. Which one of the following(下面的) is not right?
A. David and Sam are brothers.
B. David and Sam are different in many ways.
C. David and Sam like watching Extreme Sports.
D. David and Sam love ketchup.
答案: 26.D【解析】根据第一段“We like music and we always sing at home.”可知他们都喜欢音乐。故选D。
27.B【解析】根据第二段“But I play basketball.”可知山姆喜欢打篮球。故选B。
28.A【解析】根据第三段“He only uses my computer every Tuesday for his homework.”可知大卫只在每周二用电脑写作业。故选A。
29.B【解析】根据第四段“I’m vegetarian,so I don’t eat meat(肉).”我是素食主义者,所以我不吃肉,推断素食主义者喜欢吃胡萝卜。故选B。
30.C【解析】根据第二段“David’s favourite TV program(节目)is Extreme Sports.I don’t watch sports on TV.”大卫最喜欢的电视节目是《极限运动》,我不在电视上看体育节目,判断“山姆和大卫喜欢看《极限运动》”是不正确的。故选C。
C
Are the classrooms all the same in the world?
In China, children have a fixed classroom. In a classroom, you can see desks and chairs in line(整齐地) and many other school things in order(有序地). There are usually about 40 or more students in every class. They always face the blackboard. What are classrooms like in other countries? Let's have a look!
In the UK, most classrooms are the same. There are usually about 30 students in every class. Usually, two children share a long desk.
In the US, classrooms usually have single(单独的) desks for each student. There are about 15 to 25 students in a class. The US children don't have a fixed classroom. They always go to different classrooms when the classes are different.
In Japan, students have a fixed classroom. They also have single desks. At the back of the classroom, there are places for students' clothes. At the gate of the school building, there are places for their shoes.
根据材料内容选择最佳答案。
(
C
)31. How many countries are mentioned(提到)in the passage?
A. Two.
B. Three.
C. Four.
D. Five.
(
B
)32. The underlined word “fixed” in the passage means “________”.
A. 私人的
B. 固定的
C. 安装的
D. 宽敞的
(
D
)33. According to the passage, we can know ________.
A. there are about 15 students in a class in the UK
B. two students usually share a long desk in the US
C. there are places for students' shoes in Chinese schools
D. students have places for their clothes in Japanese schools
(
D
)34. If you are a student in China, you may ________.
A. not have a fixed place to study at school
B. have similar classrooms to those in America
C. always have about 40 classmates
D. have a tidy classroom
(
C
)35. The passage is from the ________column(栏目)of a magazine.
A. Food
B. Sports
C. School
D. Clothes
答案: 31.C 32.B
33.D【解析】根据最后一段中“At the back of the classroom,there are places for students’clothes.”可知,在日本的学校里,学生们有位置放衣服。故选D。
34.D【解析】根据第二段中“In a classroom,you can see desks and chairs in line and many other school things in order.”可知,在中国的教室里,你可以看到排成一排的桌椅和许多其他学校的东西,可见中国的教室很整洁。故选D。
35.C【解析】结合全文可知,本文主要介绍了不同国家的教室情况,故文章可能出现在杂志的学校栏目。故选C。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭