阅读理解
Moving to a new house taught me the true meaning of home. On the day of our arrival, our neighbor Mrs. Green came over with a basket of fresh apples. She carefully helped choose the perfect place on the wall to hang up a family photo in the living room. Mum invited her to stay for dinner, and we shared stories with each other.
The next day, my sister and I decided to sweep the floor and set the table. We even placed a vase of flowers in the center to make it look special. To make the balcony lively, we added a few plants and some chairs. When friends came over later, they brought a board game, and we played together on the balcony. The sunflowers we planted added color to it. As everyone laughed and talked, I noticed how the empty rooms now felt full of life. One friend said, “Your home feels so cozy!”
That night, I wrote in my diary: “Home isn't just walls and furniture—it's the time we share and the care we show.”
(
A. A family photo.
B. Fresh apples.
C. Plants and several chairs.
D. A board game.
(
A. large and empty
B. warm and comfortable
C. modern and beautiful
D. quiet and boring
(
A. A Visit from Mrs. Green
B. Turning a House into a Home
C. How to Grow Sunflowers
D. The Joy of Cleaning
Moving to a new house taught me the true meaning of home. On the day of our arrival, our neighbor Mrs. Green came over with a basket of fresh apples. She carefully helped choose the perfect place on the wall to hang up a family photo in the living room. Mum invited her to stay for dinner, and we shared stories with each other.
The next day, my sister and I decided to sweep the floor and set the table. We even placed a vase of flowers in the center to make it look special. To make the balcony lively, we added a few plants and some chairs. When friends came over later, they brought a board game, and we played together on the balcony. The sunflowers we planted added color to it. As everyone laughed and talked, I noticed how the empty rooms now felt full of life. One friend said, “Your home feels so cozy!”
That night, I wrote in my diary: “Home isn't just walls and furniture—it's the time we share and the care we show.”
(
C
)1. What did the family add to the balcony?A. A family photo.
B. Fresh apples.
C. Plants and several chairs.
D. A board game.
(
B
)2. The underlined word “cozy” in the text probably means ______.A. large and empty
B. warm and comfortable
C. modern and beautiful
D. quiet and boring
(
B
)3. Which is the best title for the passage?A. A Visit from Mrs. Green
B. Turning a House into a Home
C. How to Grow Sunflowers
D. The Joy of Cleaning
答案:
1.
C
解题步骤:根据文中“To make the balcony lively, we added a few plants and some chairs.”可知,答案为C。
2.
B
解题步骤:根据上下文描述,朋友说“Your home feels so cozy!”,结合家中充满欢声笑语和温馨氛围,可推测“cozy”意为“warm and comfortable”,答案为B。
3.
B
解题步骤:文章主要讲述如何通过分享时光和关爱将房子变成真正的家,因此最佳标题为“Turning a House into a Home”,答案为B。
C
解题步骤:根据文中“To make the balcony lively, we added a few plants and some chairs.”可知,答案为C。
2.
B
解题步骤:根据上下文描述,朋友说“Your home feels so cozy!”,结合家中充满欢声笑语和温馨氛围,可推测“cozy”意为“warm and comfortable”,答案为B。
3.
B
解题步骤:文章主要讲述如何通过分享时光和关爱将房子变成真正的家,因此最佳标题为“Turning a House into a Home”,答案为B。
查看更多完整答案,请扫码查看