第87页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
- 第150页
- 第151页
- 第152页
- 第153页
- 第154页
- 第155页
- 第156页
- 第157页
- 第158页
- 第159页
- 第160页
1. We bought a piano last term.(改为被动语态)
A piano
A piano
was bought
by us last term.
答案:
was bought
2. Penicillin(青霉素)was discovered by Alexander Fleming.(改为一般疑问句)
Was
penicillin discovered
by Alexander Fleming?
答案:
Was; discovered
3. The books were written by Mr. Li many years ago.(改为否定句)
The books
The books
weren't written
by Mr. Li many years ago.
答案:
weren't written
4. Their homework was handed in yesterday.(对画线部分提问)
When was
their homework handed
in?
答案:
When was; handed
5. We didn’t grow vegetables in the garden last year.(改为被动语态)
Vegetables
Vegetables
weren't grown
in the garden by us last year.
答案:
weren't grown
1.(南京中考)—Simon,do you know who invented the kite?
—Sure! It ______ by Mozi over 2 000 years ago.
A.is invented
B.invented
C.was invented
D.will be invented
—Sure! It ______ by Mozi over 2 000 years ago.
was invented
A.is invented
B.invented
C.was invented
D.will be invented
答案:
C
2.(黄冈中考)—Our classroom is so clean. Who’s cleaned it,Li Fei?
—Sorry,I don’t know. I think
A.somebody
B.nobody
C.everyone
D.anyone
—Sorry,I don’t know. I think
A
did it before class.A.somebody
B.nobody
C.everyone
D.anyone
答案:
A
3.(包头中考)—What did he say in his letter? Is everything OK with his father?
—No idea. He didn’t
A.admire
B.notice
C.mention
D.miss
—No idea. He didn’t
C
his parents in the letter.A.admire
B.notice
C.mention
D.miss
答案:
C
4.(常州中考)—Could you look after my plants while I’m away on business,please?
—
A.Come on
B.With pleasure
C.Take it easy
D.You’re welcome
—
B
. I’ll water them on time.A.Come on
B.With pleasure
C.Take it easy
D.You’re welcome
答案:
B
The first robot was invented in the 1920s. Robots have appeared in many American films. In some films,they are stronger,faster and cleverer than people.

In real life,robots are mainly used in factories. They do some dangerous and difficult jobs for humans. Robots also help physically impaired people,for example,blind people. Today many blind people have a guide dog to help them. In the future,guide dogs might be robot dogs.
One kind of robot guide dog has wheels. It moves in front of the owner. It is very clever. It knows the speed of its owner’s walk. The owner wears a special belt. The belt sends instructions to the owner from the dog,such as “Stop here” “Turn left” or “Turn right”.
In the United States,another kind of robot helps disabled people to take care of themselves in their daily life. The robot hears the sound of its owner’s voice. It follows instructions such as “Turn the page” or “Make a cup of coffee”.
Robots are also used in American hospitals. They can do simple jobs. At one hospital,for example,a robot takes meals from the kitchen to patients’ rooms. It never gets lost because this robot has a map of the hospital in its computer memory.
Though robots can help people in many different ways,they will never take the place of humans.
1. From the passage,we know robots cannot be ______.
A. dangerous animals
B. factory workers
C. guide dogs
D. hospital helpers
2. A robot guide dog ______.
A. goes in front of the blind person
B. walks side by side with the blind person
C. has a map in its head
D. helps patients with their meals
3. The underlined phrase “physically impaired” in the passage means ______.
A. 不能的
B. 有害的
C. 失灵的
D. 残疾的
4. Some disabled people need robots’ help to ______.
A. take care of themselves
B. talk to other people
C. become scientists
D. do dangerous jobs
5. In the passage,the writer wants to tell us that ______.
A. robots are stronger and cleverer than humans
B. disabled people cannot look after themselves without robots
C. robots will take the place of humans some day in the future
D. robots can help humans in many different ways
In real life,robots are mainly used in factories. They do some dangerous and difficult jobs for humans. Robots also help physically impaired people,for example,blind people. Today many blind people have a guide dog to help them. In the future,guide dogs might be robot dogs.
One kind of robot guide dog has wheels. It moves in front of the owner. It is very clever. It knows the speed of its owner’s walk. The owner wears a special belt. The belt sends instructions to the owner from the dog,such as “Stop here” “Turn left” or “Turn right”.
In the United States,another kind of robot helps disabled people to take care of themselves in their daily life. The robot hears the sound of its owner’s voice. It follows instructions such as “Turn the page” or “Make a cup of coffee”.
Robots are also used in American hospitals. They can do simple jobs. At one hospital,for example,a robot takes meals from the kitchen to patients’ rooms. It never gets lost because this robot has a map of the hospital in its computer memory.
Though robots can help people in many different ways,they will never take the place of humans.
1. From the passage,we know robots cannot be ______.
A. dangerous animals
B. factory workers
C. guide dogs
D. hospital helpers
2. A robot guide dog ______.
A. goes in front of the blind person
B. walks side by side with the blind person
C. has a map in its head
D. helps patients with their meals
3. The underlined phrase “physically impaired” in the passage means ______.
A. 不能的
B. 有害的
C. 失灵的
D. 残疾的
4. Some disabled people need robots’ help to ______.
A. take care of themselves
B. talk to other people
C. become scientists
D. do dangerous jobs
5. In the passage,the writer wants to tell us that ______.
A. robots are stronger and cleverer than humans
B. disabled people cannot look after themselves without robots
C. robots will take the place of humans some day in the future
D. robots can help humans in many different ways
答案:
1.A 2.A 3.D 4.A 5.D
查看更多完整答案,请扫码查看