Ⅶ. 判断下列图片与句子内容是(T)否(F)相符。
(
I'm going to buy a book about space travel.
(
Tomorrow is Mid-Autumn Festival.
(
Cindy and her mum are going to the cinema.
(
I have a maths lesson this afternoon.
(
They're going to see a film together?
(
T
) 1. (
F
) 2. (
F
) 3. (
T
) 4. (
F
) 5.
答案:
T
F
F
T
F
T
F
F
T
F
Ⅷ. 从方框中选句子补全对话。
Tom: Where are you going this afternoon?
John: 1.
Tom: Who are you going with?
John: 2.
Tom: 3.
John: I'm going to buy a dictionary.
Tom: When are you going?
John: 4.
Tom: 5.
John: We are going by car.
A. We are going at 4 o'clock.
B. I'm going with my father.
C. I'm going to the bookstore.
D. What are you going to buy?
E. How are you going there?
Tom: Where are you going this afternoon?
John: 1.
C
Tom: Who are you going with?
John: 2.
B
Tom: 3.
D
John: I'm going to buy a dictionary.
Tom: When are you going?
John: 4.
A
Tom: 5.
E
John: We are going by car.
A. We are going at 4 o'clock.
B. I'm going with my father.
C. I'm going to the bookstore.
D. What are you going to buy?
E. How are you going there?
答案:
1. C
2. B
3. D
4. A
5. E
2. B
3. D
4. A
5. E
Ⅸ. 阅读短文,判断下列句子的正(T)误(F)。
Jim lives in a city with his wife. He is a police officer. He works in a police office. It is not far from his home, so he goes to work on foot every day. His wife is a worker, she works in a factory. It's far from her home, she goes to work by car. When she drives the car, she is very careful. When the light is red, she stops. When the light is yellow, she waits. She won't go until the light is green. She always says that we must obey (遵守) the traffic rules.
(
(
(
(
(
Jim lives in a city with his wife. He is a police officer. He works in a police office. It is not far from his home, so he goes to work on foot every day. His wife is a worker, she works in a factory. It's far from her home, she goes to work by car. When she drives the car, she is very careful. When the light is red, she stops. When the light is yellow, she waits. She won't go until the light is green. She always says that we must obey (遵守) the traffic rules.
(
T
) 1. Jim and his wife live in a city.(
F
) 2. Jim and his wife are workers.(
F
) 3. Jim goes to work by car.(
T
) 4. Jim's wife goes to work by car.(
T
) 5. We must obey the traffic rules.
答案:
1.T
解析:短文首句明确提到 “Jim lives in a city with his wife”,因此该句表述正确。
2.F
解析:短文中 Jim 的职业是警察(police officer),并非工人;他的妻子是工人,因此 “Jim 和妻子都是工人” 的表述错误。
3.F
解析:短文说明 Jim 的工作地点离家不远,所以他 “goes to work on foot(步行上班)”,并非开车。
4.T
解析:短文中提到 Jim 的妻子工作地点离家远,“goes to work by car(开车上班)”,该句表述正确。
5.T
解析:短文结尾提到 Jim 的妻子 “always says that we must obey the traffic rules”,因此该句表述正确。
查看更多完整答案,请扫码查看